Trening i sommerferien

Trening03.06.2013Rita Immerstein159

De aller fleste av oss tar en velfortjent ferie i 3 uker midt på sommeren. Kanskje du allerede har sommerferie?

Tiden er inne for å gi kroppen litt hvile og rekreasjon. Er du av den rastløse typen kan det være en ide å legge inn litt treningsaktivitet i sommermånedene. Det er bra for deg og kanskje også for dine omgivelser at du holder deg i gang gjennom sommeren!

Det enkle er ofte det beste

Skal du være hjemme i sommer kan du legge inn en økt eller to på gymmet hver uke. Det er snakk om vedlikeholdstrening og en rask, intensiv treningsøkt bidrar til at du ikke mister hele årets resultater. Godt trente personer mister mindre av den formen som er opparbeidet enn personer som ikke har trent særlig lenge, men 3 måneders treningspause på sommeren gir deg en tung start på høsthalvåret. Utnytt det du har opparbeidet deg gjennom sommeren. Sirkeltrening på gymmet eller en kjapp løpetur med intervaller i 20-30 minutter et par dager i uken er alt som skal til.

Alternativ trening til gymmet eller annen idrettspesifikk aktivitet kan for eksempel være:

• Svømmetur på 1000 meter
• Gåtur i 45 minutter
• Intervalltrening på sykkel, løping eller en skikkelig powerwalk i en motbakke gir deg både styrke, utholdenhet og forbrenning på samme tid.
• Har du investert i en trx- eller redcore slynge kan den henges opp eller tas med på hytta og gi deg effektiv trening i løpet av 15-20 minutter.
• Kettlebells fungerer fantastisk bra som styrketrening og gir deg muskulær utholdenhet. Det holder med 4,- 6,- eller 8 kilos kettlebells og 2-3 grunnøvelser så har du fått trent hele kroppens hovedmuskulatur og kjernemuskulaturen din.
• Gående utfall og gående beinløft kan legges inn i en kjapp gåtur og dersom du kjører 2 x30 skritt på hver av disse to øvelsene vil du kjenne det godt at beina har fått kjørt seg. Har du vanligvis en høy treningsfrekvens kan du gå med en kettlebell i hver hånd når disse bevegelsene utføres.
• Rokkering med tyngde er også enkel og morsom trening. Det er som å sykle - har du en gang lært det får du det alltid til igjen! Det samme gjelder bruk av hoppetau. Prøv i 5 minutter og kjenn at kroppen blir utsatt for en helt annen type trening!
• Et gummitreningsband kan fungere bra som motstand dersom dere er to personer som samarbeider om sommertreningen. Hele kroppen kan få sin andel av styrkeøvelser i tillegg til at båndet raskt fungerer som motstand når det festes rundt nakken og under armene slik at du må trekke på partneren som går bak deg og holder i bandet. La deg ikke skjemmes av at folk kan finne på kikke litt på denne merkelige treningsformen - det holder å pushe deg litt ekstra i 100-300 meter med partneren på slep. Beina får jobbet maksimalt og pulsen må jobbe et ekstra gir!

Sommeren gir deg faktisk en gylden anledning til å endre litt på treningsvaner og prøve ut av former for trening. Det er enkelt å få til trening ute i en eller annen form. Flere av oss har sikkert savnet muligheten til å være mer ute, men fordi glatta alltid er et faremoment og et hinder for optimal trening lar det ofte vente på seg til denne tiden av året. Ta beina fatt inn i skogen, opp en bakke, på en sykkel, hopp i havet, tren basic styrke med kroppsvekt, slynge eller kettlebells og møte høsten «fit for fight»!

Forslag til noen øvelser som kan gjøres både ute- og innendørs: 

 

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Hva skjer med muskelmassen, styrken og utholdenheten hvis du tar pause 1 mnd. eller 3 mnd. og lenger?
Det er bedre alternativer enn tredemølle og sykkel til oppvarming. Dette er den perfekte oppvarmingen!
Spiller poden din altfor mye? Dette kan være løsningen på å slå to fluer i en smekk.
43 år gamle Rolf Gustavsen har vært topptrent over halve livet sitt og han holder koken fortsatt.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!