Pallplass på Bikinijenta Cathrine Danielsen

Intervju11.04.2013Joachim Marhaug128

Bikinijenta Cathrine Danielsen ser du igjen på Oslo Grand Prix til nå søndag. Hun fikk 3. plass på Fredrikstad Open.

Navn: Cathrine Danielsen
Alder: 26 år
Høyde: 168 cm
Vekt: Vanligvis ligger jeg på 56-58, nå har jeg gått på diett og veier rundt 54.
Arbeid: IT-konsulent
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: MyRevolution
Klubb: Team BodyWork
Meritter: 3.plass Bikini Fitness +163 Fredrikstad Open

Hvem er du? Fortell litt om deg selv

Jeg er først og fremst en aktiv, glad og sosial jente som verdsetter familie og venner høyt. Jeg bor sammen med kjæresten og min lille chihuahua i Oslo hvor jeg trives i jobb som IT-konsulent.
Jeg har over lengre tid vært fascinert over hvordan trening og kosthold kan forme fysikken vår. Menneskekroppen er fantastisk. Etter mange år med trening var det helt naturlig for meg å satse på Bikini fitness selvom jeg har vært langt utenfor komfortsonen til tider. Jeg tror nok min viljestyrke og stahet har vært viktige egenskaper gjennom konkurransedietten, men også det at jeg er en ganske optimistisk person.

Hvordan var det å stille på Fredrikstad Open?

Det var helt nytt for meg, en spennende opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Jeg møtte mange flotte jenter og fikk en enorm mestringsfølelse av å stå på scenen.

Hvordan synes du det gikk? Fornøyd med egen prestasjon?

Jeg syns det gikk over all forventning! Jeg hadde lave forventninger ettersom jeg har lest og sett bilder av jentene som skulle stille sammen med meg, alle er jo utrolig flotte! Forhåpningene mine var derimot høye siden jeg har høye krav til meg selv og jobbet hardt for å få den fysikken jeg har i dag. Jeg er fornøyd med egen prestasjon, men jeg kan bli enda bedre. Nervene som kommer snikende når man står klar til å gå på scenen hemmet meg litt, og det skjer ikke neste gang. Da skal jeg gi alt!

Hvilke forventninger har du til Oslo Grand Prix?

Jeg forventer en større scene og mer publikum, mer press. Jeg vet vi er en klasse med mange jenter så jeg forventer at det blir sterk konkurranse. Jeg forventer naturligvis av meg selv at jeg presterer 100%.

Hvordan har du trent frem mot konkurransen?

Før nyttår trente jeg i hovedsak styrke og nesten ingen kondisjon. Fra Januar ble det mer morgenkardio og noen styrkeintervaller i tillegg til styrkeøktene. Jeg har hatt ca to hviledager i uken så jeg syns jeg har hatt et overkommelig opplegg. Men det har vært dager som har vært veldig mye tyngre enn andre. Coachen min har variert opplegget etter hvordan formen har artet seg.

Er det noen spesielle endringer du har gjort mtp. treningen?

Mer styrke, absolutt! Jeg var nok ikke klar over hvor viktig det er å trene tunge baseøvelser før jeg startet på opplegget jeg fikk av coachen. Da kom også resultatene utrolig fort! Nå mot konkurranse ble det litt mer kardio i form av morgenturer, men ikke mye.

Har du noen favorittmuskelgruppe du liker å trene, og hvorfor?

Det varierer.. før trente jeg stort sett bare overkropp. Men når jeg begynte å bli sterkere i rumpe og lår har også dette blitt en favoritt. Rygg, biceps og bein er favoritter. Det må være fordi fremgangen har vært ekstra merkbar på disse muskelgruppene men også fordi jeg får ekstra god kontakt. Jeg hater å trene mage.

Hvor mange kalorier, proteiner, karb og fett spiser du i løpet av en dag?

Nå før konkurransen ligger jeg naturligvis lavt, rundt 1700 kalorier. Jeg er litt usikker på forholdet protein/karb/fett men proteininntaket er høyt og karbinntaket har vært moderat hele veien. Nå mot slutten ligger jeg såpass lavt at jeg merker at hodet ikke er helt med lenger. Styrken er heller ikke mye å skryte av, så det skal bli godt å gå tilbake til ordentlige porsjoner igjen og skikkelig trykk på trening.

Hva består dietten av?

Rene råvarer som kylling, fisk, egg, grønnsaker, ris, søtpotet, kokosolje, omega 3, havregryn og proteinpulver som tilskudd. Veldig sunt, men det gjør en ekstra kreativ på kjøkkenet.

Hva er din treningsfilosofi?

Trening skal være noe lysbetont, men også et sted man tester grenser og utfordrer seg selv. Jeg mener at dersom man vil noe sterkt nok, så klarer man det! Viljestyrke er nøkkelen til suksess.

Hvilke er dine favorittøvelser?

Markløft, beinspark, Biceps og dips. Elsker dips!

Varierer du måltidene? Har du blitt matlei?

Akkurat nå er det lite rom for variasjon, men jeg har vært flink til å variere type karbohydrater og proteinkilde. Nå går det mest i hvit fisk og søtpotet eller quionoa. Jeg har blitt veldig lei av torsk!
Tror de fleste blir litt matlei etter å spise det samme over lengre tid, selv er jeg rutinemenneske og kan spise det samme til middag flere dager på rad uten problem. Når det er sagt, så skal bli veldig godt å gi litt faen i hva jeg putter inn, og når, ler Cathrine!

 

Hva er det som motiverer deg til å stå på?

Resultater! Når du setter deg et mål, så er det ingen ting som er så motiverende som å se at man for hver dag kommer nærmere og nærmere. Det hjelper jo litt å ha et mål hvor en faktisk skal eksponere seg på en scene iført en liten bikini.. da jobber man naturligvis litt hardere og det er mindre rom for utskeielser.

Under konkurransedietten har det også vært motiverende å virkelig bli kjent med kroppen sin. Man utvikler seg mer som person og mange nye verdier og sider hos en selv kommer frem. Ting som vi til vanlig tar for gitt, er plutselig ekstra viktig. Oppturer og nedturer kommer hyppigere og man må lære seg å stole på de valgene man har tatt og de målene man har satt seg.

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?

Marianne Aas Krog.

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?

Akkurat nå har jeg ikke reflektert så mye over det. Fredrikstad Open og Oslo GP har vært store mål for meg, så en liten pust i bakken etterpå er nok på sin plass. Etter det kommer det nok snikende mange spennende mål jeg ønsker å nå. Det jeg kan si nå er at trening er såpass viktig for helse og sjel at det kommer alltid til å ha en sentral del i livet mitt.

Hvor trener du?

Jeg trener på Elixia Carl Berner og er smått innom Bjørvika.

Hvordan er miljøet der?

Der er det bra miljø. Hyggelige ansatte som hilser og smiler, i tillegg til mye utstyr som dekker langt over mine behov.

Hva gjør du når du ikke trener?

Da er jeg sammen med familie og venner eller så ligger jeg på sofaen og bare slapper av med en serie eller en god film. Jeg er også glad i å lage mat, så når jeg har god tid lager jeg gjerne et ekstra godt måltid med noe godt i glasset.

Noen du vil takke til slutt?

Ja, helt klart en stor takk til Marianne Aas Krog (coachen min) som er hjernen bak opplegget mitt. I tillegg har jeg en samboer som har holdt ut med meg og humørsvingningene mine, for ikke å nevne den konstante lukta av torsk i leiligheten. Myrevolution.no for sponsing av kosttilskudd og treningsklær, og Silje Mariela for poseringstreninger på Bootygymmet.


I tillegg har jeg gode venner og familie som har kommet med utrolig motiverende tilbakemeldinger og vært forståelsesfulle for valget mitt. Det har vært veldig viktig for meg på denne reisen. Takk!

 


Muskeldronningen Anne Lene

Intervju09.09.2014461

Anne Lene Klingberg klatrer opp og skal delta i Womens Physique.

Nina Gjengaar stiller i Bikini

Intervju26.03.2013212

Se videointervju,
Christina Strøm Fjære på 23 år.
Julie Firing-Schou fikk muligheten til å delta på VM i Biknifitness.

Muskeldronningen Anne Lene

Intervju09.09.2014461

Nina Gjengaar stiller i Bikini

Intervju26.03.2013212

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!