VM i Budapest

Fitness19.12.2012Jon Klasbu0

Da er VM for masters, junior og bodyfitness avholdt i Budapest i Ungarn, og vi var med på turen med det norske landslaget.

Plassering fra Norge:

Bikinifitness:
1. plass: Christina Strøm Fjære (Verdensmester!)
16. plass: Julie Firing-Schou
Masters CBB:
6. plass: Ove Bekkevold (over 50 years)
9. plass: John Large (40-49 years)
9. plass: Arnfinn Benterundt (over 50 years)
Bodyfitness Masters:
1. plass: Anniken Frøyslie
Resten av de Norske:
11. plass: Jorun Steine
14. plass: Linda Antonsen
15. plass: Janne Krohn
11. plass: Frank Hansen

Det var med litt spenning og nyskjerrighet fotografen reiste til Budapest på fredag morgen, vi har vært med å dekket de fleste norske, svenske, danske og nordiske arrangementer innen sporten vår de siste årene, men et verdensmesterskap har man ikke opplevd tidligere på denne måten! Men nå skulle man altså oppleve dette også.

På flyplassen tidlig fredag morgen, møtte man en del av landslaget som også skulle reise med samme fly, resten av laget reiste ned dagen før.
Kroppsbyggere på tur til konkurranse er nok et noe underlig skue der de gjerne sitter å spiser sin diettmat til odde tider og steder, og hvor de ruger på kofferter fulle til randen av riskaker og selvbruningskremer!

Vel fremme på hotellet i Budapest slår det meg vel for første gang at dette er faktisk ikke noe "lokalt" stevne.. her er de aller beste atletene fra de fleste verdenshjørner representert og det er byggere og fitness utøvere over hele hotellet, brune og "rippa" menn, gutter, kvinner og jenter overalt man snur seg, her kan man se team drakter fra Sør Afrika, Japan, Chile, Tjekkia, Russland, Sverige, Danmark og ja her kan man fortsette verden rundt!

Lørdag morgen er første konkurransedag og nå går bussene i skytteltrafikk til og fra arenaen der konkurransene holdes, vi er vel litt undrende over at man ikke har klart å finne et hotell litt nærmere arenaen! Det tar ca 20-30 min å transporteres hit, og det er rundt 320 utøvere pluss delegater, team og dommere som skal busses frem og tilbake.

Det skal vise seg at fotografjobben også kan bli noe utfordrende da vi sitter lavt med dommerhoder i kamerahøyde foran oss, og passerende dresskledde IFBB dommere og VIP personer som hele tiden passerer foran vår kamera optikk, men her er det bare å skyte løs og la optikken fange kropper oppe på scenen.

Første klasse ut på scenen er CBB masters 40-49 år her stiller vi med John Large som i dette feltet må nøye seg med en 9 plass og utenfor finalen, men John er fornøyd med form og innsats og det skal man da absolutt være når man stiller i et VM og John Large gjorde en veldig flott figur i feltet.

Neste klasse ut er CBB masters 50-59 år

Her har vi med Ove Bekkevold og Arnfinn Benterud i feltet, og på Arnfinn har forbedret sin form og scene fremtoning, så dette holdt til en flott 9 plass i Budapest. For Ove Bekkevold ble det finale, hvor det ble til slutt en 6 plass på mr Bekkevold ,som er strålende glad og fornøyd. Ove slet litt med å komme ned i vekt/høyde kravet på innveingen da reglene var noe endret år men Ove fikk presset seg ned de siste 300gr, og nå holdt det altså til en finaleplass.

 

Vinnerene av denne klassen er "Tarzan kopien" Michal Sidik fra Tjekkia med fantastisk form, hardhet og definisjon. Sidik har en kanskje noe utradisjonell look med digert krøllete hår, de aller fleste menn her har som regel lite eller ikke hår på toppen i det heletatt, så det er litt morsomt å se at det er noen som har spart manken.

Resten av lørdagen var det ikke flere av våre norske utøvere på scenen men her var det likevel full fart, med både de gamle gutta, og de unge juniorene.

Masters klassene (veteran) som strekker seg da fra over 40 til over 65 år med klasse inndelinger på opp til 80kg og over 80 kg samt åpen klasse.

Det må bare rapporteres om helt utrolige fysikker på denne gjengen som kan kategoriseres som "eldre herrer" og bestefedre hva alder beskriver! Men når det kommer til fysikk og prestasjoner på scenen er denne gjengen rett og slett helt utrolig, og dette viser jo at kroppsbygging er en sport det ikke er for sent å få fantastiske resultater i godt voksen alder!

Det er jo også småkomisk med østeuropeiske eldre herremenn med nærmest forhistorisk utseende gråmussede barter og stråhattgrått hår på hodet: Man kan lett se for seg noen av disse syklende på velosiped, i hatt og frakk! Men her står de altså med kropper som 30 åringer lett misunner de, og kjører på med mage, lår og dobbelt biceps!

 

Nå er det kroppsbyggernes juniorers tur til å entre scenegulvet, først ute er det åpen klasse, med mange utrolig bra utviklede og flotte gutter, her er mye bra symmetri og muskelutvikling.

Neste er klassen opp til 75kg og hva skal man si.. jeg og kollegaer på presseplass sitter nærmest med haken på gulvet! At gutter under 23 år kan være så enormt store, så definerte og rippa er utrolig i seg selv, men og veie under 75 kg er nærmest så man virkelig tviler på at vekta på innveiingen fungerer!

Deretter er de gutta over 75 kg altså en tungvekt klasse, og var ikke haken falt i gulvet under -75kg ramler den vel helt av nå.. for dette er bare helt totalt vilt! At man kan ha kommet så langt i en jr. klasse med så enorm muskelmasse får man nesten til å undre hvordan dette vil se ut når denne gjengen er seniorer! Dere får studere bildene fra disse klassene og se og bedømme selv.

Så er det bikinifitness jentenes tur til å konkurrere og her er det mange på scenen under elimineringsrundene mener det var 24 jenter, det er dessverre mange som etter min mening ikke har noe her å gjøre med tanke på formen! Og det er litt synd, da med gode utøvere som vi har her i Norge er det en flott klasse som kan tilføre sporten noe veldig bra!

Men når det er sagt er det vel ingen som er i tvil om at vår egen Christina Fjære skiller seg bemerkelsesverdig ut på scenen, og representerer Norge og bikini klassen til 100%! Hun tar lineup og hun tar alle sammenligningene!

Christina Fjære med sin perfekte bikini fitness form og vakre høyreiste utseende tar Norge og Christina Fjære VM GULL og Norge har nå verdens beste bikini fitness utøver!

 

Det og stå i et VM og oppleve nasjonalsangen spilles til givakt, får nok frem litt våte øyne hos de aller fleste av nordmenn i salen skulle jeg tro!

I denne klassen stilte også Julie Firing-Schou, Julie gjorde en flott figur på scenen med sin veldig flotte "Norges flagg" dekorerte bikini, og scene opptreden. Hun debuterte med en 16 plass.i dette VM, Julie Firing-Schou er en fremadstormende jente som vi nok vil se mer til fremover også.

 

Etter bikini jentene er det de kvinnelige kroppsbyggernes tur, her er det mye muskelmasse på voksne rutinerte damer i master klassene, og junior jentenes kroppsbyggerkasse var også en klasse med mye flott posering, her er jenter som satser på litt mer muskelmasse. Når man ser damene posere ønsker man også at gutta ville bruke mer tid på poserings programmet, for dette kan virkelig damene!

Vel tilbake på hotellet ca kl 23:30 merkes det at det har vært en lang dag og når hotellet heller ikke kan tilby nett-tilgang uten å måtte sette sitt kredittkort på prøve i det ungarske systemet, noe som ikke frister undertegnede veldig blir det dessverre vanskelig å rapportere hjem med bilder direkte fra stevnet! Det er synd men slikt er det lite å gjøre noe med..

Så er søndagen kommet og det er våre BF jenters tur til å stille på scenen.

Men først innledes søndagen med en klasse som heter "Jr woman fitness" over og under 163cm, en klasse med turn, eller rytmisk sportsdans lignende friprogram, som er veldig underholdende, imponerende og morsom å se på. Samt er det også her symmetri runde, bling bling, høye heler og mange flotte unge jenter som stiller i denne klassen. Det er så og si utelukkende jenter fra østeuropeiske deler av verden.

Så er det også rullestol klasse, her med to utøvere hvor Tolga Balikci fra Tyrkia vinner klassen, med en fantastisk fysikk, og med "to hjul til ben"! Veldig imponerende å se at man kan få fantastiske resultater, selv om ikke alle kroppens lemmer er funksjonelle, og man er avhenging av rullestol! Man får tanken "whats your excuse" frem i hodet av slikt.

I bodyfitness klassen stiller hele fire jenter fra Norge, Jorun Steine, Anniken Frøysli, Linda Antonsen og Janne Krohn.

Denne klassen er også enormt stor med veldig høy standard, og etter elimineringsrunden ned til 15 utøvere er fortsatt våre jenter med i det tøffe feltet, og det kjøres flere sammenligninger der det kan se ut til at vi også her kan gjøre det bra!
Når finalefeltet kommer opp på scenen viser det seg at det bare er Anniken Frøysli igjen av våre jenter og ikke nok med det, når vinnerne utropes er det nettopp henne som står igjen med VM GULL, fantastisk morsomt!

Følgende er de andre jentenes plasseringer i VM, flotte prestasjoner av alle sammen!
11. plass: Jorun Steine
14. plass: Linda Antonsen
15. plass: Janne Krohn

 

 

 

 

 

 

I BF klassen over 45 år skal det også vise seg å bli spennende, og her tar den rutinerte og flotte Carina Isaksson fra Sverige hjem gullet til vårt broderfolk!

Ellers er det helt utrolig imponerende å se kvinner opp til 54 år stille med en fantastisk fysikk!

Dette blir en meget spennende overall konkurranse for nordiske øyne! Jeg tar meg i å rope heia "Svorge" til min sidemann, som er Carina Isacsson`s ektemann: Jammen tar ikke Anniken Frøysli gullet her også, en fantastisk prestasjon! To VM gull i debutant sesongen er ikke mindre men meget imponerende og vi må jo kunne si vi er veldig fornøyde hele gjengen her nede i Budapest!

Etter jentene er det nok en ny klasse på vei opp på scenen "Junior Men fitness" litt skepsis blant noen er vel å merke her, på samme måte som skepsisen er der til bikini. Men undertegnede, og de aller fleste her nede vil påstå at dette i tillegg til bikini fitness, er en klasse som kan trekke til seg enda mer mennesker, og publikum til arrangementene! Så ja absolutt, la det komme! Gutta var typ modell/surfe dudes med lange surfeshorts på scenen, så bentrening er vel ikke i fokus her, men likevel en klasse som helt sikkert er "up and coming"

Etter denne fitness debuterings klassen er det de store master (veteran) guttas tur til å entre scenegulvet, først ute er -70 kg deretter -80, -90 og 90+

I de første klassene er det ingen av våre utøvere som stiller, men mye fantastisk fysikk på et brett i alle klassene er det absolutt! Og i de tyngste guttas klasse stiller vår egen Frank "Ravn" Hansen. Frank stiller i sin livs beste form. Frank er blid og fornøyd og gjør en fin figur i det store feltet, og etter elimineringen er han enda med blant de 15 beste, noe som må sies er en prestasjon da de største gutta er betraktelig større en Frank Hansen, det ser hvert fall ut til at flere av de veier 20 kg mer enn han! Så i finalefeltet er Frank ikke med, selv etter flere sammenligninger i semifinalen. Det blir til slutt en 11. plass denne gang. Hamdullah Aykutlug fra Tyrkia, med en fantastisk form, linjer og ja helt komplett tungvekter fysikk vinner dette og også overall medaljen.

Med dette er VM over og vi som har vært med her sitter igjen med en mengde inntrykk og minner vi forsøker å dele med dere på beste måte. At dette er arrangert på noen vesentlig bedre måte enn våre hjemlige eventer syntes nok ikke undertegnede! Men så er det norske forbundet flinke! Det var litt "rot" i gjennomføring, og en god del man kan sette fingeren på med tanke på bo-forhold, matservering service, hotell og fasiliteter, men alt i alt har den norske gjengen kost seg, og gjennomført et meget bra VM 2012. Så da er det bare å se frem i mot neste sesong og alt den vil bringe oss i fysikk, pokaler, gull bronsje og sølv i musklenes tegn.

Bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Det norske landslaget er i form

Styrkeløft18.11.201799

Styrkeløft-VM i Pilsen.
I helgen ble Heidrun Ertsås junior verdensmester.
Kamilla Kolvig (26) løftet VM kravet.
Se hvordan det gikk med våre utøvere i VM i El Salvador.

Det norske landslaget er i form

Styrkeløft18.11.201799

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!