En vanlig dag på gymmet

Trening20.03.2013Tor G. Kristensen0

De fleste av oss assosierer besøk på treningssenteret med noe positivt, og det har vi all grunn til. Å trene regelmessig har kun fordeler.

Mange av oss trener gjerne flere timer i uka, og sitter som regel igjen med en herlig følelse etter et besøk på gymmet! Likevel hender det at man på treningssenteret opplever tilfeller man kanskje kunne vært foruten. Dette er en digresjonspreget satire tar for seg noen av situasjonene og menneskene mange av oss har møtt på treningssenteret.

For når du går i garderoben melder lukten seg. Du vet, den intense lukten som kan prege et rom etter at spinninggjengen har vært der. Spinninggjengen er en gruppe mennesker som gjerne befinner seg i midten av livet. I denne gjengen finner vi både kvinner og menn, og alle har til felles å gå hyppig i tights. De har til enhver tid svettedråper på ulike steder på kroppen, og etter en spinningtime ligger det gjerne dammer bestående av kumulerte svettedråper under syklene. Det har også blitt observert langrennsløperslev på de hvasseste i spinninggjengen. Langrennsløpersslev er den hvite, klissete materien som av og til utvikler seg rundt munnen til mennesker som nettopp har utsatt seg selv for hard kondisjonstrening.

Du lar deg ikke påvirke så meget av lukten i garderoben, for det må da kunne sies at litt svettelukt på et treningssenter er naturlig. Du kommer deg likevel ut av garderoben så fort du klarer, og motivasjonen er fortsatt på topp. Benkpress står først på programmet, men idet du setter kursen mot til det aktuelle apparatet, ser du at benkpressligaen også er på vei dit. Du vet at du må kjappe deg, men det vil ikke akkurat ta seg ut å springe - da blir det jo åpenlyst at du prøver å kuppe benken. Du ender derfor du opp med å se ut som en kappganger i retning benkpressen. Du innser likevel at slaget er tapt, og å tape mot benkpressligaen er bittert. Benkpressligaen er gjeng bestående av 5-6 unge menn, gjerne studenter med halvlangt hår. De opererer med identiske treningsprogram som selvsagt prioriterer the glamour muscles, det vil si de musklene som vises best i T-skjorter med V-hals. Følgelig bruker de et hav av tid på benkpressen. Ofte har hver enkelt opp til 8 sett, der de siste settene gjerne har størst verdi som stående roing for spotter.

Det vil ta minst en time før benkpressen er ledig, og siden skråbenkapparatet står fritt, velger du heller å begynne her. Du legger på tunge vekter, og i frykt for å gjenta den flaue episoden den gangen du ikke fikk opp stanga, betrakter du rommet i søk etter en passende spotter. Mens du leter etter den som ser minst opptatt ut, får du øye på noe som kan se ut som en usikker jente. Det kan virke som hun er ferdig med å halvhjertet utføre sine hantelcurlsett med 0,5kg-manualer, så du velger å forsøke å rekruttere henne som spotter. Idet du initierer kontakt, reagerer hun med overraskelse og sjokk over at du prater med henne, og dersom du er mann, tror hun muligens at du er en typisk douchebag som sjekker opp jenter på treningssenteret. Når du forklarer at du ønsker at hun skal spotte deg, gir hun deg avslag tvert, med den begrunnelse at hun absolutt ikke har evnen til å løfte det du har på stanga. Du tenker med deg selv at det er jo ikke hun som skal løfte vekta, men starter ikke diskusjonen, og setter i gang et nytt søk. Du ender opp med å spørre ett av de nye januarmedlemmene på treningssenteret.

Januarmedlemmer trener sjeldent alene, og nesten alltid i par. Det kan for eksempel være et etablert kjærestepar som har latt seg selv forfalle litt, et venninnepar som ønsker å "stramme opp litt" eller kanskje to kompiser som begge er nyskilte og klare for å etablere seg i markedet igjen. De trener i par fordi de mener at de gir hverandre gjensidig motivasjon. Det kan likevel virke som dette fungerer mot sin hensikt, siden de fleste januarmedlemmer er borte i mars. Dette er mennesker som har kjøpt seg årsabonnement på treningssenteret som en følge av et nyttårsforsett, men som store deler av året heller ender opp med å forsørge senteret med månedlige beløp fra sofaen. For treningssentre vil disse menneskene for alltid være en viktig inntektskilde, for når året er omme har de opparbeidet seg ny dårlig samvittighet for egen kropp, og velger derfor å fornye sitt abonnement.

Du sier uansett til din nyrekrutterte spotter at du skal ta 8 repetisjoner, og at han sannsynligvis ikke trenger å hjelpe til på noen løft. Dine første repetisjoner går som en lek, men idet spotteren observerer at du begynner å presse kroppen din litt, får han panikk og tar et godt tak rundt stangen. Med den karakteristiske løftestemmen din prøver du å formidle at han ikke skal hjelpe deg, men spotteren er skeptisk, velger å ikke ta noen sjanser og fortsetter følgelig å avlaste vekten. Han ender derfor opp med å ødelegge både settet og humøret ditt, og frustrerende nok, kan du jo ikke være sint på et menneske som frivillig prøver å gjøre deg en tjeneste. Du takker derfor for "hjelpen" og informerer om at du sannsynligvis ikke trenger mer av hans tjenester. Du fortsetterskråbenktreningen alene, men på siste repetisjon på siste sett blir det veldig tungt, og ser deg nødt til å jukse litt ved å bruke et rumpeløft. Den pertentlige treningsbedreviteren får selvsagt øye på dette, og velger derfor gi deg noen velmente råd om løfteteknikk. Du er fullt av klar over at rumpen skal være plantet på benken, men forsøker likevel å følge med på hva personen sier, dog kan dette være noe utfordrende når stemmen hans tidvis blir overdøyvd av brølene fra markløfteren ved siden av.

Benkpressligaen er ferdig med å trene bryst, men okkuperer fortsatt benken siden de skal bruke stangen til å trene biceps, og ha stangen liggende på benken i pausene. Alle gutta har samme vekt på stangen, helt uten å ta hensyn til at de er av forskjellig kroppsbygning. Som en følge av dette, løfter noen for tungt, og noen for lett. Èn av dem svaier så mye med ryggen at det ikke er mange vinkelgrader som skal til før den knekker. Du gir opp drømmen om å kunne trene benkpress denne dagen, og velger heller å trene hantelpress. Du må nøye deg med å bruke manualer som egentlig er for lette for deg, siden treningssenteret har en syk policy om å ikke tilby tunge vekter. Dersom de tilbyr tunge vekter, kan jo de skumle bodybuilderne komme, eller enda verre - gutta som går i singlet! Du setter i gang med øvelsen, og til tross for at vedkommende som trener flyes ved siden av deg tidvis klinker bort i dine manualer, klarer du å fullføre alle settene.

Biceps er neste muskelgruppe som skal trenes, og du velger å begynne med preachercurl. Dette angrer du umiddelbart på når du kjenner at overarmen din treffer et fuktig område på matten, som ikke kan være annet enn svette fra vedkommende som sist brukte det. Med dette går det opp for det at et singletforbud kanskje har noe for seg likevel. Du kommer omsider over dette, og begynner å løfte. Bicepstreningen går utmerket, helt til du observerer at glaneren har fått øye på deg. Det finnes to forskjellige grupper med glanere. Den første gruppen omfatter de som egentlig er der for å trene, men som aktivt benytter pausene til å glane på andre trenende mennesker. Disse personene glaner som regel på de som løfter mer eller har bedre trente kropper enn dem selv. I motsetning til glanere av den andre gruppe, er disse heller fascinert enn tiltrukket av glaneobjektet. For glanere av gruppe to, er de mennene som er på trening èns ærend for å se på damer i tights. Damer i tights er bare flott det, men man kan forstå at det er ytterst ubehagelig for en dame som trener planken, at en ytterst ubehagelig mann med verdens største øyner "tilfeldigvis" også trener planken rett bak hun. Til felles har glanere av begge grupper at de oppfattes som voldsomt irriterende.

Du fortsetter bicepstreningen med hantelcurl. Til din store irritasjon må du stadig vekk flytte deg for mennesker som går rundt i det overfylte treningslokalet. Den tidligere nevnte markløfteren har i pausene et stort behov for å bevege seg i rundt området. Han har en voldsomt tung pust og et målrettet blikk, dette til tross for at han bare går i sirkel. Inni mellom må du også passe på å ikke bli truffet at bokseslagene han av en eller annen grunn leverer i løse luften. Samtidig klarer du ikke å la være å lure på om han faktisk vet at han høylytt rapper til musikken han har på ørene. Etter du har hatt en noe irriterende økt med hantelcurl, er det tid for å trene kardio.

Du tenker å avslutte hele økten med 4x4 intervalltrening på tredemøllen. Mens du springer registrerer du at personen på tredemøllen ved siden av, til stadighet ser på din skjerm. Du legger merke til at vedkommende skifter hastighet samtidig som deg, og at han alltid jogger litt raskere enn deg - det kan nesten virke som han prøver å springe om kapp med deg. I din aktive pause setter du naturligvis hastigheten ned, noe som resulterer i at sidemannen ser på deg og gliser, samtidig som han tenker at han vant "kappløpet". Til sidemannens store forvillelse fortsetter du intervalltreningen med skiftende hastigheter, helt til du er ferdig. Du setter så kursen mot garderoben.

Fremfor garderobeskapet ditt sitter der nå en naken person. I garderober er der alltid noen som er i overkant komfortable med å gå rundt naken. Slike personer holder gjerne lengre samtaler med folk, går på toalettet og kanskje til og med fikser håret, i all sin nakenhet. Du prøver å formidle at du gjerne vil ha tilgang til skapet ditt, noe den nakne mannen selvsagt benytter som en inngang til ytterligere samtale. Dette fører atter en gang til at du prøver å komme deg så raskt som mulig ut av garderoben.

 


Noen ganger går det galt på gymmet. Se video.

Crazy flat håndslag konkurranse

Diverse23.03.201930

Only in Russia.

Gym Fails 2019

Diverse10.03.201923

Det er mange ganger det går skikkelig galt på trening. Her er det en videosamling! Enjoy!
Se dette hysteriske klippet hvor Mads Hansen i Spårtsklubben på VG lurer folk på treningssenteret.

Crazy flat håndslag konkurranse

Diverse23.03.201930

Gym Fails 2019

Diverse10.03.201923

Proteinkaffe

Kosthold25.06.2019568

Nyt en deilig varm proteinkaffe.
Sommerens matnyheter plasseres i butikkhyllene nå om dagen.

Saftige proteinlapper

Kosthold21.06.2019953

Se den deilige oppskriften
Se denne morsomme videoen.

Proteinboller

Kosthold19.06.2019664

Vil du ha proteinboller til middag eller kvelds? Se her!