Sommermeny #7 - Kyllingsalat
Kosthold23.07.2013Joachim Marhaug36
Kyllingsalat
Kyllingsalat er lett og god mat og kan gjøres i flere varianter. Vi presenterte tidlgiere en variant, her er en til. Legg ingrediensene hver for seg på fatet eller i skåler, og la hver enkelt blande sin egen favorittsalat!
Ingredienser
• 60 g pastaskjell eller annen pasta
• 2 stk egg
• 100 g salatkjøtt av kylling
• ¼ stk slangeagurk
• 2 stk reddik
• ½ stk rød paprika
• 2 ss hermetiske maiskorn
• 4 blad hodesalat
• 1 ss ristede solsikkekjerner (kan sløyfes)
Dressing:
• 3 ss lettrømme
• 1 ss sitronsaft
• ½ ts sukker
•ca. 1 ts hakket frisk timian eller basilikum (kan sløyfes)
Slik gjør du:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Ha den over i et dørslag skyll i kaldt vann og avkjøl.
2. Kok eggene 8-10 minutter, avkjøl og del dem i fire.
3. Rens kyllingen og skjær den i passe biter. Skjær agurk, reddik og paprika i tynne skiver/biter.
4. Legg alle ingrediensene til salaten i grupper på fat.
5. Bland sammen ingrediensene til dressingen og server den ved siden av salaten.
Server salaten sammen med kokt pasta og dressing. Som dressing kan du bruke rømmedressingen som foreslått her eller melon-/epleyoghurt.
Kilde: matprat.no
Sommermeny #2 - Kyllingsalat
Kosthold04.07.201314
Sunn og proteinrik mat når du er på farten
Trening05.03.201913