Intervju: Ann Kristin Berli-Johnsen

Intervju21.01.2007Joachim Marhaug1

Fortell litt om deg selv
Mitt navn er Ann Kristin Berli-Johnsen (aka Kikki), jeg er 38 år gammel, gift med Egil (Expedite), jeg er mamma til Robert på 20 år og Vilja Beate på 8 måneder. I tillegg er jeg så heldig at jeg med på "kjøpet" da jeg ble sammen med Egil fikk bonusbarnet Trym Leo på åtte år. Vi bor ytterst på ett svaberg på Mørekysten, og her har vi det utrolig bra. Jeg er for tiden hjemmeværende med Vilja og det er meningen at jeg skal fortsette med enda ett års tid. Jeg har drevet familiebarnehage i 12 år, men har gått litt lei av det, så planen i øyeblikket er å starte som lærling hos ei venninne som er keramiker. Jeg trener i hovedsak på Eide Gym, men innimellom hender det jeg sniker meg til ei økt hos gutta og jentene i Fræna Atletklubb. Hobby nummer en er trening, det er det ikke mulig å komme bort fra. 12-15 timer av uka går med til det, og når man da har hus, hage og familie så er det ikke tid til å så mye annet. Men jeg leser mye, jeg er glad i musikk og jeg vurderer faktisk å både melde meg på en spinningtime i uka og å få svigerfar til å lære meg å skyte med revolver. Forresten så har vi hund også, og oppdragelsen av ham tar jammen mye tid. Jeg er sponset av Natura Vita og Team Strongman Roy Holte.

Hvor høy er du, hva veier du og hvor lenge har du trent?
Jeg er høy nok til å spille basket, hvis jeg hadde orket å lære meg noe som virker ganske kjedelig… Jeg er 187 cm høy, og fyller beingrinda med nesten 3-sifret tall på vekta. :) I utgangspunktet er jeg ingen atlet, og ingen idrettsutøver. Jeg har et veldig dårlig utviklet konkurranseinstinkt, og er akkurat litt for beskjeden til å like oppmerksomheten en konkurranse drar med seg. Men jeg har da syslet med noe oppgjennom. Jeg har trent karate med NOKAS-dømte Erling Havnå, gått lange pub-til pub runder i ungdommen og sloss jevnlig med både min sønn, bror og far. (Far er 120 kg og 204 cm, bror er 196 og 100 kg) Jeg har også en tidlig karriere som aerobic -og steptrenende husmor bak meg. Den seriøse og skikkelige treningen begynte da jeg flyttet til stedet Gud glemte og Røkke forlot, Mørekysten. Da jeg flyttet inn hos Egil i 2003 veide jeg stusslige 72 kg, og sleit med å holde meg oppreist når vinterstormene kom. Vi trente i begynnelsen nede i kjelleren, men behovet for flere vekter og litt sosialisering medførte at vi snek oss innpå Fræna AK, hvor vi ble tatt imot med åpne armer. (Jeg har i ettertid skjønt at de åpne armene var slik pga at alle hadde benkskjorte på den dagen vi kom..)

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
0700: Vilja våkner og forlanger å opp av senga. Morrastell og kos før frokost. Annenhver morra trår vi til med kardio før frokost - så sant været tillater det.
0730 Frokost
0800 - 10.30 Kos, husarbeide, lek og bleieskift. Vilja sover gjerne en lur.
10.30 lunch 11.00 - 13.30 Kos, husarbeide, lek og bleieskift. Vi triller gjerne en tur.
13.30 middag 1.
1400 - 1630 Kos, husarbeide, lek og bleieskift. Vilja sover gjerne en lur.
1630 - middag 2
1700 - 1900 - TRENING!!
2000 - Vilja skal i seng, så hun spiser kveldsmat og får masse kos.
2030 Kveldsmat
2100 - ca 2330 Sløv tid med akkurat det jeg har lyst til å gjøre - noe som gjerne betyr for mange timer på Treningsforum.
2400 nattashaken og så senga.

Hva er dine mål og ambisjoner?
Få biceps på over 40 cm.. ;-) Å plassere Anne Sonesen på 2. plass på Norges Sterkeste Kvinne i år, og ikke minst få med meg noen konkurranser i utlandet i årene framover.

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Muskler og styrke er fascinerende. Menneskene som driver med kropp er enda mer fascinerende og enormt forskjellige trass fellesnevneren. Da jeg begynte å trene var jeg delvis lammet i venste side av kroppen pga en stygg ryggskade. Jeg kom fram til at om jeg skulle ha håp om å bli noenlunde oppegående etter operasjon måtte jeg styrke ryggkorsettet, og veien fra å leke med vekter for å få en litt sterkere rygg og mage til å bli totalt hektet var meget kort. I tillegg måtte jeg jo trene om jeg i det hele tatt skulle få sett noe til Egil….

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
På en måte nei. Fremgangen har vært bra, men ingenting er bra nok. Er det noe vi mennesker gjør, så er det å sette begrensninger for oss selv. Jeg vil bli sterkere, raskere og flottere! På en annen måte ja. Tross alt er det ikke mer enn 3,5 år siden jeg knapt kunne bevege meg…

Hvordan trener du?
Variert. Bruker enkelte vektløfterøvelser, enkelte byggerøvelser, noen styrkeløftøvelser og noe uorotokse momenter. Jeg trener med relativt få reps og mange sett på hovedøvelsene, og større volum på støtteøvelser.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper:
-Bryst
Benkpress med hantler, Skråbenk
-Skuldre
Frontpress, pushpress, sidehev
-Triceps
Pushdowns, franskpress med skive
-Biceps
Alt av curl
-Rygg
Nedtrekk, sittende roing, markløft, diverse rykk
-Forside lår
Frontbøy
-Bakside lår
Boxsquat
-Legger
Trenger jeg ikke trene, de er over 45 cm allerede.. :)
Men når jeg trener dem er favoritten leggpress i beinpressmaskina. Masse reps til det gjør deilig vondt.
-Mage
Crunch på ball, nedcrunch med cabel

Hvordan spiser du?
Jeg spiser syv ganger om dagen, hvorav kun ett av disse måltidene er havregryn/brødmat. De resterende måltidene består av proteinrik mat som svinefilet, kylling/kalkunfilet, laks/torsk, etc. I tillegg sper jeg på med litt potet/ris/fullkornspasta, i tillegg til frukt og grønt. Tre proteinshaker inkluderes også i dagens matinntak… og mengder med vann.

Bruker du kosttilskudd?
Måltidserstatter, olje, litt fettforbrenner, protein, kreatin før konkurranser, vitamintilskudd

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Olje, tran, vitaminer og ikke minst proteiner. Ytterst få klarer å få i seg nok proteiner gjennom alminnelig kost.

Hva er dine beste løft med vekter?
Uff.. jeg er ikke veldig god på begrensede bevegelsesbaner.. Jeg har vel 100 kg i godkjent knebøy, 55 i stevnegodkjent benk og 125 i mark tror jeg. Er vel god for litt mer nå, men aner egentlig ikke siden jeg ikke har deltatt på styrkeløftstevne siden 2005. Det jeg er mest fornøyd med nå, er å kunne trene med 90 kg i boxsquat, sett med 100 kg i mark for reps og mestre greie vendinger og overstøt. Det å få til dynamiske og eksplosive øvelser er veldig tilfredsstillende. Å bruke 11 sekunder på 20 meter med 2x70 kg i farmers er digg, og å dra lastebil på 5 tonn gjør godt!

Har du noen forbilder?
Anne Sonesen - fordi hun er den hun er; varm og inkluderende og pokker så sterk.
Janne Johannesen - fordi hun har en flott fysikk, fordi hun vet så mye og fordi hun er den hun er.
Kim Kold - er en av ytterst få menn som får meg til å miste munn og mæle. For en kropp! Tenk å stilt i par med ham på en bb-scene!
Jorunn Steine - har en nydelig fysikk … og så er hun lang!
Odd Haugen - må være en ypperlig motivator for de aller fleste. Vilja har bilde av ham på veggen sin.
Roy Holte - å lese om ham for mange år siden fikk meg til å gløtte mot strongmanverden. Han er en utrolig flott fyr!
Og sist men absolutt ikke minst; Egil. Uten ham hadde jeg aldri vært der jeg er i dag.

Hva motiverer deg?
Først og fremst fremgangen jeg opplever. Dernest Egil og ungene. Egil pisker meg til å yte bare litt ekstra, og guttene er helt sikre på at jeg er verdens sterkeste mamma … jeg kan jo ikke skuffe dem.

Hva gjør du for å komme i form?
"I form" for min del vil jo være tyngst mulig og sterkest mulig før en konkurranse, men hvis det er ment i form , som kondisjonsmessig og tynn, så må tipset være morgenturer, step og kontroll på kosten.

Har du noen tips til enkle og sunne måltider?
Knallgodt "etter treningsmåltid" er ris med kylling, egg, reker og mais. Litt mer avansert blir det om man deler ettpar kyllingfileter i småbiter og steker dem i panna. Heller over en boks mais og en boks sopp, sper på med ett glass sterk chunky salsa og ett beger kesam (eller creme fraiche for den som ønsker det) og lar det hele koke ei stund. Serveres med salat og ris. Snadder!


Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Triceps, Legger, lår og rumpe

Hva er ditt treningstips til nybegynnere
Ikke vær redd for å spør om tips og råd fra erfarne skrotløftere! Og tren for all del HELE kroppen! Tynne bein til svær overkropp ser bare fjøs ut!

 

Ann Kristin er også medlem i forumet. Spør henne om tips!

 


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!