Sommermeny #5 - Laks
Kosthold16.07.2013Rita Immerstein19
Laks med basilikum
Fisken kan tilberedes både i stekepanna og på grillen. Den stekes raskt ferdig i panna og kan bakes i folie på grillen. Valget er ditt. Med en frisk salat og nykokt ris passer denne retten både til lunsj, middag og kvelds!
Ingredienser:
600 g laks, ca. 4 porsjonsstykker a 150 g
½ ts salt
2 ss rapsolje
10 blader basilikum
2 ss sitronsaft
4 ss Mager Kesam
1 sitron eller lime i båter
250 g fullkornsris
½ isbergsalat
6 ss mais
2 plommetomater
¼ agurk
1 dl bønnespirer
Slik gjør du:
Kok ris etter anvisning på pakken. Smelt smøret i varm panne. Legg i fiskestykkene. Dryss på salt og nykvernet pepper. Snu stykkene etter 3 minutter og stek like lenge på den andre siden. Trekk pannen av platen og la fisken stå litt før den serveres. Skyll og riv opp salaten. Bland den sammen med de øvrige, vaskede grønnsakene i en stor bolle. Ha gjerne over litt kaldpresset olivenolje og eventuelt litt balsamico. Ha litt sitronsaft, en liten spiseskje Kesam og rikelig med basilikumblader over laksen. Server laksen sammen med fullkorn ris og salat ved siden av.
6 spennende ting du kan grille
Kosthold03.08.20189
Utvid taco repertoaret ditt med disse 5 fantastiske oppskriftene
Kosthold27.01.20176