Ole Martin Hansen er klar for NSM

Intervju29.05.2013Rita Immerstein0

Vi tok en prat med fjorårets mester i Norges Sterkeste Mann, Ole Martin Hansen.

Ole Martin Hansen er på tross av en trang start på året med prolaps og minimalt med trening i januar og februar klar for å forsvare sin tittel som Norges sterkeste mann. Han gleder seg stort over at konkurransen arrangeres i hans egen hjemby og forventningene til egen prestasjon er det heller ikke noe å si på!

NSM nærmer seg med stormskritt - hva er dine forventninger?

Mine forventninger er at jeg klarer å forsvare tittelen min med god margin!

Hvem stiller og hvor mange tror du stiller til kvalifisering i år?

Det er litt vanskelig å si siden det er flere som stilte i fjor som ikke kommer til å delta i år, men jeg tipper at det blir cirka 25-30 utøvere som stiler til kvalifiseringen. Det er jo alltid mange som også sitter på sidelinjen og mener de kunne utført like bra løft som de som stiller. Ole Martin legger bestemt til at: Min oppfordring til de er å møte opp på kvalifiseringen and stop talking and demonstrate! De må vise hva de er gode for.

Hvem er dine største konkurrenter?

Lars Rørbakken og Bjørn Andre Solvang er jo alltid i toppen, så er klart at de er de aller største konkurrentene, men jeg veit om flere som har trent bra og som raskt kan blande seg inn i toppen, så jeg undervurderer ingen av de 12 som står på startstreken 1. juni.

Hva synes du om at NSM arrangeres i Drammen?

Ole Martin trekker fornøyd på smilebåndet i det han svarer at: Det syns jeg er veldig moro og stas. Siden det er i min hjemby kommer det ekstra mange jeg kjenner for å se på og det i seg selv gir en kjempemotivasjon til å trene bra slik at jeg får stilt i best mulig form og får vist skikkelig power!

Fortell om treningen din det siste halve året - hvordan har du lagt opp løpet?

Starta året med prolaps 14 januar så det ble dårlig med trening i 6 uker etter det. Men i begynnelsen av året har fokuset vært på å bli sterkere i hele kroppen, forbedre utholdenhet i musklene og øke kondisjonsformen generelt. I de siste ukene har fokuset vært mest på spesifikk strongman trening.

Øvelsene i NSM - Hvilke øvelser kommer du til å gjøre det best i?

Øvelsene i år er medley med kofferter, duckwalk og farmers. Deretter er det markløft, vikingpress og yokerace før gruppen på 12 reduseres til 6 deltakere som avslutter i finalen med truckpull(25 meter) og de berømte atlas-steinene. Når jeg spør ham om hans antatt bedte øvelser svarer han like greit at: Alle øvelsene er egentlig ok, så jeg håper å gjøre det bra i alle!

Din beste strategi for å vinne i år - kan du si noe om det?

Ole Martin har en klar strategi. Han svarer at: Det er å vinne første øvelsene som er loading og dermed gå sist ut i neste øvelse som er markløft og vite hva jeg må løfte for å vinne og flyte på den bølgen!

Hvordan er det å forberede seg til NSM når også Charlotte har gått på diett og konkurrert denne våren?

Det har egentlig gått veldig bra. Hun spiser den maten hun må spise og jeg spiser den maten jeg vil spise. Fordelen er at Charlotte er glad i ganske mager mat, sånn at hun har ingen problem med å forholde seg til maten hun skal spise når jeg kommer med min mat som ikke er så veldig mager. Ole Martin smiler og legger til at: ellers er det bare slik at en må lage mat en av gangen slik at det ikke blir fult kaos foran komfyren.

Hvilken strongman-utøver har imponert deg mest det siste halvåret?

Det må nok være Haftor Bjørnsson, Mike Burke og Vytautas Lalas, de har alle kommet raskt inn i verdenstoppen.

Hvem eller hva er din viktigste inspirasjonskilde?

Det må være at jeg ikke fikk vist skikkelig power på WSM. Det irriterer meg noe vanvittig at jeg surret det sånn til i 3 øvelser. Men jeg snur den dårlige prestasjonen til ny motivasjon til ett nytt forsøk hvor jeg veit jeg kan gjøre det mye bedre.

Hva er planene dine etter NSM - andre konkurranser eller hva med ferieplanene?

Jeg har muligheter til å være med på diverse konkurranser etter NSM, men alt kommer an på hvordan ryggen er etter NSM. Ryggen min er ikke veldig glad i konkurranser og jeg har en tendens til å bli veldig stiv og vond i flere uker etter en konkurranse. Så tiden vil vise!!


Det spørs om en ferie står på trappene etter NSM-økta. Vi takker for intervjuet og ønsker Ole Martin lykke til i NSM 2013!

 

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Jonas skal løfte som en strongman og spise som en strongman. Se hvordan det går her!

Charlotte på Muscle Beach

Fitness11.06.2014259

Charlotte Johansson deltok på Muscle Beach International Classic.

Reisebrev fra WSM

Strongman12.10.201272

Reisebrev av Ole Martin Hansen fra Verdens Sterkeste Mann.

Verdens Sterkeste Mann 2012

Strongman01.10.2012179

Se siste oppdatering og nytt intervju med Ole Martin Hansen fra WSM.

Charlotte på Muscle Beach

Fitness11.06.2014259

Reisebrev fra WSM

Strongman12.10.201272

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!