Kampen om gullet i NM i benkpress

Styrkeløft23.03.2013Bjørnar Brende Smestad og Joachim Pedersen0

Carl Yngvar Christensen satte ny rekord! Se LIVE.

I helgen er det NM i Benkpress. Konkurransen finner sted i Alta og kan du ikke ta turen helt dit i helgen så kan du se LIVE overføring hos Styrkeløft.no.

Filmer: Stian Walgermo og NSF.


Carl Yngvar Christensen ble norgesmester i benkpress og satte ny norgesrekord

Det ble ikke så høye vekter som mange forventet i forkant av stevnet. Ryktene hadde gått om vekter oppimot 340 kg på de to store forhåndsfavorittene, Carl Yngvar Christensen og Martin "Grizzly" Rønning.  Selv om de  regjerer samtlige benkpresskonkurranser de stiller opp i er de absolutt ikke "spesialbenkere" - altså løftere som satser ene og alene på benkpress, og det var derfor kanskje med en viss lettelse at kanskje norges beste av sistnevnte slaget, Alistair McColl blandet seg inn i tetkampen. Men selvfølgelig er det vanskelig å slå Kong Carl, og ikke uventet var det han som ble stående på toppen av pallen, i tillegg med en ny norgesrekord i beltet.

Hele fire løftere startet på over 300 kg. Grizzly, Carl, Alistair og Hans Magne hadde alle den enorme vekten som åpningsløft før de skulle videre opp til vanvittige vekter. Carl Yngvar åpnet på 320 kg, og gikk derifra til 332,5 kg for å ta norgesrekorden som Alistair hadde høynet med sitt løft på 320,5 kg like før. Mens Martin bommet på sitt andreforsøk på 330 kg, og Hans Magne ble stående på 312,5 kg gikk Carl på vanvittige 340 kg i siste løft. Trass i bommen fulgte Martin på - her skulle forventningene innfris og kampen om gullet stå til siste løft. Men begge to bommet på forsøk på 340 kg, og når Alistair også bommet på sine 335 kg var det klart at Carl tok gullet hjem til den velfylte premieskapet sitt. For selv om man bare må innfinne seg på at Carl er urørlig i sammmenlagtkampen er det et sunnhetstegn at nivået er så vanvittig høyt at Carl slett ikke kan føle seg trygg på norgesmestertittelen. Selv ikke med 332,5 kg i benkpress. Det er bare å glede seg til neste års NM, da kommer vi helt sikker til å se vekter på 340 kg og over. Du hørte det her først.

 

 

 

Stian Walgermo og Kristoffer Skadsem Eikeland løftet begge 260 kg - men ble slått av Dag Andre Mo på 290,5 kg!


I årets utgave av treningsforum magasinet har vi intervju med Stian Walgermo, som blant annet snakket om sin rival i -105 kg klassen, nemlig Kristoffer Skadsem Eikeland. Det var derfor med spenning at en kunne følge med på løftingen, for å se hvem som kom seirende ut av duellen. Men det ble fort klart at det ble en kamp om sølvet, for Dag Andre Mo var i storform, og feide de to landslagsløfterene av banen med et vanvittig løft 290.5 kg, som også var ny norgesrekord. Walgermo lå hele veien 5 kg over sin konkurrent, fra åpningsløftet sitt på 250 kg og på andreløftet på 257,5 kg - men når magnesiumstøvet hadde lagt seg sto begge igjen med 260 kg - og avgjørelsen som seieren gikk på kroppsvekt. Dette gikk i favør av Stian som var 60 gram lettere enn Kristoffer. Til vanlig veier Stian over 105 kg, så denne gangen traff han virkelig blink med vektnedgangen i forkant av stevnet. Kjenner jeg løfterene rett er ikke de fornøyde med en avgjørelse som gikk på kroppsvekt, noe som legger til rette for flere spennende dueller i fremtiden!

 Best i -120 kg klassen ble ikke uventet Christer Larsen fra Brumunddal AK. Med ny norgesrekord på 300,5 kg var han hakket hvassere enn Per Marius Hole som endte med sterke 285 kg i sisteløftet sitt.

 

 

Hildeborg Hugdal satte uoffisiell verdensrekord med 215 kg i benkpress!


Hildeborg er selv innehaver av verdensrekorden i  benkpress enkeltløft som er på vanvittige 206 kg, i +84 kg klassen. Den satt hun i august fjor, og mye tyder på at den offisielle rekorden kommer til å bli høynet ved første anledning. For å sette offisiell verdensrekord må  det løftes på et stevne på internasjonalt nivå, så på dagens nasjonale stevne ble det bare anledning til å heve den nasjonale rekorden. Hildeborg var i storform og gikk for 215 kg i siste løftet, en helt vanvittig vekt. Løftet gikk lett opp, så nå ligger den norske rekorden hele  9 kg over verdensrekorden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Se live sending fra NM

 


Progresjon er viktig for å få resultater av treningen.

Kostholdet bestemmer dine resultater

Kosthold19.05.2015279

Det er kostholdet som bestemmer resultatene og helsen din.
Resultatliste fra Norway Open 2014.
Marte Elverum forlater juniorårene med jubelrop og rekorder i alt!

Kostholdet bestemmer dine resultater

Kosthold19.05.2015279

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!