Cathrine Mørner - sterk debutant

Intervju13.06.2013Joachim Marhaug0

Cathrine Mørner deltok i sin første konkurranse på Fredrikstad Open.

Navn: Cathrine Mørner
Alder: 22 år
Bosted: Bergen
Høyde: 150cm
Sivilstatus: Singel
Arbeid: Industrimekaniker
Sponsor: Søkende

Fortell litt om deg selv

Jeg er en liten, sprudlende jente som ser på seg selv som ganske allsidig. På fritiden er jeg engasjert i lokalmiljøet som frivillig i forskjellige grupper og styrer.

Jeg har i alle år vært svært glad i sport og fysisk aktivitet, og har i mange år drevet med blant annet, turn, fotball og dans. På det nåværende tidspunkt satser jeg på styrketrening og kickboxing. Jeg er et konkurransemenneske som krever og forventer mye av meg selv og liker en utfordring eller to. Livet er hektisk, og dagene er fylt til randen med aktiviteter av forskjellig slag. I tillegg driver jeg med småsysler som produsering og salg av smykker og andre hobbyinteresser.

Kjøkkenet er favorittrommet mitt der jeg tilbringer mye tid og koser meg med kokkelering og baking.

Hvordan så dietten din ut til vårens konkurranse?

Dietten min var nok ganske basic i form av blant annet kylling, biff, tunfisk, grønnsaker, havregryn og tilskudd. Begynte rolig og gikk over 13 uker der dietten ble endret litt etter litt jevnlig over omtrent tre omganger etter hvert som konkurransen nærmet seg.

Hvordan har det vært å gå på diett?

Det å gå på diett i det hele tatt var en helt ny opplevelse, så jeg gikk inn i det hele med en uvisshet over hvordan mitt matglade sinn og kropp ville reagere. Dietten viste seg å bli ganske tøff psykisk da jeg rett og slett er veldig avhengig av mat og det å kunne føle meg god og mett og på den måten tilfredsstilt. Men det var bare til å bite tennene sammen og bestemme seg. Jeg kom i grei sceneform, og ved å se tilbake på dietten nå, ser jeg at det i bunn og grunn gikk greit.

Har du fått hjelp eller gjort det selv?

Ida Markussen satte opp hele dietten for meg.

Hva er din beste diettmat?

Jeg spiser en del havregrøt ellers, og var derfor veldig fornøyd med å kunne få beholde denne gjennom hele dietten - og eple!

Hvordan trener du?

Kort og godt fortalt kjører jeg styrke 5-6 ganger i uken med jevnlige variasjoner i tillegg til å bruke kickboxingøktene som kondisjonstrening.

Hvilken er dine favorittøvelser?

Favorittene endrer seg fra tid til annen, men slagerne er AF-momentene chins og dips og bicepscurl.

Det var første gang du stilte, hvordan opplevde du det?

Jeg sitter igjen med en opplevelse og erfaring rikere som jeg ikke angrer på å ha fått. Jeg har fått bedre kjennskap til min egen kropp, og er nok sterkere mentalt og klar for flere utfordringer. Fitnessmiljøet var og er fortsatt ganske nytt for meg, og jeg fikk bli kjent med og møte en hel del nye og spennende mennesker. De positive tilbakemeldingene fra alle hold kom i mangfold og sto over all forventing og gav meg helt klart en boost til å prøve igjen. Det var uten tvil tøft i perioder, men «what doesn't kill you makes you stronger».

Videre ambisjoner?

Planen er å stille igjen en eller annen gang, men jeg vil først og fremst fokusere på å bygge, ha et konstant fokus på å bli en bedre versjon av meg selv, og forbedre og opprettholde god helse og et sunt og godt kosthold.

Hvor får du motivasjonene fra?

Motivasjonen får jeg av det jeg har rundt meg og dem jeg har i ryggen. I tillegg vet jeg av det faktum at jeg vil klare akkurat det jeg vil ved å jobbe hardt og rutinert nok. Det har jeg bevist ovenfor meg selv gjentatte ganger. Det er godt nok for meg.

Hva skal du i sommer?

I sommer blir det en kort sommerferie der ingenting er planlagt enda, så jeg satser på en ordentlig sommer i flotte Bergen by foreløpig.

Hva gjør du når du ikke trener?

Da spiser jeg stort sett... Og når jeg ikke gjør det, så jobber jeg eller traver rundt med alle aktivitetene og syslene mine - om ikke en god kombinasjon.

Hva er din treningsfilosofi?

- Alt eller ingenting

Hvem vil du takke til slutt?

Jeg er heldig som har hatt to dyktige og erfarne teamcoacher - Ida Markussen og Thomas Askeland. De deler all sin kunnskap og vil utvilsomt ditt beste. En spesiell takk til Ida som har stått for diett, oppfølging, formsjekker og store deler av poseringstrening. De har hatt stor betydning for oppkjøring, støtte og ikke minst resultater. - Tusen takk!

Men en helt spesiell takk går til min største støttespiller og trener, Robin Stordal. Robin er rutinert, engasjert, sitter på svært mye kunnskap og har i tillegg fungert nærmest som psykolog, rådgiver, pådriver og en god lytter under konkurranseforberedelsene. Det er han står for treningsopplegget mitt som gjør underverker på kort tid. Uten ham hadde jeg aldri entret fitnesscenen, oppnådd dagens resultater eller å være i min livs form - og bedre skal den bli. Han er den beste jeg kunne ha fått, og har vært min største inspirasjon til å satse. Lite visste vi da, bare for noen få måneder siden, da jeg kom til ham for å få mer struktur på treningen, at jeg kort tid etter kom til å stå på scenen. - Tusen takk!


Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!