Intervju: Margrethe Dybevik

Intervju04.01.2007Joachim Marhaug0


 

Fortell litt om deg selv
Mitt navn er Margrethe Dybevik, alias Maggie. Bor for tiden alene, nær Stavanger. Jobber i Aker Kværner som Teknisk Assistent. En utrolig bra arbeidsplass. Min fritid går først å fremst med på å trene vekter. Skinner solen og været er flott tar jeg meg en motorsykkeltur, på min edle gode gamle Honda 500VF. For avkobling går jeg løs på kryssord. I tillegg skriver jeg kriminal noveller. Sosialt samvær er et "must", men når man trener mye og skulle man i tillegg gå på diett har man ikke så mye tid til overs som man gjerne kunne ønske seg. Ellers er jeg medlem av Dyrebeskyttelsen og jeg oppfordrer alle som leser dette til å vie denne organisasjonen oppmerksomhet.

Hvor høy er du, hva veier du og hvor lenge har du trent?
Med mine 166 cm er jeg off-season 70 kg, ved mesterskap ca 58-59 kg. Jeg har nå påbegynt mitt 14 år med trening av vekter. Sluttet med jogging i fjor, går i stedet cardio. Jeg var turner i mange år, har også vært innom håndballen. I tillegg var jeg litt aktiv i svømming og løping. Sport har vel alltid vært mi greie:

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
0600 Står opp og koker havregryn (går jeg på diett har jeg allerede gått 1 time cardio)
0800 Jobb, Frokost
1100 Lunch
1400 Mellom måltid
1700 Middag
1800 Trening!
2000 Kveldsmat
2300 Kveldsmat (dersom går på diett) og så Zzzove

Hva er dine mål og ambisjoner?
Mitt mål var i bli blant de tre beste i NM i Bodybuilding, hvilket jeg oppnådde. Dernest hadde jeg som mål og bli blandt de tre beste i Nordisk i Bodybuilding, som jeg også klarte å oppnå :) Snart et nytt år med nye mål og ambisjoner. Kanskje blir det VM i Bodybuilding 2007 og kanskje blir det til at jeg endelig påbegynner flysertifikat-lappen for små fly som jeg i mange år har drømt om.

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Etter å ha vært aktiv i flere år som turner og håndballspiller og man slutter trene kan man få problemer med bl.a. rygg. Det gjorde jeg, og da var det bare å kaste seg i sporten igjen. Valget var enkelt for meg.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Jeg kan med sikkerhet si meg fornøyd med fremgangen jeg har hatt. Vel og merke har jeg tatt tiden til hjelp, og det har tatt tid å bygge kroppen min. Resultatet er jo bra da. Nå har jeg jo 2. plass i NM og 2. plass i Nordisk og er kjempefornøyd med det. Skal jeg påpeke en muskelgruppe som må forbedres, er det beina…på baksiden iallefall…:

Hvordan spiser du?
Jeg spiser hver tredje time. Ris, broccoli, kylling og/eller biff.

Bruker du kosttilskudd?
I årenes løp har jeg ikke vært like flink med kosttilskudd, Vitaminer har jeg alltid konsumert. Proteinpulver er jo en bra ting. Nevneverdige PF produkter er Cell Max, Whey Isolate og Pure Case-in - denne drikker du før sengetid.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Eksempelvis de ovennevnte PF produkter er å anbefale.

Hva er dine beste løft med vekter?
Hemmelig :)

Har du noen forbilder?
Jeg har faktisk ingen forbilder, verken av kroppsbyggere eller annen type art. Har aldri forstått meg på akkurat dette. Har man en jordnær, positiv og initiativrik holdning til livet så har man nok med seg selv og behøver ingen forbilder :) Et forbilde for meg er mennesker som jobber for eksempelvis fred på denne kloden.

Hva motiverer deg?
Det går en "sport" i dette med trening. Min bakgrunn er å ha vært turner samt konkurranseturner, etterfulgt av håndball, spinning og aerobic. Når man ser at kroppen begynner å se sterkere og mer atletisk ut i form av antydning til muskler driver dette til ekstra motivasjon og drivkraft. Velvære gir meg også motivasjon.

Hva gjør du for å komme i form?
Prøver å holde meg til et sunt, tilpasset, ernæringsrikt og rett kosthold. Trener jevnlig og for all del ta med godt humør: Livet er heeerlig!

Har du noen tips til enkle og sunne måltider?
Det er vel som oss flest innen Kroppsbygger folket: Havregryn, ris, pasta, kjøtt som kyllingfilet og biff, fisk som laks og torsk. Egg og eggehviter, rugbrød. Grønnsaker, ideely med brocoli, avocado- Frukt fortrinnsvis Bananer og epler. Av disse ingrediensene kan man lage enkle måltider.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Jeg er fornøyd med alle muskelgruppene mine bortsett fra bakside lår. Min fysikk er bra:)

Hva er ditt treningstips til nybegynnere
Min hjemmelagede oppskrift på treningstips for nybegynnere er at man først og fremst må være 100% motivert til å drive med denne type sport. Kondisjon er greit å ha: Start med lette øvelser, etter oppvarming så klart. Utfør øvelsene på hver enkel muskelgruppe, eksempelvis 3 x 12 rep. Så øker man x antall kg, og da kan reduserer man gjerne reps. Tren moderat, ikke overdriv, da blir man fort lei, La musklene få hvile innimellom, de skal jo tross alt få tid til å vokse. Husk kosthold og suppler gjerne med vitaminer og proteinpulver. Rådfør gjerne med kroppsbyggere eller kyndig personell på treningsstudio. Mange behøver ekstra motivasjon og dette kan gjøres ved å ha en treningspartner. Lykke til!


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!