Sommermeny #6 - Biffsandwitch
Kosthold18.07.2013Rita Immerstein33
Varm Biffsandwich med ovnsstekte poteter
Et godt ciabattabrød med strimlet biffkjøtt servert med nydelige Amadinpoteter slår til hos både store og små. La hver enkelt velge sitt tilbehør ved å servere salat, løk, tomat og pesto som tillegg til selve hovedretten. Se ikke bort i fra at det kan lønne seg å ha en sukkerfri Idun-ketschup og en god sennep på bordet i tillegg - i hvert fall hvis barna får velge.
Ingredienser:
4 ciabatta skiver grovt brød,eller store stykker focaccia
4 tynne biffer av entrecôte (á 100 g)
1 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje
3 ss tomatpesto (rød pesto) eller tomattapenade
12 skiver tomat
1 rødløk
4 blad salatblader
1pk Amadin-poteter
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje
1 ts salt
½ ts pepper
Slik gjør du:
Skru på ovnen på 200 °C på varmluft, 220 °C uten varmluft. Finn fram en ildfast form. Skrell potetene, kutt dem i båter og ha dem i den ildfaste formen. Vend i olje, ha på litt salt og stek midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Krydre biffene med salt og pepper. Varm opp en panne på middels sterk varm, ha i olje eller smør og stek biffene i 2-3 minutter på hver side, snu ofte. Smør litt tomattapenade eller rød pesto på begge sider av biffene. Skjær tomater og rødløk i skiver og vask salaten. Kutt brødskivene på skrått eller del ciabatta/foccacia i to på langs, dersom du velger å bruke denne typen brød.
Sett sandwichen sammen med et lag brød, deretter salatblad, pestosmurt biff, ringer av rødløk og "lukk" deretter med ny skive brød. Server sammen med nystekte potetbåter.
Desserttips: Kutt opp en 1/3 vannmelon og bland sammen med en kurv rensket jordbær. Bland inn frukten i en boks med vaniljekesam og strø litt solfrokost på toppen - en sunn og god dessert for alle!
5 sunne og digge middager under 500 kcal
Kosthold14.01.20151610