Byggrynsrisotto med biffstrimler
Kosthold24.01.2013Joachim Marhaug40
Du trenger: Biffkjøtt i strimler, rødløk, hvitløk, asparges, byggris, kyllingbuljongterninger, vann, parmesan, olje, salt og pepper.
Ingredienser for 2:
•300 g biffkjøtt i strimler
•1 ss olje , til steking
•½ ts salt
•¼ ts pepper
Byggrynsrisotto:
•1 båt hvitløk , finhakket
•½ stk rødløk , finhakket
•1 ½ pose byggris
•1 ss olje , til steking
•1 stk kyllingbuljongterning
•½ l vann
•25 g revet parmesan
•½ bunt grønn frisk asparges
•10 stk rød cherrytomat , delt i to
Næringsinnhold:
Energi: 509 kcal
Fett 22.3 g
Protein 44.2 g
Karbohydrater 28.9 g
Slik gjør du:
1. Surr hvitløk og rødløk i en kjele med litt olje til løken er blank. Ha i byggris, og fres noen minutter. Spe med kyllingbuljong (utblandet). Kok i 15 minutter, og rør inn litt revet parmesan tilslutt.
2. Knekk av eller skrell den nederste delen av aspargesen. Kok dem i lettsaltet vann til de er så vidt møre, 2-3 minutter. Avkjøl i isvann slik at de beholder den pene grønnfargen.
3. Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med olje til kjøttsaft pipler ut. Krydre med salt og pepper. Ha kjøttet tilbake i stekepannen sammen med asparges og cherrytomat, og la det hele bli gjennomvarmt.
Legg byggrynsrisotto på en tallerken og topp med grønnsaker og saftige biffstrimler.
Kilde: www.matprat.no
5 sunne og digge middager under 500 kcal
Kosthold14.01.20151610
Sommermeny #6 - Biffsandwitch
Kosthold18.07.201333