Sommermeny #6 - Biffsandwitch

Kosthold18.07.2013Rita Immerstein33

Biffsandwitch. I sommer vil vi gi deg enkle og gode sommerretter. La deg inspirere.

Varm Biffsandwich med ovnsstekte poteter

Et godt ciabattabrød med strimlet biffkjøtt servert med nydelige Amadinpoteter slår til hos både store og små. La hver enkelt velge sitt tilbehør ved å servere salat, løk, tomat og pesto som tillegg til selve hovedretten. Se ikke bort i fra at det kan lønne seg å ha en sukkerfri Idun-ketschup og en god sennep på bordet i tillegg - i hvert fall hvis barna får velge.

Ingredienser:
4 ciabatta skiver grovt brød,eller store stykker focaccia
4 tynne biffer av entrecôte (á 100 g)
1 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje
3 ss tomatpesto (rød pesto) eller tomattapenade
12 skiver tomat
1 rødløk
4 blad salatblader
1pk Amadin-poteter
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du:
Skru på ovnen på 200 °C på varmluft, 220 °C uten varmluft. Finn fram en ildfast form. Skrell potetene, kutt dem i båter og ha dem i den ildfaste formen. Vend i olje, ha på litt salt og stek midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Krydre biffene med salt og pepper. Varm opp en panne på middels sterk varm, ha i olje eller smør og stek biffene i 2-3 minutter på hver side, snu ofte. Smør litt tomattapenade eller rød pesto på begge sider av biffene. Skjær tomater og rødløk i skiver og vask salaten. Kutt brødskivene på skrått eller del ciabatta/foccacia i to på langs, dersom du velger å bruke denne typen brød.

Sett sandwichen sammen med et lag brød, deretter salatblad, pestosmurt biff, ringer av rødløk og "lukk" deretter med ny skive brød. Server sammen med nystekte potetbåter.
Desserttips: Kutt opp en 1/3 vannmelon og bland sammen med en kurv rensket jordbær. Bland inn frukten i en boks med vaniljekesam og strø litt solfrokost på toppen - en sunn og god dessert for alle!

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Få inspirasjon til dagens middag her.
Det er mye tullprat innen ernæring.
Rødt kjøtt er skikkelig muskelmat.

Byggrynsrisotto med biffstrimler

Kosthold24.01.201340

Kan vi friste med noe godt?
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!