- 107 cm på midjen og trenger hjelp

Kosthold21.02.2013Joachim Marhaug12

Dine spørsmål og debatter kan deles med andre utenfor forumet!

Eksempler på dette kan være spørsmål som:"styrketrening og kardiotrening - bør dette trenes på samme dag?", "Tøyning og utstrekking - er dette nødvendig og betyr tøyning og strekking det samme?" Mange brukere av forumet tar opp spørsmål som skaper vettuge og lærerike diskusjoner og vi ønsker å delta mer aktivt i disse diskusjonene. Du har muligheten til å få spørsmålet ditt "opp i dagen" ved å tillate oss å bruke det som utgangspunkt for våre artikler slik at flere lesere kan ta del i ulike aktuelle spørsmålsstillinger vedrørende trening, ernæring og andre diskusjonstemaer. Vi kan selvfølgelig ikke ta opp alle spørsmål, men vil bestrebe oss på å løfte fram både generelle og spesifikke spørsmål og diskusjonstemaer. Dette håper vi på vil bidra til økt kunnskap til våre lesere.

Tips oss gjerne med ditt eller andres innlegg på post@treningsforum.no og kanskje dette vil publiseres på forsiden.

Spørsmål:

Innsendt av Jadda:

Hei! Etter 2 år med deprasjon, isolasjon og utallige grandisser forran pcen trenger jeg hjelp til å komme meg i form igjen! Jeg er 23 år. 174 høy og veier 88kg. Og hele 107cm rundt magen. Jeg trente en del før men aldri tatt til meg noen kunnskaper og denne gangen vil jeg gjøre det riktig!
Så jeg håper dere kan hjelpe meg med:
1. Hvordan skal jeg spise? kcal, karbo protein osv.
2. Hvordan skal jeg trene for å få raskest/best mulig resultat? (få vekk magen)
3. Er det bra å bytte ut 1 eller 2 måltider med en shake for hurtigere resultat?
4. Hvor fort kan jeg se resultat?
5. Hva slags kosttilskudd burde jeg bruke? Bestilte denne i går http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/diet-whey-1-kg. Kan bruke ca. tusenkr i måneden på diverse kosttilskudd.
6. Er det forskjell på å trene på morgenen og midt på dagen? Jeg vil trene i 10/11 tiden.

Jeg begynte for en uke siden å spise litt mindre og oftere. (hver 3. time) Det går som oftest i knekkebrød med hvitos og paprika/agurk. Og fisk/biff/kjøttkaker og lignende til middag.
Generelle tips mottas også med takknemlighet

 

Svaret fra Rita Immerstein:

Du kan ligge på 3200 kcal i fht høyde, vekt og alder. Reduser dette med 500 kcal og ned til 2700. Ttren 4 dager i uken med styrke og legg inn intervalltrening på 2 økter(tas etter styrketrening) 15-20 minutter med sykkel hvor 4-5 er 30 sekunders intervaller mellom tung/lett.
Du kan bytte ut et par måltider med en shake på kaloriunderskudd dvs 2 av tilsammen 5-6 måltider. Spis gjerne en frukt(eple, pære ller banan) til shake. Du bør kunne merke resultater etter 2-3 uker. beregn 0.5 kg vekttap i uken. Før dagbok på trening og ca beregning på matinntak i de 4 første ukene.
Spis havre/knekkebrød, drikk lettmelk, bruk sunne vegetabilske oljer, grønnsaker, frukt, cottage cheese, kesam, kylling, fisk...

Tren gjerne kl 10/11, men få i gjerne i deg et par mellomstore måltider før du trener. Det er erfaringsmessig godt å få i seg litt mat før styrketrening. Derefor fungerer mange best i 15-17 tiden på dagen....

Kosttilskudd: Proteinpulver, omega, bcaa, zmaog kreatin er kosttilskudd jeg ville vurdert å teste underveis...

 

Hva mener du?

Svar i forumet og del din kunnskap med resten og bidra med å skape en fornuftig og saklig debatt.


Her er 10 sunne matvarer med mye protein som garantert vil gi deg protein av høy kvalitet.
Det er ikke så lett å velge riktig mat når du er på farten: møtebooking, tog stasjon, flyplassen, ut å reise m.m. byr på utfordringer.
Og ikke minst hvor lenge etter du skal spise etter trening.
Cravings nesten rett etter at man har spist opplever mange. Dette er løsningen!
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!