Proteinpulver kan forlenge livet

Kosthold17.01.2013Martin Norum0

Proteinpulver har fått mye pepper i media de siste dagene fra diverse treningseksperter, men her er det en studie som viser at proteinpulver kan forlenge livet.

Fra før vet vi at LBM(muskelmassen) synker betraktelig etterhvert som vi blir eldre, og at trening i kombinasjon med et proteinrikt kosthold kan redusere denne utviklingen. Kanskje mer overraskende viser nå forskning at proteinpulver kan forlenge livet! Den italienske forskeren Enzo Nisoli har gjort funn som antyder at du kan forlenge livet med 10 år ved bruk av proteintilskudd. Blandet ut i vann, viste resultatet at samtlige dyr som fikk proteintilskuddet økte levetiden sin med 12 prosent. Den italienske forskeren tror at dersom tilskuddet tas daglig fra middelalderen, kan pulveret hjelpe millioner til å møte en sunnere alderdom.

Rørt i melk kan det styrke svake og utslitte muskler, kutte risikoen for smertefulle fall og frakturer i alderdommen. Norge er forøvrig det landet i verden med flest lårbensbrudd. Kan dette være noe å vurdere? Tatt senere i livet, kan tilskuddet gi en sårt trengt energi-boost til mennesker med hjerte og lungeproblemer. Forsker Enzo Nisoli sa: «Ifølge dataene er vår anbefaling at middelaldrende mennesker begynner å ta disse kosttilskuddene. '

Professor Nisoli, of Brescia University - ITALY
Cell Metabolism, 12(4): 362-372


Martin Norum 

Martin en av Norges mest profilerte trenere. Han har som mål å være en av Norges beste personlige trenere og er veldig opptatt av og hele tiden utvikle seg faglig hva gjelder både teoretisk og praktisk kunnskap innen trening, ernæring, smertevitenskap og andre helserelaterte emner.

Følger du en ketose diet bør du være obs på at wheyprotein gir massive insulinøkninger.
Må du ha en loadingfase eller kan en lav dose med kreatin booste fremgangen din?

Test av Pre-Workout (PWO)

Kosthold25.09.201819

Dette er noen av de råeste pre-workout på markedet nå.
De sammenlignet whey- og soyaprotein.

Test av Pre-Workout (PWO)

Kosthold25.09.201819

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!