Skal konkurrere mot en Verdensmester

Intervju10.04.2013Joachim Marhaug0

Simen Tveter skal konkurrere mot en verdensmester på Oslo Grand Prix i Athletic Fitness.

Navn: Simen Tveter
Alder: 28
Høyde: 181 cm
Vekt: 83 kg on og 90 off
Arbeid: Salgskonsulent
Sivilstatus: Kjæreste
Sponsor: Ingen enda. men bare å kontakte meg
Klubb: Borg KFK
Meritter: 1 plass Fredrikstad open debutant

Hvem er du?

Jeg er en gladgutt som elsker å trene. Jeg har trent stort sett hele livet med hockey, fotball og diverse. Vekttreningen har vert sånn litt av og på men fant den ordentlige gleden når jeg fikk hjelp med kostholdet. Da kom de resultatene jeg så de store gutta hadde, smiler Simen.

Ellers er jeg en alenepappa til en liten frøken og liker å reise og være på fjellet samt stå på ski. Er utdannet rørlegger, men måtte gi meg for 1,5 år siden pga rygg- og knesmerter. Så det var da jeg begynte og endre trening og kosthold.

Hvordan var det å delta for første gang?

Det var mye nerver og spenthet. Men gledet meg til å prøve dette. Så merket at jeg var litt for anspent og stiv på elimineringsrunden. Men etter hvert så endret det seg og da var det bare kjempe moro. Jeg har jo jobbet for dette lenge, og hadde ikke noen forhåpninger om å vinne og da bare presterte jeg maks av det jeg kunne og bare ha det gøy.

Du kom på 1. plass i Fredrikstad Open. Hvor klar er du for Oslo Grand Prix?

Ja gjorde visst det, det var utrolig moro. Det gikk ikke helt opp for meg med en gang i og med jeg ikke hadde tenkt tanken på å vinne i det hele tatt. Men må innrømme at det var en god følelse. Der er jeg klar for å sparke fra meg igjen. Startet så søndagen med morgencardio og la Fredrikstad Open bak meg. Så nå blir det å jobbe med alle feila jeg hadde og trene teknikk hele uka. Og forhåpentligvis komme til Oslo grand Prix enda bedre, smiler Simen.

Du skal blant annet konkurrere mot en verdensmester (Christian Egner). Hva er forventningene dine til Oslo GP?

Ja, jeg så han skulle delta så der røyk den sjansen, ler Simen. Men det blir moro å møte han og stå på scenen med han. Jeg går egentlig inn med samme forventing som til Fredrikstad. Gjør så godt jeg kan å håpe at det holder mål. Men etter helgen, så har jeg jo et litt større ønske om å komme til finaleplass, men får se hva jeg får til vel.

Har du lært noe av Fredrikstad Open? Er det noe du vil gjøre annerledes på Oslo Grand Prix?

Ja, lært masse. Nå fikk jeg en pekepinne på hvordan kroppen fungerer på konkurranse dagen. Så blir litt mere finpuss på poseringen og hvordan jeg gjør øvelsene i stykemomentet. Så får jeg håpe jeg treffer samme form eller bedre på søndag.

Hvor lenge har du trent med vekter?

Jeg har egentlig trent vekter fra jeg var 16 år på barmark treningen på ishockey`n, men det var jo mye rettet mot å forbedre seg på isen, og etter jeg la ishockey`n på hylla ble det mye av å på trening uten noe store resultater. Så vil si jeg har trent vekter i 2 år riktig til min kropp.

Hvordan har du trent frem mot konkurransene?

Starten i januar i fjor etter jeg la på meg mye og byttet ut verktøykassa med en kontorstol. Da veide jeg 104 kg og ikke spesielt bra form og fikk jeg hjelp av han som følger meg opp nå med mat og en del tips til trening. I juni sto vekta på 83 kg og jeg var i en grei sommerform. Så begynte vi med å bygge opp tingene som han ikke var fornøyd med og jeg endret maten til en større mengde for å kunne trene hardere. Når jula var ferdig tok vi oppfølging igjen og begynte å med å ta av overskuddslaget på kroppen og endret treningen til mer forming. Jeg har danset opp og ned på vekta, men resultatet fra formbilde juni i fjord til mai i år er enorm, selv med samme kg på vekta. Så han har gjort en utrolig jobb med meg.

Er det noen spesielle endringer du har gjort mtp. treningen?

Ja. Før trente jeg med tyngre vekter og færre reps og lengre pauser, nå har er det betydelig lettere vekter og flere reps og korte pauser så jeg har mye mere kontakt med musklene igjennom økten.

Har du noen favorittmuskelgruppe du liker å trene, og hvorfor?

Har alltid vært bryst og armer, men etter kneet ble bra la jeg helt elsk på ben trening, man kan kjøre seg ut på en helt annen måte. Så nå håper jeg at kneet holder og jeg endelig kan få bygd opp bena fremover.

Hvor mange kalorier, proteiner, karb og fett spiser du i løpet av en dag?
Har ligget på 2000 kcal plant hver dag, med 280g protein, 140g karb og 40g fett. Har ikke hatt høye og lave dager

Hva består dietten av?

I starten besto den av kylling, karbonadedeig, biff, torsk, kalkun og ris. Men på slutten var det bare kylling å ris. Samt havregryn, riskaker, banan, proteinshake og peanøttsmør uten salt og sukker.

Hva er det som motiverer deg til å stå på?

Det er litt forskjellige ting, treneren har alltid noen nye tips angående trening og da er det moro å se hvordan kroppen forandrer seg og reagerer, og elsker jo å trene så klarer jo nesten ikke ha en hviledag. På gymmet der jeg trener er det en del som har stilt og stiller forsatt. Da blir det jo hele tiden litt konkurranse og man blir motivert av hverandre.

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?

Raymond Eriksen er min coach. Han har vist meg en helt annen side av trening, så uten han hadde jeg forsatt ligget i benken og lurt på hvorfor jeg aldri ble bedre - all ære til han. Han er streng men det motiverer ufatterlig mye. Raymond har drevet med dette noen år og har erfaring til 1000. Jeg kan trygt si at jeg stoler 110 % på han. Så sier han hopp så hopper vi, ler Simen.

 

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?

Har ikke helt bestemt meg enda. Jeg har ambisjoner om å stille i CBB en gang, men i første omgang blir det nok å trene steinhardt på chins, dips og roing og se hvor høyt jeg kan komme der. Så blir det å sette meg ned med coach`n og se hva jeg må jobbe mer med. Dere skal nok ikke se bort i fra at navnet mitt snart dukker opp på en ny deltagerliste til en konkurranse, smiler Simen.

Hvor trener du?

Trener på Fitness 24 i Sarpsborg og Elixia Tunejorde i Sarpsborg.

Hvordan er miljøet der?

Stor trives. Er et ordentlig treningsmiljø. Alt fra mosjonister til strongman deltagere og da blir det mye kunnskap i alle sjangere der. Og miljøet er kjempe bra.

Hvem vil du takke til slutt?

Må jo mest takke Raymond Eriksen (coachen) som har brukt så mye tid på oppfølging, samt alle råd og lærdommen jeg har fått og hadde ikke klart dette uten han. Jeg håper han vil fortsette å hjelpe meg fremover. Og Jan Vidar Berg - sjefen sjøl på Fitness 24 Sarpsborg (1p i Fredrikstad open -80 og veteran) må få en takk for hjelpen han har gitt meg. Og selvfølgelig alle rundt meg som har respektert meg og ego kjøret mitt den siste tiden. Til slutt har vi gutta på gymmet da som har motivert og hjulpet til på treningsøkter dette året.

 


Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!