Dette er Norges sterkeste advokat

Intervju02.05.2013Joachim Pedersen0

Andreas Møller jobber med straffesaker om dagen og løfter tunge vekter om kvelden.

Navn: Andreas Møller
Alder: 31
Høyde: 187
Kroppsvekt: 118kg
Arbeid: Advokat
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Ingen

Du er advokat. Hvordan går dagene for deg?

Dagene mine er som regel ganske hektiske. I 2011 ble jeg faktisk beordret til å ta ferie av fastlegen min, av helsemessige årsaker. Men det er akkurat slik jeg vil ha det - selv om det i perioder kan bli litt i overkant hektisk. Som regel sitter jeg på kontoret til kl.18-19 om kvelden, så drar jeg hjem for å spise, blande shaker og gjør klar treningsbagen. Med uttøyning og oppvarming går det gjerne tre timer før jeg forlater gymmet og da er det nesten midnatt før jeg kommer hjem for å spise, dusje og sove. De dagene jeg trener kondisjonstrening blir det litt roligere, men da sitter jeg ofte lenger på kontoret.

Du skal prøve deg på kvalliken til Norges Sterkeste Mann. Hvor sterk er du i strongmanøvelsene?

Planen er å møte opp og gjøre mitt beste. På en god dag er jeg god for 4-5 rep med 120kg i apollons. Jeg trodde jeg var relativt god i dekkvelt, men etter å ha forsøkt andre dekk enn det jeg vanligvis trener med, er jeg ikke så sikker lenger. Min beste øvelse er yoke race, der jeg hårfint gikk glipp av medalje i NM i enkeltøvelser. Dette til tross for at Lørenskog kommune har pålagt oss å fjerne alt strongmanutstyr fra hallen vi har trent i, med dertil reduserte treningsmuligheter.

Har du merket at du får ekstra autoritet som advokat på grunn av din styrke og størrelse?

Enkelte klienter har bemerket størrelsen min, men jeg håper jeg vinner autoritet først og fremst på faglig styrke fremfor det fysiske.

Hvilke egenskaper bør du ha for å være advokat?

For å bli advokat må man studere på universitetet i fem år, for så å jobbe minimum to år som advokatfullmektig. For å bli advokat må man derfor ha evne til å jobbe strukturert og systematisk over lang tid - ikke helt ulikt hva man må for å bli en god strongman. Videre bør man være løsningsorientert, ha en god muntlig så vel som skriftlig fremstillingsevne samt visse retoriske evner. De fleste saker avgjøres på bakgrunn av faktum og ikke jus, så den advokaten som i størst grad klarer å argumentere for hvorfor hans/hennes klienters versjon av faktum er korrekt får som regel best resultat.

Dine beste løft i benkpress, knebøy og markløft?

Før jeg røk venstre brystmuskel i to, klarte jeg 190kg i benkpress uten benkpresskjorte. Med knebind og drakt har jeg et lett løft på 300kg i knebøy. Hva jeg er god for nå, vet jeg ikke. I markløft har jeg en personlig rekord på 315kg, med drakt (uten reimer).

Hvor mange kalorier går det ned i løpet av en dag?

Tja - si det. Jeg spiser så mye jeg klarer uten at det kommer opp igjen, men fortsatt sliter jeg med å legge på meg.

Hva slags mat er dette?

Jeg har tidligere vært veldig streng på hva jeg spiser, men i det siste har jeg blitt mer opptatt av å spise mest mulig for å bli større og kunne ha en sjanse til å hevde meg i strongman på sikt. I all hovedsak forsøker jeg å få i meg mye proteiner og kalorier samt unngå mat med mer enn maks 10% fett. Men jeg er ikke fanatisk i forhold til dette.

Hvilke er dine nærmeste og jevneste konkurrenter i strongmanfeltet tror du?

Det er et vanskelig spørsmål, men ettersom Knut Arne Risholm "stjal" bronsemedaljen "min" i yoke race under NM i enkeltøvelser hadde det vært artig å sette ham på plass; men det spørs om det går - han er allerede et beist og en ungdom i vekst så han blir neppe svakere frem mot NSM.

Hvorfor akkurat strongman og ikke styrkeløft f.eks.?

Jeg har en bronsemedalje i junior-NM i lett tungvekt i styrkeløft, og tok elitemerket i tungvektsklassen for mange år siden, men ettersom jeg ble lei av å kun konkurrere i de samme tre øvelsene ble jeg mer interessert i strongman. Å bruke tre timer på en knebøyøkt fordi man skal løfte med drakter og knebind ble jeg også lei av.

Hvor lenge har du trent med vekter?

Jeg begynte å trene med vekter da jeg spilte amerikansk fotball som 17-åring.

Hvordan trener du?

Som regel trener jeg styrke fire ganger i uken og kondisjonstrening to ganger i uken. Fredag er hviledag.

Hva er det som fascinerer deg mest med å løfte skrot?

Jeg har alltid vært glad i å trene, og strongman setter meg i kontakt med den primitive huleboeren i meg. Han må jo også få sitt.

Hva er det som fikk deg til å begynne å trene?

Jeg har trent hele livet, så jeg husker ikke helt hva det begynte med. Da jeg var liten trodde alle jeg hadde ADHD, så det er mulig det ligger noe der.

Benytter du deg av kosttilskudd og hvilke er dine topp 3?

Proteinpulver, tran og multi-vitaminer.

I strongmansirkuset er det mye skader. Har du slitt med skader tidligere?

Jeg har vært mer eller mindre sammenhengende skadet siden 2007-2008. Først rev jeg av store deler av lysken, så fikk jeg kronisk betennelse i begge knærne. Så fort dette ble bra røyk jeg av 30-40% av venstre brystmuskel. Det var lenge usikkert om jeg ville få tilbake full bevegelighet, eller få varige mén i armen. Det ser ut til at jeg slapp billig unna, tross alt.

Hvor er du om 5 år tror du?

Enten har jeg kommet meg til finalen i Norges sterkeste mann, eller så får jeg innvilget varig uførepensjon. Alt eller ingenting!

Noe du vil nevne til slutt?

Vi er i ferd med å bygge oss opp et strongmangym 10 minutter utenfor Oslo. Alle i området som er interesserte i strongman oppfordres derfor til å ta kontakt - både gutter og jenter. Kanskje spesielt jenter, når jeg tenker meg om.

 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Advokaten Andreas Møller tok gull strongman i Italia.

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Med avrevet bryst vant han Norges Sterkeste Mann 2018.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

Hvordan få mer ut av markløft?

Trening27.05.202040

Slik får du mer ut av markløft.
Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.
Da kan denne metoden være noe for deg.