91 år gammel og 85 kg i benkpress

Styrkeløft21.06.2013Joachim Pedersen0

Sy Perlis satte verdensrekord i benkpress med 85 kg i klassen over 90 år. Se video i bunn.

I en alder da folk flest begynner å komme sine "tåkete år" er Sy Perlis mer aktiv enn noen gang. Den 91 år gamle Arizona mannen satt ny verdensrekord i forrige uke da han benkresset 85 kg. Det er det meste noensinne i klassen over 90 år som gav ham verdensrekord.

Sy Perlis løft knuste den gamle som var på 61 kg som hadde stått siden 2005. "Vi har hatt mange løftere i alder av midten av 80 til 90 år og noen ganger får vi en på 90 og over, men de har aldri inspirert andre mennesker som Perlis", sier president og arrangør Gus Rethwisch. 

Sy Perlis begynte ikke å løfte vekter før han var 60 år gammel. Han deltok sin første styrkeløft konkurranse for fem år siden, og har siden vunnet en stat tittel og to verdensmesterskap. Nå kan han legge en verdensrekord i benkpress på sin merittliste av prestasjoner.

"Det ga meg muligheten til å gjøre noe for å teste meg selv for en ting, og jeg trengte ikke å løpe rundt å gjøre det som du ville i noen andre idretter" sier Perlis. "Jeg fikk mye tilfredsstillelse av dette,  det gjorde at jeg følte meg bra og det var bra for meg." frotsetter Perlis.

Sy Perlis er en veteran fra andre verdenskrig. Han følger en streng treningsrutine og kosthold. 91-åringen trener fem ganger i uken med en kombinasjon av kardiovaskulær trening og styrketrening..

Det er ikke uten risiko å holde på slik for Perlis kunne ikke konkurrere i 2012 etter å ha fått et brokk og gjennomgikk pacemaker kirurgi.

Likevel er Perlis verdensrekorden på 85 kg i benkpress en prestasjon som de fleste på hans alder ikke ville streifet tanken om å forsøke. Det er bare 2 andre som løfer i hans klasse, alder på 90+, hvilket gjør at det er relativt stor mulighet for at rekorden vil holde en del år.

 

Kilde: http://www.ibtimes.com


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Benkpress kan være en teknisk vanskelig øvelse og utføre korrekt.
Vil du bli sterkere? Få tips av Kirll Sarychev som har en verdensrekord i benkpress på 335 kg.
Bygg mer muskler og bli sterkere i vanlig benkpress med gulvpress.

TOPP-3 for å BYGGE bryst

Trening01.02.201857

Her får du 3 kanonøvelser så du aldri igjen skal ha problemer med å bygge bryst.
Ønsker du å bli litt sunnere? Da bør disse matvarene stå på handlelisten.

Effektiv beintrening

Trening30.07.202069

Ikke skipp unna beintreningen. Dette er øvelsene du bør gjøre.
Disse kraftplantene og grønnsakene har mest proteiner i seg.
Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?