Daniel Stisen sikter seg mot toppen

Intervju30.05.2013Joachim Marhaug0

Les hvordan det går med skuespillerdrømmene til Daniel Stisen. Se video i bunn.

Foto: Lars Haugdal Andersen, NRK P3

Navn: Daniel Stisen
Alder: 29 år
Bosted: Los angles / London / Oslo
Høyde: 175cm
Kroppsvekt: 90-95kg
Yrke: Produsent og skuespiller
Sivilstatus: Singel

Fortell litt om deg selv

Jeg er født og oppvokst i Mandal, Norges sørligste by. Min far var tidligere bodybuilder på 70-80 tallet, han eide et treningssenter i Mandal, så jeg vokste praktisk talt opp på et gym, lærte knebøy og benkpress da jeg var 5 år gammel. Jeg jobbet på gymmet i hele min oppvekst, dro fra skolen til gymmet hver dag, jobbet litt og så trente jeg. Etterpå var det litt tid til lekser før sengetid.

Da jeg var 16 år gammel konkurrerte jeg for første gang i styrkeløft. Og da jeg var 20 år konkurrerte jeg for første gang i bodybuilding som junior på Oslo GP. Året etterpå når jeg var 21år konkurrerte jeg på NM hvor jeg vant både junior og senior klassen.

Hele mitt unge liv besto av trening, gym, styrke og bodybuilding.

Jeg ble en nær venn av Svend Karlsen da jeg bodde i Kristiansand, Svend tok meg med på strongman konkurranser, både i Norden og ute i verden. Vi trente sammen i en del år, det gav meg masse inspirasjon, Jeg trente så klart med mål om og klare å matche Svend på gymmet, i hvert fall nesten trene med samme vekter som han. Det gjorde meg svært sterk og på det sterkeste knebøyet jeg dypt med knebind og drakt 370kg. Her var Svend og et par veteran styrkeløftere vitner. Jeg elsket å trene tungt, det ga meg et kick på hver trening. Dessverre gikk all den harde treningen utover knær, skuldre og lignende og jeg måtte roe ned den harde treninga etter hvert til min store fortvilelse.

Jeg forsatte å konkurrere som bodybuilder. Jeg flyttet så til Oslo for å trene på Haralds Gym, der alle norske treningslegender trente. Jeg fikk god oppføling av Harald og Borgan som mange andre før meg også har fått fra dem (all ære til Harald og Borgan som har holdt utI bodybuilding/fitness miljøet i fire tiår).

I Oslo fikk jeg også smaken på det gode liv, festing, damer og moro. Noe som var lærerikt, og god erfaring å ta med seg videre i livet på godt og vondt. Nå er jeg nærmest avholdsmann å regne. Jeg konkurrerte siste gang i 2009, da fikk jeg avriving i venstre lår 4 uker før konkurranse. Jeg stilte opp på et stevne i Kristiansand, men avlyste NM pga jeg skjønte at jeg ikke hadde vinnersjanse med skaden i låret. I tillegg var ikke formen så god som jeg håpet på.

Jeg bestemte meg i 2010 å satse på filmkarriere, det kapittelet er ennå ikke ferdig skrevet. Det har så vidt begynt så jeg velger å stoppe her, smiler Daniel lurt.

Hva driver du med om dagen?

Jeg følger mitt mål, min drøm om å lykkes i filmindustrien, et mål jeg satt meg som barn på barneskolen. Målet da var å bli bodybuilder og filmstjerne. Jeg bestemte meg i 2010 at jeg var klar for å satse på mitt andre livsmål som var Hollywood.

Jeg er i Norge i sommer og jobber med et par fremtidige filmprosjekter og TV serie jeg er med å produserer.

Hvordan går Hollywood drømmen?

Den går bra og jeg kommer nærmere drømmen min hvert år, hver måned og hver dag. Jeg bygger langsiktig med 3 års og 5 års planer så jeg har ikke hastverk. Jeg vil bygge en sterk grunnmur, i stedet for å forte meg og skape noe som ikke er bygget på kvalitet. Jeg er involvert i et par Norske prosjekter, 1 britisk, 1 amerikansk filmprosjekt de neste årene, men det tar alt fra 2-4 år fra et filmprosjekt starter til det kommer på kino/TV.

Har du fått spilt i noen filmer?

Jeg har gjort en del kortfilmer, noen reklamefilmer, musikkvideoer, Reality-TV m.m. Jeg har spilt i 2 britiske spillefilmer i 2011, dem er snart ute på DVD i England.

Hvordan forbereder du trening og kosthold til et filmsett?

Jeg tar med meg min egen mat, helst mat jeg vet kroppen ikke reagerer på. Slik at jeg slipper å få oppblåst mage, vann i kroppen, riktig energi så man kan stå på hele dagen, pluss masse kaffe, blunker Daniel.

Hvordan er livet i LA fremfor Norge?

Los Angles er en drøm for folk som liker å trene, spise bra kosthold, utvalget av sunn mat, kosttilskudd er ikke sammenlignbart med det som er i Norge, større utvalg og halv pris! Været er fantastisk, vintermånedene er som september i Oslo. Resten av året, er det sol og sommer, det er viktig for en vær flyktning fra Norge. Hvis du er opptatt av trening/fitness eller filmbransjen er man på riktig sted, alt er lagt til rette for det. Her møter du også så mange med samme mål og interesse.

Hva er de største kontrastene?

Humøret på amerikanere, kontra det norske humøret (spesielt vintertid), været generelt, og ikke minst størrelsen på byen. LA metro area har tre ganger Norges befolkning.

Har du vært i kontakt med noen store navn/kjendiser?

Jeg har mott, snakket med eller hilst på og vært i kontakt med mange store navn innen bodybuilding og innen Showbiz. Jeg har jo møtt de fleste av de største innen bodybuilding i løpet av mine år som bodybuilder når jeg har vart på stevner, expo, gym... Coleman, Cutler, Heath, Flex, Sawn Ray, Dorian Yates, Lou ferrigno m.m. Jeg kan egentlig ikke komme på hvem jeg ikke har hilst på eller pratet med.

Kjendiser innen Showbiz har jeg møtt navn som Sylvester Stallone, Dolph Lungren, Randy Couture, Dwayne Johnsen, Kate Moss, Solage Knows, Lady Gaga, Angelina Jolie, Paris Hilton, Kim Kardishen, Kate Perry, Sting, Luda Chris, Adam Lambert, Maria Menus, Nicole Sherzinger, Chris Medina, Steven Van Zandt m.m.

Jeg har vært p store kjendisfester i London, NY og LA, Grammy, Oscar, NY fashion weekend, London fashion weekend m.m. Jeg har kontakt med en del filmprodusenter, regissører som keg har bygget bra relasjoner med de siste årene i Norge, England og USA.

Har noen fått øynene opp for deg?

Det tar tid å bygge et navn, så det er noe man må fortjene med hardt arbeid, ærlighet og stå på vilje, men jeg vet at jeg har blitt lagt merke til i de riktige kretser, så kanskje det gir resultater på sikt. Så lenge man viser at man er dyktig på det man gjør og har stort pågangsmot. Personer i bransjen følger med på dem rundt seg som dem ser på som potensielle suksessfulle personer, alle vil til syvende og sist være med på et "winning team".

Hvor trener du nå?

Jeg trener på Golds gym, Venice, Eqinox i west Hollywood, LA fitness I Kensington, London og 24 Fitness i Oslo.

Hvem andre kjente trener der?

På Golds Gym Venice, trener det mange legender innen bodybuilding, men nå trener og bor mange av de største i Las Vega. Mange av 80/90 talls byggerne trener fremdeles på Golds Venice, eller så trener dem andre steder. Men så kommer dem på Golds Venice 1-2 ganger i uka. De største gutta trener ofte på golds Venice når dem gjør photoshoots eller hvis dem er i LA.

Hvordan går en treningsuke for deg?

Jeg trener hver dag, minimum 1 time. Jeg kan trene vekter 4 ganger i uka, kampsport 1 gang i uka, løpe 1 gang i uka. Og sverd/våpen trening 1 gang i uka. Jeg trener uten en plan. Jeg trener det jeg føler passer best den dagen. Jeg trener med medium vekter, men intensivt, kjapt, prøve å få god pump på hver trening.

Jeg prøver å trene mer allsidig enn før da jeg drev med bodybuilding. Prøver å holde meg rundt ca 90-95kg, før lå jeg mye på 100-108kg, men da hadde jeg et mål om å bli størst mulig. Nå er målet å holde meg i form, men jeg vil ikke være for stor for jeg mener det begrenser mulighetene som skuespiller/ kriger på film.

Og hva med kostholdet? Hvordan spiser du?

Jeg har blitt mer opptatt av å spise naturlig mat. Dvs. mat som ikke er behandlet, helst organisk. Vitaminer/mineraler hver morgen, Jeg drikker mye "super green", aloe Vera, frukt, grønnsaker, bear, kyllingfile, egg, proteinpulver, havre, grovt rugbrød, brun ris, nøtter og oljer som flaxseed og tran.

Jeg måler ikke kcal, men jeg føler på kroppen og balanserer på erfaring. Jeg kjenner på kroppen når jeg har spist for lite eller for mye karbo. Prøver å holde proteininntaket høyt hver dag.

Hva gjør du når du er ferdig med trening?

Når jeg er ferdig med trening så strekker jeg ut, går hjem og tar meg en frukt og proteinshake med ekstra glutamin.

Hva var det som fikk deg til å gi opp alt her hjemme og flytte til USA?

Jeg har alltid hatt en drøm om å flytte til Los Angles siden jeg var barn og pappa viste meg bilde fra Muslce Beach i et Muscle & Fitness magasin av Arnold Shwarzenegger og Franco Columbo. Fra den dagen sa jeg at jeg vil bo der når jeg blir stor, nå er jeg stor så det var på tide..... ler Daniel.

Har du noen planer om å stille igjen? I USA/Norge?

Jeg har ikke noen planer om å stille i bodybuilding igjen, men jeg elsker styrketrening og bodybuilding. Det vil alltid stå mitt hjerte nær. Jeg kommer til å trene til jeg dør.. Jeg kommer til å være i bra form i mange år fremover, variere på størrelsen uti fra hvilke fremtidlige roller som dukker opp. Mitt mål er å se ut som Sylvester Stallone når jeg er 67-68 år, slik han er nå.

Har du noen andre jobber utenom skuespiller?

Jeg jobber kun som skuespiller/Produsent, men heg skriver også filmmanus. Jeg har skrevet 3 filmmanus de 2 siste årene.

Jeg kan også gjøre PT ved spesielle anledninger.

Du følger drømmen. Hvilke utfordringer har du møtt på veien?

Jeg har møtt masse utfordringer på veien og har gjort det hele mitt liv, men en utfordring er kun et hinder du må overvinne på vei til ditt mål. Er du bestemt, er det ingenting som kan stoppe deg, kun deg selv og din mentale innstilling.

Utfordringer har vært alt fra økonomi, kjærlighet, språk, usikkerhet (til tider i livet).

Hva er ditt tips til andre som er drømmende?

Du må våge å gjøre det! 90% av alle drømmer, men våger ikke, for dem er redd for å misslykkes, redd for hva andre kommer til å si hvis dem misslykkes. Dermed er det så lett å ta det sikre valget, dvs. forsette med den trygge jobben, den trygge utdannelsen.

Hvis man virkelig vil følge drømmen sin - hvis den er stor, så må man gi gass og hoppe i det med begge beina med en god strategi på innerlomma og med 100% selvtillitt. Det er viktig tror på at du kan gjøre det som du har satt deg som mål/drøm i livet ditt. Da har du god sjanse for å lykkes. Det kan ta tid, men du vil komme dit før eller senere så lenge du jobber mot målet hver eneste dag.


Kloke ord fra Daniel. Vi ønsker ham lykke til videre med å følge drømmen sin om bli en suksessfull skuepiller i Hollywood. Følg Daniel på sosialemedier: twitter@danielstisen -  Instagram: danielstisen og Facebook: Daniel Stisen

På NRK er det en artikkel om Daniel, pluss 25 min. radiodokumentar kalt "Den nye Schwarzenegger". Det vil også bli lagt ut en 40 min. bodybuilding dokumentar fra 2004 som heter Skulptøren, den handler om Daniel Stisen og veien til NM 2004. Her møter vi flere kjente profiler fra BB miljøet. Pluss en rekke andre små videoer og intervjuer.

 

Dokumentar: "Skulptøren" 


Den norske kroppsbyggeren Daniel Stisen har lagt konkurreringen på hylla. Nå er det film som gjelder!
Daniel Stisen skal lage en spillefilm - Never Too Big.
Daniel Stisen legger Hollywood til side for å delta i Classic Bodybuilding på NM i helga.

Daniel Stisen med i reklamefilm

Fitness16.08.201356

Daniel Stisen med i norsk reklamefilm for Soft Flora. Se video.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!