Fredrikstad Open 2013

Fitness08.04.2013Rita Immerstein og Marika Lejon0

Fredrikstad Open er over og her får du full reportasje fra konkurransen.

Med Loaded Cup, «the illest show ever» vel gjennomført i Danmark i påskehelgen er det klart for vårens konkurranser i Norge. Først ute var Fredrikstad Open som hadde hele 142 påmeldte deltakere!  

Lørdag 6. april er satt i «debutantens tegn» og 31 utøvere er påmeldt til AF for herrer i -/+ 178 cm. Debutanten for dameklassen i AF har til sammen 9 debutanter på lineup. I bodybuilding er det 7 påmeldte i henholdsvis -/+ 80 kg. Body Fitness rekrutterer fortsatt mange utøvere og 12 kvinner er påmeldt i denne kategorien. Resten av de deltakende debutantene er i bikiniklassene -/+ 163 cm. Det er bare å glede seg til å se 35 spreke og klare debutanter i denne kategorien på lørdag 6. april.


(Klikk for å komme videre og se deler av vår LIVE sending)

Se resultater og bilder lenger ned i artikkelen

BILDEGALLERI

- SØNDAG (1034 stk)

- LØRDAG (1153 stk)

- BACKSTAGE (53 stk)

 

SØNDAG

FREDRIKSTAD OPEN CONTINUES!
Søndag 07.04.2013 klokken 10 og vi er igang med dagens konkurranse. Det er færre atleter i fitness, men flere utøvere i kroppsbyggerklassene. Forbedømmingen og stykremomentene kjøres i formiddag og klokken 15 er det tid for finale. Treningsforum er med og legger ut fortløpende informasjon, intervjuer, bilder og ikke minst web live-sending. Gled dere folkens!

ATHLETIC FITNESS!
Stine Moen Nilsen og Thea Parcon Endre i AF Damer -167 cm! De er i samme klubb og er begge i flott AF-form. Stine stilte i går og har valgt å stille også i dag. En rask line up og de skal gjøre seg klare til styrkemomenter.

Athletic Fitness Damer +167 cm har 4 jenter i sin klasse. Ingvild Burås(8), den erfarne Annlaug Lia Pettersen(87), Janne Moland(88) og Silje Guttulsrud(89) stiller i line up i den høye klassen. Dette er et sterkt firkløver. Både Janne og Annlaug har funnet formen.
I den lave klassen for af Herrer er det 3 atleter som stiller i dag. Lars Morten Myran(16) og Alex Jeppesen(90) skal fighte mot hverandre og kjempe om pallplasseringer. De er jevne i formen på line up.

I AF +178 cm er Aksel Bergheim, Håvard Kili og Robin Kaal på plass i line up og i styrkemomenter! Nummer 93 Håvard Killi så best ut på line up.

Styrkemomenter!
-167 cm                      chins dips roing 1000 m.
Stine Nilsen                11 19 03.53
Thea Parcon Endre     6 24 04.13
+167 cm
Ingvild Burås              7 18 03.45
Aslaug Lia Pettersen 19 34 03.35
Janne Moland            32 37 03.53
Silje Guttulsrud         15 28 03.54
- 178 cm
Lars Morten Myran    11 39 03.14
Alex Jeppesen           16 36 03.27
+ 178 cm
Aksel Bergheim          14 29 03.41
Håvard Kili                 16 26 03.12
Robin Raal                 16 36 03.12

Bikini- og Body Fitness!
Bikini -163 cm består av Elisabeth Kallset, Asta Samantha Harsten, Andrea Helene Eidsmo. 3 flotte jenter hvor Andrea Helene har skarpeste bein.

Bikini + 163 cm Marit Heimdal, Cecilie Alværn Wilhelmsen, Nina Gjengaar, Inga Rhonn Asgeirsdottir og Veronica Dalnes entrer scenen. En sterk femmer-rekke. En rask bedømming og jentene blir sendt ut av scenen.

Body Fitness - 163 cm
Marie Ebeltoft, Anita Auseth, Charlotte Johansson og Julie Oftedahl representerer denne høydeklassen. Marie har fin symmetri og Charlotte ser ut til å ha funnet formen! Julie Oftedahl trekker muligens det lengste strået i forhold til symmetri. Det blir spennende å se hvem som tar topp-plassering for det er en solid klasse.

Body Fitness + 163 cm
Liri Krasniqi var klart den beste på gårsdagens debut-konkurranse. Forøvrig stiller heidi Karlsen, Marita Strømmen, Lindy Lindsrud, Mette Ulseth, Mette Stensland og Hege G. Martinsen(master) entrer scenen. Mette Stensland har en symmetri som sitter. Debutantvinneren fra i går er absolutt på høyde med de langt mer erfarne utøverne.

CBB Herrer Åpen Klasse!
Harald Andreassen, Stein Ove Salvesen, Andreas Gulbrandsen, Peter Lunberg, Andreas Santorinias, Daniel Paterson og Karamjit Singh deltar i åpen klasse. Andreas Gulbrandsen og Daniel Peterson ser ut til å ha mest definisjon. Andreas er godt definert, mens Karamjit slåss om volumet med Daniel. Endelig er det litt stemning i publikum også. Det ahr vært relativt rolig i dag kontra gårsdagens konkurranse. Gutta får jobbet godt og intenst med de obligatoriske poseringene med kommandotilropene fra salens ivrige tilhengere og coacher.

Bodybuilding -80 kg!
Her deltar Espen Ullriksen, Daniel A. Arnesen og Jan Vidar Berg, sistnevnte den skarpeste på denne line-up'n.

Bodybuilding - 90 kg
Svend Marius Sørlie, Morten Severinsen, Hazrat Bilal, Amor Hakson(Island og Daniel Seaman(Slovakia). Sistnevnte med mest muskelmasse. Poseringene til Amor sitter godt.

 Bodybuilding Master Åpen Klasse

Morten Severinsen, Ulf Lodde, Jan Vidar Berg stiller i dagens master! Jan Vidar ser ut til å være best i denne klassen. Han er tørr, definert og har bra trykk i muskulaturen.

FINALETID!
Med forbedømmingen og styrkemomentene unnagjort er det line-up og friprogrammer som gjenstår i fitness-klassene og kroppsbygging. Det vil sannsynligvis bli en smidig og rask finaleomgang siden antall utøvere er færre enn i går. Startskuddet er kl 1500!


Intervjuer under forbedømming

Andreas Santorinios i finalen

Hvordan gikk forbedømmingen nå?
Jo, bra. Litt i overkant. Jeg hadde spist litt for mye. I dag tidlig veide jeg 82kg, men veide inn på 76. Så på slutten der begynte jeg å svette litt. Jeg føler meg mye mer fylt nå enn sist da jeg stilte på Loaded i Danmark.

Var det meningen at du skulle spise litt ekstra eller?
Nei, jeg gjør egentlig bare det jeg har fått beskjed om av Tommi Thorvildsen, som er coachen min. Etter seks måneder på diett nå virker det som kroppen bare suger til seg alt. ALT! Det er ingen stopp. Vekten bare øker og øker. Hvis jeg veier meg etter jeg har spist etter finalen, kan det godt være at jeg veier 86kg, for den saks skyld.

Hvordan var Loaded?
Åh, det var bra. Det var gøy! Jeg synes det gikk kjempebra. Jeg stilte i to klasser. Det var Junior og Classic. I Junior fikk jeg 2. plass. Jeg hadde håpet å vinne min siste Junior-konkurranse, men jeg er ikke bitter. Jeg ble presset bak en som veide 14kg mer enn meg, så det var jo greit. I Classic fikk jeg en 4. plass. Det er jeg jævlig fornøyd med. Jeg er faktisk mer fornøyd med den 4. plassen enn 2. plass i Junior, fordi nivået var mye høyere.

Hvordan går det i kveld i forhold til Loaded tror du?
Jeg tror nok nivået i dag er svakere enn på Loaded, så det kan gå bedre plasseringsmessig. Men jeg er ikke så opptatt av hvem jeg stiller mot. Jeg er mer opptatt av min egen prestasjon og form. Jeg vil jo vinne i dag, selvfølgelig. Det er derfor jeg er her. Dette er en konkurransesport, men om det ikke går den veien, så har jeg hvertfall gjort det beste jeg kan gjøre.

Men er du mer fornøyd med formen i dag enn på Loaded?
Ja, jeg er mer fornøyd i dag. Jeg føler meg som sagt mye mer fylt og mye større. Det er mye mer trykk i kroppen. Det eneste er at jeg kanskje ikke burde ha så alt for mye trykk, for det blir litt på grensen. Det er en veldig fin linje mellom å karbe riktig og karbe litt for mye. Jeg var akkurat på grensen, for i det jeg gikk av scenen begynte jeg å svette.


Mette Ulseth er klar for kniving!

Du gjorde det veldig bra på Loaded. Hvordan går det i dag?
Jeg vet ikke. Det føles veldig godt. Jeg føler meg i bedre form nå. Det er mange bra debutanter og Stensland er jo i kjempeform, så vi får bare krysse fingrene. Stensland og jeg stiller i samme klasse i dag, men vi var ikke i samme klasse på Loaded. Vi fikk begge 1. plass på Loaded fordi vi stilte i forskjellige klasser, men i dag er det kniving. Hun er et stort forbilde for meg og hun er i kjempebra form, så man skal ikke ta dette for gitt.

Hvilket team stiller du for?
Nå er det Team Performane, som før het Gymgrossisten.

Hvordan har morningen og kvelden i går vært for deg?
Vet du hva, i går startet det veldig dårlig, for jeg begynte å bli litt forkjøla. Jeg svetta og frøys litt om hverandre. Så fikk jeg vondt i halsen. Da tenkte jeg "oi, hvordan skal det her gå". Men da jeg våknet i dag, så føltes det godt og nå føler jeg meg veldig bra.


Asta Samanta Harsten er klar for finale i Bikini Fitness

Hvordan har dietten gått?
Den her gangen har det gått enda bedre, egentlig. Man vet hva man går til nå. Sist var jeg debutant, men det har vært veldig tungt også. Jeg har nesten ikke hatt pause siden Norway Open i Trondheim i fjor.

Gruer du deg eller gleder du deg?
Jeg gleder meg, fordi jeg føler at jeg gjorde det veldig bra! Jeg tror det kommer til å gå bra i finalen. Nå har jeg gjort dette før og har øvd veldig mye. Jeg føler meg avslappa og er veldig fornøyd.

Intervjuer under finalen

Da var det premieutdeling igjen! I dag var debutantene som var med i går på samme rekke som de som allerede har stått på scenen før. Klassene var tøffere i dag og debutantene måtte knive med mange som gjorde det knallbra på Loaded i forrige uke. Den første debutanten som fikk motta en førsteplass-pokal i dag var debutanten Stine Moen Nilsen (19).


Hvordan var det å vinne den lave AF-klassen?
Ja, det var artig. Det var bare første gang, så jeg skal bli større og sterkere til neste gang. Jeg har masse å hente på styrken spesielt.

Og nå er det overall?
Ja, faktisk!

Hvordan går det tror du?
Nei, der møter jeg nok tøffe Janne. Hun tar nok den! Det fortjener hun. Hun var dødsrå på styrken.

Janne Moland vant som Stine forventet og andre plassen gikk dermed til Aslaug Lia Pettersen i den høye AF-klassen.

Hvordan gikk det?
Jeg er fornøyd med dagen. Janne har vunnet. Hun klarte jo masse chins og dips.

Hvordan gikk det med dine chins og dips?
Jeg fikk jo 2. plass på cins og dips da, så er jeg fornøyd med at jeg klarte det. Jeg er ferdig for dagen og nå skal jeg kjøre hjem og kosespise litt. Så forbereder jeg meg til Oslo Grand Prix.

Lykke til videre og gratulerer med 2. plassen.

Så står det mellom Stine og Janne i overall og vinneren ble også som Stine forventet: Janne Moland.

Janne har fått to pokaler og musclegainer. Hun rekker ut bøtta til sin kjæreste og sier "den kan du få, for det er musclegainer". Så er hun klar for intervju.

Hvordan føles det å ta overall?
Jo, det føles veldig fint og helt greit egentlig. Jeg skal feire nå, for jeg har fått lov av coachen. Nå skal jeg kose meg med mat i dag og halve i morgen. Bare halve! Tror nok det blir Pizza og Pepsi Max.

Hvor lenge har du vært på diett frem mot denne konkurransen?
Nja...det er vel åtte uker eller noe sånn.

Så da er du i rimelig god form hele året du?
Ja, jeg prøver å være i grei form så jeg slipper å kjøre meg så hardt. Jeg kjører litt annet opplegg denne gangen.

Hva har du gjort annerledes?
Jeg har ikke gått noe. Altså, det har nesten ikke vært noe kardio. Det har fungert veldig greit. Jeg har en coach som heter Glenn Eivindsen, som har satt opp opplegget de siste 3-4 ukene. Han sa at jeg skulle kutte ut kardio for å beholde mer masse på beina og på rumpa. Det funka veldig bra.


AF-gutta rakk vi desverre ikke å intervjue før de forsvant fra backstage, men da AF var ferdig var det Bikini-debutanten Cecilie Alværn Wilhelmsen som stakk av med overall.

Du debuterte for litt over 24 timer siden og har allerede tre pokaler! Hvordan har disse to dagene vært for deg?
Det har vært kjempegøy. Det har vært nytt, veldig spennende og utfordrende. I går da jeg gikk av scenen, så tenkte jeg at jeg kanskje ikke skulle være med i dag, men så fikk jeg en liter med Pepsi Max og etter jeg hadde drukket opp den, så fant jeg ut at jeg ville bli med likevel. Det angrer jeg ikke på! Da jeg våknet opp i dag, var kroppen kjempebra og jeg følte meg opplagt og fin. Da gledet jeg meg bare og tenkte på dette som en bonus. Men dette kunne jo ikke blitt bedre! Nå er jeg veldig glad.


Men du skal ikke være med på Oslo Grand Prix neste helg på grunn av skole, slik du nevnte i går?
Nei, og det er på grunn av skole og økonomi også egentlig. Jeg har jo forsåvidt lyst. Det er ikke lysten det står på. Jeg må prate litt bak her med dem som coacher meg, så kan det være det finnes en løsning likevel. I hvertfall så ser dere meg igjen nesten garantert til høsten. Jeg har veldig lyst til å satse mot NM.

Før du går så må jeg bare spørre om hva du studerer?
Jeg studerer eiendomsmegling, så jeg er ferdig om et år. Jeg gleder meg veldig mye til å komme ut i jobb. Jeg jobber litt allerede gjennom Eiendomsmegler1. Jeg stortrives med det og jeg stortrives med treningen.

Du har en spennende tid foran deg da?
Ja det er mye fart og det er mye kjekt. Det er mange utfordringer, men det liker jeg. Jeg liker å være aktiv og ha veldig mye på planen. Det er da jeg har det gøy.

Vi ønsker Cecilie lykke til videre og håper at vi får se henne i GP og på NM.


Bodyfitness-jentene var neste ut for å få pokalene sine. Mette Stensland vant Loaded forrige uke og tok overall. Der slo hun også ut en av damene som vant Arnold Classic. I dag fikk hun 2. plass.

Er du fornøyd?
Ja jeg er kjempefornøyd. Noen ganger går det helt til topps, men jeg er kjempefornøyd med en 2.plass. Mette Ulseth er utrolig flott, så det unner jeg henne virkelig.


Mette Ulseth kommer inn backstage etter noen minutter etter å ha tatt overall.

Hvordan føles det?
Åh, det er helt fantastisk. Endelig! Jeg er så glad. Jeg har ikke ord og er helt satt ut.

Hva skal du gjøre nå da?
Nå skal jeg drikke. Jeg er så tørst! Nå skal jeg spise og drikke, så er det på igjen mot Oslo Grand Prix.

Hva har du lyst på nå?
Poteter og vann.

Du var litt småsjuk i går. Hvordan er formen nå?
I dag føler jeg meg veldig bra. Jeg tror det var veldig lurt å ligge med beina høyt i går og ta det helt med ro. Det føles bra.

Gratulerer!
Tusen takk!


I Bodybuilding tok Islandske Amor Haukson overall. Han har tatt tre seiere på en uke. Han vant et stevne på Island, Loaded Cup og her i Fredrikstad i kveld. Nå venter vi på overallen.

Hvordan tror du det går?
Jeg er ikke helt sikker. Jeg får håpe at jeg vinner.

Lykke til!
Tusen takk!

Og islendingen håpet på det som faktisk skjedde. Han tok overall!

Hvordan føles det?
Jeg vet ikka hva jeg skal si! Det føles bra. Jeg har vunnet masse penger og stor pokal.

Hvor mye penger fikk du?
10.000 kr. Det er 220.000 islandske som er verdt 22.000 norske.

Hva skal du bruke de på?
Jeg vet ikke. Kanskje bli større. Vi får se. Hvertfall litt Mc. Donalds.

Er du med neste uke på GP?
Det tror jeg nok, men vi får se.

Hva skal du gjøre i kveld? Hvordan feirer du?
Jeg tror det blir Dolly Dimples Pizza.

2. plass overall gikk til Jan Vidar Berg. Han fikk tre pokaler i dag.

Hva vant du?
Jeg vant -80, Veteran og 2. plass Overall. Nå er det bare hjem og kose meg litt. Jeg skal spise og gjøre meg klar til neste helg i -80 i GP. Det er hardkjør i morgen igjen, så det er bare å kjøre på!

Lykke til videre og gratulerer!
Takk! 

 

 

 

 


Bilder backstage

 

 

Mer backstage bilder her
 Resultater

Bodybuilding - 90kg
1. plass Amor Haukson(Island)
2. plass Daniel Seaman(Slovakia)
3. plass Hazrat Bilal
4. plass Svend M. Sørlie

Beste Posør
Daniel Paterson

Veteranklassen
1. plass Jan Vidar Berg
2. plass Morten Severinsen
3. plass Ulf Lodde

-80 kg
1. plass Jan Vidar Berg
2. plass Daniel Arnesen
3. plass Espen Ullriksen

Classic Bodybuilding herrer Åpen Klasse
1. plass Andreas Gulbrandsen
2. plass Daniel Paterson
3. plass Andreas Santorinos
4. plass Karamjit Singh
5. plass Stein Ove Salvesen
6. plass Peter Lunberg

Vinner overall i Bodyfitness ble:
Mette Ulseth

Body Fitness + 163 cm
1. plass Mette Ulseth
2. plass Mette Stensland
3. plass Liri Krasniqi
4. plass Marita Louise Strømmen
5. plass Lindy Lundsrud
6. plass Hege Mathisen

Master Bodyfitness: Hege Mathisen

Body Fitness - 163 cm
1. plass Julie Oftedal
2. plass Marie Ebeltoft
3. plass Anita Auseth
4. plass Charlotte Johanssen

Bikini +163 cm
1. plass Cecilie Alværn Wilhelmsen
2. plass Nina Gjengaar
3. plass Marit Heimdal
4. plass Inga Hronn Asgeirsdottir
5. plass Veronica Dalnes

OVERALL, Bikini: Cecilie Alværn Wilhelmsen

Bikini -163 cm
1. plass Elisabeth Kallset
2. plass Andrea Helene Eidsmo
3. plass Asta Samantha Harsken

Overall-vinner AF - Dame: Janne Moland
Overall-vinner AF - Herre: Håvard Killi
Overall-vinner AF - Dame: Janne Moland
Overall-vinner AF - Herre: Håvard Killi

Athletic Fitness + 178 cm
1. plass Håvard Killi
2. plass Robin Raal
3. plass Aksel Berheim

Athletic Fitnes -178 cm
1. plass Lars Morten Myran
2. plass Alexander Jeppesen

Athletic Fitness + 167 cm
1. plass Janne Moland
2. plass Aslaug Lia Pettersen
3. plass Silje Guttulsrud
4. plass Ingvild Burås

Athletic Fitness - 167 cm
1. plass Stine Moen Nilsen
2. plass Thea Parcon Endre

Bilder fra konkurransen søndag

BILDEGALLERI

- SØNDAG (1034 stk)

- LØRDAG (1153 stk)

 

 

 

 

 

 

 

 
VI GRATULERER SÅ MYE! :-)

 

 


68 år gammel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 


LØRDAG

BILDEGALLERI

- SØNDAG (1034 stk)

- LØRDAG (1153 stk)

Intervjuer

Cathrine Kråkøy (Bikini) ligger på en matte backstage med bena høyt.

Hvordan gikk det på forbedømmingen?
Det gikk bra! Jeg kom til finalen!

Du er debutant og det er din første konkurranse. Hvordan føles det? Er det som forventet?
Ja, forsåvidt. Men er veldig nervøs. Først var vi 19-20 jenter i bikini-klassen, så ble vi kutta ned til 15 og nå er vi seks. Jeg vet ikke hvordan det går herfra. Det spørs helt hvordan det går på T-walken og hvordan jeg fremfører.Anne-Cathrine Westby sitter og pakker tingene sine. Hun ser ikke veldig fornøyd ut.

Gikk du ikke videre til finalen?
Nei, jeg hadde for mye muskler rett og slett. Jeg snakket med dommerne og de sa at i sammeligningen, så var de andre mye mer flate og de sa det ble litt for mye muskler på meg i forhold.

Tror du det hadde gått bedre om du valgte en annen klasse?
Nei! Eller....jeg vet ikke! Jeg er en mellomting mellom Bikini og Bodyfitness. Jeg er for stor til Bikini og for liten for Bodyfitness.

Kanskje du må til USA?
Ja, kanskje det!

Hva gjør du nå frem til GP og generelt fremover? Bygge deg ned til Bikini eller opp til Bodyfitness?
Jeg vil helst bygge meg opp. Men frem til GP får jeg bare ligge på sofaen og ikke pumpe, så får vi bare se hvordan det går.


Jelani Ask (Athletic Fitness) har fått store smerter i ryggen og ringer Tommi Thorvildsen (coach) for å få instrukser om hva han skal gjøre. Men han er i finalen!

Hvordan gikk det å stille for første gang i livet?
Det gikk bra, men jeg ble trukket ned i chins og dips. Jeg er litt grinete på grunn av det.

Juksa du mye?
Nei, det var dommerne som juksa selvfølgelig.

Jelani ler.

Nå har du sett de andre. Hvordan tror du det kan gå i finalen?
Jeg vet ikke. Det er hvertfall sterke konkurrenter nå i finalen. Vi får håpe på det beste. Men jeg har jobbet mye med kroppen og trent tungt de siste månedene. Jeg er fornøyd med formen. Vi får vente og se!

Cathrine Mørner - debutant med 2. plass i AF!
Hun stilte på scenen i upåklagelig form og gjorde det sterkt i styrkemomentene og endte til slutt på en 2. plass. Cathrine er fornøyd og synes hun hadde mer energi enn forventet i dag. Hun har vært fornøyd med formen og sier at det ikke var noe annet alternativ for henne enn å still i AF når hun først bestemte seg for å stille og begynne på diett i november 2012. Cathrine forteller at hun helt klart er et konkurransemenneske, så for henne er det egentlig "vinn eller forsvinn". Skulle hun gjort noe annerledes ville hun brukt mer tid på å forberede seg. Det tøffeste med forberedelsene har vært selve diettmaten. Hun har savnet vanlig mat og det å faktisk kunne bli mett etter et måltid. I tiden framover ønsker hun å bygge sin fysikk og eventuelt stille i 2014. Hun har valgt å droppe konkurransen på søndag og går med sin velfortjente 2. plass ut for å spise et godt måltid og slappe av - vi får satse på at hun blir skikkelig mett!

Jelani Ask - klar for neste konkurranse!
Vi tok en prat med Jelani etter finaleplassering. Jelani tok 2. plassen i sin klasse og er derfor superklar for en fight i Oslo Grand Prix neste helg. Han er fornøyd med 2. plass, men sier samtidig at det egentlig er en måte å tape på også. Han har valgt å stille i AF fordi styrkemomentene sammen med posering i følge Jelani er en utmerket kombinasjon for ham. Han er ikke helt fornøyd med trekkene han fikk på chins og dips, men legger leende til at: "Jeg knuser Egner neste helg!" Jelani er klar for neste helg og mener at han lærte mye av dagens konkurranse og han satser på å rette opp en del feil til neste helg. På spørsmålet om han har vurdert å stille CBB svarer han med et smil at: Jeg har fått det spørsmålet av noen, men det er AF jeg kommer til å fortsette å stille i.


Debutanten Tonje Borge Istad fra Gympartner Fitnessteam vant sin klasse i AF og kommer rett fra scenen med et virkelig bredt smil og virker veldig lettet. Hun var i den lave klassen og i den høye var det kun en dame og det var Ingvild Burås. Jeg tok en prat med Tonje.

Hvordan føles det?
Veldig bra!Det gikk veldig bra med styrkemomentene hos deg?
Ja, jeg er egentlig veldig fornøyd. Nå er det Oslo Grand Prix som er neste. Å vinne i dag var over all forventning. Jeg hadde ikke venta meg dette i det hele tatt.

Vi gratulerer henne med seieren.

Lars Morten Myran

Like etter kåringen av vinneren i AF for damer, var det gutta som skulle kåres. De stod tett i tett backstage og det var mye testosteron i lufta. Konkurransen var hard og det var utrolig flott form på disse debutantene. Den som til slutt fikk førsteplassen var trønderen Lars Morten Myran fra Kaliber.

Hvordan føler du deg?
Helt ubeskrivelig. Alle månedene nå på diett. Det føles bra!

Hva er planen din akkurat nå?
Nå skal jeg høre med coachen min om jeg skal være med i morgen også. Hvis ikke blir jeg med neste helg i Oslo på Grand Prix. Til høsten vil jeg videre og være med i NM.

Var dette uventet på deg eller forventet du en førsteplass?
Helt ærlig! Dette var var ikke forventa!

I den høye klassen var det Simen Tveter som vant. Han er strålende fornøyd!

Hvordan har du det?
Jævlig deilig! Så nå er det bare å gjøre seg klar til GP neste helg. Jeg var overraska bare over å komme til finalen, så dette var ikke noe jeg hadde forventa. Det her var litt ekstremt. Nå skal jeg feire. Jeg skal ha mat, men ikke alt for mye. Så får jeg nok en ny kostholdsplan nå tenker jeg, frem mot GP neste uke.Gratulerer!

Takk, takk!

Bikinijentene

Bikini-jentene var et hakk mer flinke til å vise nervøsiteten, da de gjorde seg klare for å få utdelt plassene sine. Det var mye øvelses-poseringer foran speilet og noen holdt hendene forventningsfullt foran munnen. Så ble vinneren kåret i den lave klassen. Her var det en nydelig, herlig og ung jente som stakk av med førsteplassen, nemlig Veronica Austrheim Nøttveit. Hun var svært lykkelig og hadde masse venner og familie som stod og ventet på henne backstage. De var utrolig glade på hennes vegne.

Hvordan føles det nå?
Det føles veldig bra! Egentlig er jeg helt sjokka og forstår ingenting. Jeg hadde ikke venta meg dette i det hele tatt. Jeg hadde ikke forventet å komme på scenen engang, så målet var bare å komme meg på scenen. Jeg var forberedt på å gå ut i elimineringrsunden, så jeg er som sagt sjokka. Jeg forventet ingenting da jeg kom til finalen. Jeg er lykkelig og vet ikke hva jeg skal si. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre på scenen engang. Det er så rart.

Hvordan skal du feire?
Vi skal vel ut og ete, men jeg skal konkurrere neste helg også i GP, så blir rett over på diett igjen i morgen.

Lykke til videre og gratulerer.

Tusen takk!


I den høye klassen var det Cecilie Alværn Wilhelmsen som fikk den store pokalen.

Dette var veldig gøy og det føles veldig bra. Hjertet går i 110 her nå. Jeg håpet på en god plassering og synes dette var veldig gøy, men er også overrasket.

Konkurrerer du i morgen?
Jeg må høre litt om jeg skal konkurrere i morgen. Er ikke sikker på hva som skjer nå egentlig. Nå vil jeg feire med en flaske Champagne, med teamet mitt og litt familie.Så er det GP som er neste?
Nei, det er desverre ikke slik, men kanskje til høsten igjen.

Hvorfor blir det ikke noe GP på deg neste uke?
Det er på grunn av skole faktisk. Skole må komme foran det å trene. Men dette var kjekt! Kjempegøy!

 

Maria vant!

Så var det Bodyfitnessjenene sin tur og den første som kom inn med førsteplass-pokal og det bredeste smilet var Maria Ebeltoft fra Kaliber Gym. Hun var i helt rå form og det var nok mange som holdt en knapp på henne!

Hvordan føles det nå Maria?
Det føles veldig bra!

Har du vært nervøs i dag?
Ikke så veldig. Rett før man skal på scenen så begynner man å kjenne det, for da står man bak her og bare venter.

Hvordan skal du feire?
Nei, jeg skal jo stille igjen i morgen da, så det blir nok kanskje en proteinbar, hvis jeg er heldig.

Hvem er det som bestemmer det?
Det er coachen min som bestemmer det. Det er han som er sjefen.

Hvor er du fra?
Jeg er opprinnelig fra Bodø, men bor i Trondheim nå.

Liri Krasniqi

Den siste Bodyfitnessjenta kåres og vinneren av den høye klassen var Liri Krasniqi fra Team Toppform.

Hvordan er formen nå Liri?
Nå er jeg svett og overvelda. Jeg håpet på gull og har gjort mitt beste. Jeg hadde håp om å få igjen for det! Jeg har konkurrert mot mange utrolig flotte jenter, så det var utrolig herlig og flott å få igjen for det jeg har jobba for.

Du snakker sørlandsk. Er du fra Kristiansand?
Ja, men jeg har bodd i Oslo i litt over syv år, men har beholdt dialekta. I Oslo studerer jeg og jobber. Jeg tar Fitness og Coaching på Norges Idrettshøgskole og jobber som konsulent hos Wisma.

Så nå er det ny konkurranse i morgen?
Det hørtes sånn ut, utifra det sjefen sa. Så er det GP neste helg.

Da ønsker vi deg lykke til videre og gratulerer med seieren i dag!

Tusen hjertelig takk!

Debutanten Daniel Arnesen

Helt til slutt var det debutantene i Bodybuilding som sto for tur. Her var det kun to klasser. Pluss og minus 80 kg. I -80 var det Daniel Arnesen som kunne juble høyest.

Hvordan føles det å vinne klassen din nå?
Deilig!

Hvordan var det å være på scenen for første gang i livet?
Det kiler i magen. Det er skikkelig kult. Så er det deilig å komme seg på scenen etter et halvt år på diett.

Var du nervøs?
Ja! Men det gikk veldig bra.

Hvordan skal du feire?
Jeg skal stille i morgen og i Oslo Grad Prix neste helg, så det blir ikke så mye feiring. Det blir ikke noe mat. Det blir tidlig kveld, så er det samme greia i morgen.

Lykke til videre og gratulerer!

Tusen takk!

Per Anders Bjercke

Mannen som mottok seierspokal til slutt denne kvelden var sist, så absolutt ikke minst, men tyngst: Per Anders Bjercke.

Nå har du vunnet!
Ja, det er utrolig! Da jeg begynte på diett, så hadde jeg 35mm mer på midja og en fettprosent på 28-29. Jeg vil si jeg har gjort en ganske god jobb da!

Hvor mange kilo har du gått ned?
I juli var jeg vel på 103kg og nå veier jeg 78kg. Det er en ganske bra jobb. Jeg har driti mye i sosiale sammenhenger og alt sånn, og ofret mye for trening, men det var verdt det! Det er utrolig deilig.

Og hvordan feirer du kvelden?
Nå skal jeg hjem, spise cottagecheese med nøtter og masse syltetøy og drikke Champagne.

Er du med i morgen også?
Nei, nå skal jeg slappe av litt, være sammen med samboeren min og nyte seieren min. Oslo Grand Prix står jeg også over. Jeg er kanskje tilbake til NM, eller så blir det til neste år igjen.

Gratulerer og lykke til videre.

Tusen takk!

 

Vi er i gang!

Fredrikstad Open er i gang og i et intimt lokale på Rica Hotell har eliminasjonsrundene i Bikini Fitness og Athletic Fitness for herrer allerede startet. Stemningen blir raskt høylytt, noe som ofte skjer på de mindre konkurransene. Når det er sagt så er det ikke noe å si på antall påmeldte deltakere denne helgen. 142 stiller på scenen denne helgen.

AF-gutta står i line up og tils dels er variasjonene store, både med hensyn til størrelse og definisjon.

AF Kvinner
AF-jentene imponerer i line up. Både muskelutvikling og definisjon er svært bra til å være en debutant-klasse. Utøver nr. 4, Cthrine Mørner er skarp i muksulaturen. Tonje Borge Istad, deltaker nr 6 ser ut til å ha en fin AF-symmetri.

 

AF Herrer -178 cm
12 atleter står på line up og på en liten scene dxeles de opp i to grupper. Kvartvendingene sitter og utøver 12, Robert Berg er i god form. Kent Ole Olsen(nr 14) har også funnet formen og symmetrien. Nivået er jevnt over bra. Første sammenlikning foregår mellom utøvere med god muskelutvikling. Det gjenstår å se hva de presterer i styrkemomentene, men de fleste atletene har dybde i muksulaturen. Kun 6 deltakere går til finalen og de 3 beste kan også stille i morgen.

AF Herrer +178 cm
Klassen er redusert fra 17 til 15 deltakere. Nummer 28, 29, 31, 33 og 36 ser ut til å være de med(Jelani Ask, Robin Jørgensen, Robin Gilinsky, Lennart Harlin og Sleman Peroti)mest muskelutvikling. Spørs omm ikke noen av debutantene etterhvert er aktuelle for CBB på et senere tidspunkt?! Robin Gilinsky har en fin AF-symmetri. Sammenliningene er tydeligvis nødvendig for dommerne. Her er AF representert i full bredede hva størrelse, symmetri og definisjon angår. Utøver nummer 22, Fredrik Hansen er ikke den største atleten, men han ser ut til å ha et godt potensiale.

Styrkerunden - den ultimate styrke- og syretesten!
Jørn Pettersen demonstrerer naturligvis momentene. Han er jo tross alt tildigere norsk og nnordisk mester i denne kategorien. Det er ikke rom for å "gynge" seg til resultater - her gjelder det å bruke korrekt utførelse med en gang!

Beste resultater!
Ingvild Biurås ble beste jenta på roing med 03.46 minutter på 1000 meter roing. Blandt gutta var det Snorre Hukkelås, Kim Atle Noren og Lennart Harlinn som tok beste tider med 03.03 minutter på roing. I den lave AF-klassen var det Lars Morten Myran som tok beste tid med 03.13 minutter.

Dagens beste på henholdsvis chinz og dips ble Cathrine Mørner som tok 17 chins og 32 dips. I herreklassene var Sleman Peroti, Robin Alexander Gilinsky og Kent Ole Olsen i toppsjiktet med 26, 31 og 23 chins, samt 39, 33 og 40 godkjente dips. Til dels var resultatene varierende og resultatene er derfor kun et utdrag så langt.

Bikiniklassene -/+ 163 cm!
Det er en flott line up blant jentene i Bikin Fitness. Nummer 45 Ingrid K. Hagen har en fin bikiniform og trekkes fram i sammenlikninger. Det er 11 i klassen og jentene gir dommerne en utfordring i dømmingen! Nora Støle, nummer 44 før hyppige tilrop fra salen underveis. Her har publikum sine favoritter. Elisabeth Kallset(43) og Monika Langli(41) ser også bra ut på line up. dommerne ble til slutt enige med seg selv og 6 av jentene får beskjed om at de er videre til finalen.

Den høye klassen har også sine stjerneskudd på line up; Linda Pettursdottir og Susanne Kleven er to jenter som ser utrolig flotte ut. Hele rekken er forøvrig i stor grad svært gjennomført i formen. Det er en elegant klasse og om mulig enda vanskeligere for dommerne å dømme - dette bruker de altså lang tid på.

 

Bodyfitness!
Seks jenter stiller på line up i -163 cm. Alle er dermed sikret finaleplass. nummer 67(Benedicte Henriksen), 68(Marie Ebeltoft) og til dels 75(Anita auseth) markerer seg med en marker form.

Body Fitness + 163 cm har 5 utøvere. Marianne Skåden(72) og Liri Krasniqi(73) ser ut til ha den beste formen og symmetrien. Camilla Hoem gjør også en fin opptreden!

Kroppsbygging
-80kg klassen har 3 utøvere som stiller i god form. Espen Ullriksen er hardest i formen, mens Daniel Arnesen har mest volum.

I +80 kg klasse og det trengs ingen sammenlikningern er det 4 utøvere. Runden går raskt og dermed er det klart for finale senere.

 

Se flere bilder lenger ned

Resultater

Athletic Fitness Damer -167 cm
1. plass Tonje Borge Istad
2. plass Cathrine Mørner
3. plass Stine Moen Nilsen
4. plass Renate Rong
5. plass Vibeke Litland
6. plass Katarina Solberg Larsen

Athletic Fitness Damer + 167 cm
1. plass Ingvild Burås

Athletic Fitness Herrer -178
1. plass Lars Morten Myran
2. plass Robert Berg
3. plass Kent Ole Olsen
4. plass Christer Hagerup
5. plass Roger Berget
6. plass Steffan Spro

Athletic Fitness Herrer +178 cm
1. plass Simen Tveter
2. plass Jelani Ask
3. plass Robin Alexander Gilinsky
4. plass Snorre Hukkelås
5. plass Sleman Peroti
6. plass Fredrik Rønning Hansen

Bikini Fitness- 163 cm
1. plass Veronica Austrheim Nøttveit
2. plass Linda Michelle Larsen
3. plass Elisabeth Kallset
4. plass Tanya Tveit
5. plass Ingrid K. Hagen
6. plass Monika Langli

Bikini Fitness + 163 cm
1. plass Cecilie Alværn Wilhelmsen
2. plass Marit Heimdal
3. plass Cathrine Danielsen
4. plass Ida Reberg
5. plass Cathrine Kråkøy
6. plass Linn Helen Knutsen

Body Fitness - 163 cm
1. plass Marie Ebeltoft
2. plass Benedicte Mari Henriksen
3. plass Anita Auseth
4. plass Janne Damba
5. plass Nathalie Dahl Naalsund
6. plass Silje Kveum

Body Fitness + 163 cm
1. plass Liri Krasniqi
2. plass Marianne Skådem
3. plass Camilla Hoem
4. plass Carine Monstad
5. plass Therese Finstad

Bodybuilding - 80 kg
1. plass Daniel Arnesen
2. plass Espen Ullriksen
3. plass Ken Olsen

Bodybuilding + 80 kg
1. plass Per Anders Bjercke
2. plass Paal Christian Rykken
3. plass Sven Marius Sørlie
4. plass Morten Severinsen

Flere bilder

BILDEGALLERI

- SØNDAG (1034 stk)

- LØRDAG (1153 stk)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjøreplan

Konkurransen går over 2 dager og på søndag er det de litt mer erfarne utøverne som skal i ilden. Det betyr bare at de i praksis har stilt en eller flere ganger. Debutantene som tar henholdsvis første, andre og tredjeplass fra debutantklassene på lørdag kan dermed også delta på den etterfølgende konkurransen på søndag.

Både AF-klassene, Body Fitness og Bikiniklassen er færre totalt sett på søndag, men til gjengjeld er det flere som stiller i Classic Bodybuilding, samt bodybuilding i -80, -90, +90 kg og en Veteranklasse med 4 deltakere. Hvem har sagt at alder spiller noen role. Her er den eldste påmeldte deltakeren 67 år gammel!

Lørdagen starter med eliminiasjonsrunde kl 09.00 i Bikini Fitness - 163 cm og AF for herrer i +178 cm for å få antall utøvere ned under 15 deltakere til forbedømmingen. Klokken 10.00 er selve debutantkonkurransen i gang. Fredrikstad er en typisk debutant-konkurranse, noe som nevnt antall deltakende debutanter vitner om.Først ut er alle AF-klassene. Både lineup og styrkemomenter kjøres ferdig før forbedømmingen av Bikini, Body Fitness og bodybuilding begynner. Finalen starter kl 1600 med symmetri-runder, t-walks,fripose og posedown(BB) for inntil 6 av de beste utøverne i hver klasse.

På søndag braker det løs igjen med utøvere som tildigere har deltatt i konkurranser. I tillegg kommer de 3 beste fra hver kategori i debutantklassene til å kunne stille dagen etterpå. Det er lagt opp til samme løp på søndag hvor AF fullføres i sin helhet før de andre klassene og kategoriene kan entre scenen. På søndag skal også overall-vinnerne kåres og i korte pauser og hektisk back-stage aktivitet og fotografering er vi på plass for å dekke konkurransen i sin helhet!


Fredrikstad Open 2012

Fitness31.03.2012255

Se bilder, resultater og reportasje.

Fredrikstad Open 2009

Fitness25.04.20096

Fredrikstad Open gikk av stabelen på lørdag. Alt om konkurransen ligger her.
Progresjon er viktig for å få resultater av treningen.

Kostholdet bestemmer dine resultater

Kosthold19.05.2015279

Det er kostholdet som bestemmer resultatene og helsen din.

Fredrikstad Open 2012

Fitness31.03.2012255

Fredrikstad Open 2009

Fitness25.04.20096

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!