Intervju: Ole Bjørn Bjørge

Intervju15.02.2007Joachim Marhaug0


Navn:
Ole Bjørn Bjørge.
Alder: Født 12.10.78. 28 år.
Bosted:
Skien.
Arbeid:
Student ved Høgskolen i Telemark (HiT).
Høyde:
Ca. 183cm.
Vekt:
Ca. 103-104 kg offseason, og ca 96 kg sist konkurranse. 98-99kg sommerform:
Sivilstatus:
Kjæreste.
Sponsor:
Ingen foreløpig:-)

Fortell litt om deg selv
Jeg er en rolig men samtidig utadvendt glad gutt på 28 år, oppvokst i Seljord. Flyttet til skien når jeg var 17 år, pga lærling. Og her har jeg blitt boende siden. Jobbet som elektriker fra jeg var 17år, til i fjor sommer. Nå studerer jeg for tiden ved høgskolen i Telemark, til elektro ingeniør. Er i gang med det første året, og har to år igjen. Stortrives som student:-) Jeg mener jeg er ærlig og bevisst, og meget viljesterk. Det trenger man og være i denne sporten. Når jeg har satt noen mål, pleier jeg å gå 100 % inn for å nå disse. Ellers liker jeg å ta meg en tur ut med venner, på byen (Liker å danse). Om vinteren prøver jeg å få til noen turer i skibakken å stå Telemark, eller spille hockey. Men det blir ofte at jeg sitter hjemme med en god film. Favoritt kategorien er "Actionthriller". Om sommeren er det sjøen og båtliv som trekker. Trener for tiden på PRO GYM Grenland. Det er et kanon bra gym, trolig et av landets beste ( sjekk på pro gym-grenland.no).

Merittliste
3pl. Sandefjord Open , 2003 I Fitness Fysikk.
6pl. Oslo Open Grand Prix, 2003 I Athletic Fitness +180cm.
12pl. NM i Oslo (Oslo Konserthus), 2004 I Athletic Fitness +180cm.
8pl. NM i Oslo ( Centrum scene), 2005 I Athletic Fitness +180cm.
Denne listen er forløpig på hold pga utdanning. Må prioritere Skolen et par år til, men prøver å holde det ved like. Kommer sterkere tilbake:

 


Fortell om din treningsbakgrunn?
Min treningsbakgrunn er veldig allsidig. Fra jeg var liten har jeg holdt på med alt i fra svømming, friidrett, orientering, terrengløp, turn, fotball, hockey, langrenn, hopp, kombinert. Jeg hevdet meg ganske bra i de fleste idretter. Var blant de kjappeste i telemark på 60m med pers på 7.1 når jeg var 14 år (nå vet jeg ikke), og det uten å trene sprint. Men det var vel hopp og kombinert jeg holdt på med mest. Hevdet meg bra til jeg var 16-17 år. Men som de fleste sikkert skjønner så måtte jeg gi meg da. Hvorfor? Jo riktig jeg ble for stor og tung. HE HE. Så jeg begynte så smått da jeg var 16 år med å trene med vekter. Og det var det som ble lettest å starte med da jeg flyttet til skien. Og ble det jeg fortsatte med: Har trena vekter i 12 år nå da. Men det er vel bare de 5-6 siste åra jeg har vert veldig seriøs. Var faktisk innom et par år med Kung Fu også, uten at jeg skal skryte av noe der..

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
Dagen starter med frokost som regel rundt kl 8, med havre gryn i shaken. Drar på skolen/jobb. I løpet av skole dagen spiser jeg to ganger ca. kl. 10 og ca kl. 13. Det ene måltidet spiser jeg protein og fett, f.eks. kylling grønnsaker og olje. Det andre måltidet spiser jeg protein og karb. For eksempel kylling eller fisk og ris, og grønnsaker. Kommer hjem 16.30. Om jeg er på diett spiser jeg protein og fett. Men til vanlig blir det protein og karb. Slapper av frem til trening kl17. Etter trening kl.18 tar jeg shaken med karbo og protein. Etter trening blir det å fylle kvelden med skole arbeid og tv, og andre vanlige gjøremål. Ca. kl 20. er det "middag" med karb og protein. Kvelds kl 23 blir det da protein, og kanskje litt fett (som regel en shake). Ca. 23.30 natta.

Hva er dine mål og ambisjoner?
Skal nå først og fremst konsentrere meg om å gjøre ferdig utdanningen ved HiT. Det vil ta mye av min tid de to neste årene. Men får alltid tid til å holde treningen ved like. Om en skal satse så krever det mye tid og energi. Når studie tiden er over hadde det vert gøy og konkurrert igjen. Det er noe spesielt ved den konkurranse dagen som gjør det så spennende og givende. Hadde jo vert gøy og vunnet en gang da.. Men det ser ut som om jeg må stige litt i gradene, fra fitness. Så skal ikke se bort fra at dere ser meg igjen i classic om et par år. Selv om kjæresten min ser helst at jeg holder meg til en klasse hvor jeg kan beholde boxeren på:-) Hu synes ikke poseringsbuksen er noe særlig, kan for så vidt være enig der. Får ta en grad av gangen:-)

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Det er jeg egentlig ikke sikker på… men har jo alltid vert aktiv og holdt på med forskjellige idretter. Kanskje en av hovedgrunnene til at det endte opp med styrketrening, var at jeg ikke var avhengig av andre. Ikke noe møteplikt, og andre som forventer noe. Fremgangen er helt opp til en selv, og avhenger av egen innsatts. Så ble jeg så klart inspirert til å stå på videre, etter hvert som det ble fremgang.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Ja, må si jeg er det. Men det er med meg som de fleste andre, at en aldri blir helt fornøyd. Men det er jo sånn det blir. Er vel noe av det som driver oss videre også.

Hvordan trener du?
Mandag: Bryst og bakside skulder, mage.
Tirsdag: Bein og legger.
Onsdag: Fri.
Torsdag: Skuldre m/ bakside, mage.
Fredag: Rygg.
Lørdag og søndag: Fri.

Som dere ser har jeg ikke med armer. Dette fordi det er sjeldent jeg trener de (pga at framgangen er så mye bedre der). Tar noen øvelser innimellom ettersom jeg føler for. Prøver også å variere mest mulig på øvelsene fra uke til uke. I tilegg prøver jeg å følge et opplegg med en uke tung, en uke lett, og en uke mange reps. Men det blir som regel dagsformen og følelsen som avgjør. Øvelsene prøver jeg å utføre riktig og straight, selv om jeg kjører tungt.


 

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper
-Bryst: Skrå hantelpress og kabeldrag.
-Skuldre: Uthev stående og fremoverbøyd.
-Triceps: Push down.
-Biceps: Curl i kabel.
-Rygg: Nedtrekk og roing. (Burde jo sagt mark her, men er redd den kommer etter..)
-Forside lår: Beinpress og knestrekk.
-Bakside lår: Strake markløft.
-Legger: Stående tå hev.
-Mage: Fremmover bøy med kabel.



Hvordan spiser du?
Har nevnt litt om dette tidligere, men spiser ca 7 ganger om dagen. Lar det aldri gå over tre timer siden sist måltid. Spiser proteiner til alle måltidene, så klart. Prøver å spise annenhver måltid med karb og fett. Grønnsaker har jeg som regel med. Jeg blander aldri energi kildene, vertfall ikke på diett. Jeg prøver å få i meg ca. 45g proteiner pr. måltid. Og 7 ganger om dagen blir det da 315g pr dag. Er vel ikke alltid det går, men på diett er jeg nøye:-) Når jeg er på diett har jeg spisedag hver søndag. Og da er det "Stor spisedag" med stor S. Det er viktig å kose seg også :-) Bruker du kosttilskudd?
Ja, jeg bruker noe kosttilskudd. Men blir ikke mye. Protein pulver og multivitaminer tar jeg hver dag. På diett tar jeg også noe glutamin og bcaa. Jeg bruker kosttilskudd fra Ultimate Nutrition. De har etter min mening god smak på de fleste produkter, og er lett å riste ut. Bruker også U.N. muscle juice etter trenig.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Proteinpulver og multivitamin er det viktigste en trenger. Og så klart et tilskudd med karbohydrat og whey protein etter trening for raskere restituering. For å fylle reseptorene når muskulaturen er i det mest nedbrytbare fasen. En slik fase vill kroppen være i om morgenen også. Derfor er det viktig å få i seg en god frokost så fort som mulig, med bra med protein. (whey protein er bra her). Hvilke type og merke må en prøve seg litt frem for å finne et produkt som smaker godt for den enkelte. Ikke noe poeng å drikke noe du ikke liker. En vill alltid finne noe som passer på smak. Anbefaler også å ta tilskudd med omega 3,6.og 9, i forbindelse med måltid. Dette smører muskulatur og sener, og er bra for hjerte og kar systemene.

Hva er dine beste løft med vekter?
Jeg har aldri trent spesielt tungt. Og har heller ikke trent for å sette noen prs.rekorder. Men har løftet 170kg i benk, det er vel det de fleste spør etter. Har også 2x8 reps med 60kg i hantelpress. Syntes det er bra jeg. Og har vel 8 reps på 180kg mark. Men blir som regel stopp ved 160kg. Jeg får si som en kamerat av meg " trener kvalitet jeg vettu" (hm -Roy-) he he. Men må vel stå på mer her for å bygge mer rygg :-) Har du noen forbilder?
Har vel egentlig ikke noen forbilder akkurat. Om det har vert noen jeg har sett opp til har vel det forandret seg hele tiden, i takt med min egen fremgang. Men skal ikke legge skjul på at jeg, i oppveksten, la merke til skuespillere som Arnold, van Damme, Sylvester, og f. eks. Lundgren. Men akkurat det er jeg vel ikke aleine om HE HE.

Hva motiverer deg?
Det som motiverer meg mest er vel når jeg ser resultater av egen innsats. At intensitet og nøysomhet har noe for seg. En inspirasjonskilde er det å se andre som allerede er, eller er i ferd med å komme, i form. Og som har hatt fremgang, på dietten, eller treningen. Å få komplimenter for egen fremgang har jo også en positiv effekt. Det gir som regel mer pågangsmot.

Hva gjør du for å komme i form?
De første gangene jeg var på diett var det ikke enkelt å vite hvor man skulle legge seg på inntaket av mat. Så da ble det ofte gå-tur om morgenen, og sykling etter trening. Men seinere på andre dietter er det justeringer av mat inntaket som har vert effekten. Men har nok måttet ut å gå litt på slutten, de gangene jeg har konkurrert for å få til det siste. Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?
For å få fart på forbrenningen anbefaler jeg som tidligere nevnt; tilskudd av olje, eller fettkapsler. Det vil også være med på å øke fettforbrenningen. Frigjører fett på innsiden av blodårer også. Og det må da også være en fordel. Men det å spise regelmessig har kanskje den beste effekten. Ikke la det gå over tre timer mellom måltidene. Om det går over, vill kroppen da sette ned forbrenningen. Ellers så er det å komme seg ut å få beveget kroppen. F.eks. en times gå-tur om morgenen før frokost. Eller en halv time på sykkel etter styrketreningen.

Hva synes du er din beste prestasjon?
Min beste prestasjon når det gjelder plassering er jo 3pl. fra Sandefjord i 2003. Men den beste prestasjonen for meg personlig var formen jeg klarte å komme i, til NM 2005. Denne gangen var jeg fornøyd, selv om ikke plasseringen ble så bra. Ble dømt ned for at jeg var for stor. Men formen var bra. Det var den beskjeden jeg fikk fra dommerne. Selv synes jeg ikke det var så stor forskjell jeg da, så klart:-) Det er litt artig det der, for første gangen jeg var med var jeg vel litt for slunken. Men gjorde det veldig bra pga. jeg hadde god tid i hinderbanen. Denne gangen fikk alle løpe. I NM 2004 fikk jeg også beskjed om at jeg manglet litt her og der, i forhold til resten av line up`en. Derfor kom jeg ikke så langt som til hinder banen. Synd, for det hadde ikke blitt dårligst tid:-) Derfor satt jeg alt inn for å legge på meg litt, å komme bedre til 2005. Men hva skjedde med line up`en da? Jo den var plutselig ikke så bra og stor som året før. Så da ble jeg dømt ned. Men jeg hadde jo passet bra inn i oppstillingen fra året før. Hm.. men sånn er det. Er vel flere som har opplevd noe lignende med dette i fitness, vet jeg. Men formen var jeg jo fornøyd med, og det var det viktigste. Det er bare å prøve igjen :-) Har du noen forslag til enkle og sunne måltider?
Jeg er dessverre ikke så kreativ her. Men jeg kan jo nevne et par enkle og kjappe måltider jeg spiser noen ganger. Et enkelt et; for eksempel etter jobb. : da tar jeg 6 eggehviter og lager et stort speilegg. Tar en boks tunfisk på tallerken og slenger speilegget oppå. Skjærer noen skiver agurk og tomat. Så kan en ta enten olje ved siden av, eller et par skiver av grovt brød. En bedre versjon: Tar 8 eggehviter, skjærer opp kylling filet i biter, og blander sammen i pannen. Her kan en også ha oppi purre, brokkoli, eller andre grønnsaker etter ønske. Kan jo friste med litt revet ost også. Og kanskje kylling pølser, men då blir det ikke noe diett måltid akkurat. Dette er en av mine favoritter:-)

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Det er armene jeg er mest fornøyd med. Skuldre og bryst kommer tett opptil, i den rekkefølgen. De andre muskelgruppene må jeg jobbe litt mer med.

Hva er ditt treningstips til nybegynnere
Mitt tips til nybegynnere er å begynne rolig, å ikke løfte for tungt. Noe som er typisk feil hos nybegynnere. Mye bedre å bli kjent med øvelsene og utføre disse riktig. Da unngår man lettere skader også. Ikke stress, man blir ikke stor over natta (dessverre), vær tålmodig. Men skynd dere langsomt. Ps. Husk å få i dere nok mat, særlig etter trening. Stå på:-)


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!