Thomas gikk ned 25 kilo på et halvt år

Intervju14.08.2013Joachim Marhaug101

Se denne inspirerende og motiverende videon av Thomas Stordalen.

Navn: Thomas Stordalen
Alder: 35 år
Bosted: Oslo
Høyde: 199 cm
Vekt: 106 kg
Arbeid: IT

Fortell litt om deg selv Thomas?

Jeg er en 35 år gammel gladgutt som bor og jobber i Oslo. Er som folk flest med venner, driver med musikk og trener veldig mye. Er også blitt mer og mer glad i matlaging så hver uke liker jeg utfordre meg selv på kjøkkenet og lager noe nytt. Har drevet med brukerstøtte og support i over 15 år og skal fra september av bli leder for første gang i mitt liv. Jeg går med andre ord en svært spennende høst og vinter i møte.

Hva var det som fikk deg til å starte med å gå ned i vekt?

1 januar 2013 er nok dagen jeg virkelig innså at noe måtte gjøres. Følte meg på bunn på fysisk og mentalt og hadde en meget tøff dag akkurat den dagen. Tenkte på alle de mulighetene jeg hadde hatt opp igjennom årene som jeg aldri grep og bare lot sveve forbi. Denne dagen klarte jeg ikke ta på meg sokker stående og det gjorde vondt inni meg. Felte noen tårer og bestemte meg der og da for at nå skulle jeg gjøre noe med livet mitt, koste hva det koste vil.

Har du trent før?

Fotball har vært en stor del av livet mitt og jeg har spilt i alle divisjoner fra 3 og ned til 8. De siste 8 årene har jeg vært en del av Røa sitt herrelag i 3 og 4 divisjon som lagleder og spiller. Har også spilt både tennis, håndball og basketball uten at det ble det helt store der. Litt styrketrening har det også blitt men kun i perioder og aldri med noen fast og konkret plan over det.

Hvordan er livsstilen din nå sammenlignet med tidligere?

Jeg drikker minimalt med alkohol nå, holder meg stort sett unna junkfood og ferdigmat. Jeg er mer sosial og tør by enda mer på meg selv i forhold til det jeg gjorde før. Gjør nå ting som jeg liker og som gjør meg glad og har tatt kontroll over livet mitt igjen og kroppen min. Prøver å være 100 % målbevisst hver eneste dag, både på jobb, i treningssammenheng og med venner.

Hvordan er den nye Thomas Vs den gamle Thomas?

Den nye Thomas skal erobre verden og gjøre de tingene han alltid har drømt om. Han skal tørre å gutse og satse mot sine mål og ikke være redd for å feile. Før var han feig og lite besluttsom, nå er han det stikk motsatte. Han er ute av komfortsonen sin hver eneste dag og jobber med å ha det komfortabelt når det blir ukomfortabelt!

Dessuten hører jeg aldri lenger på de som sier at "det går ikke Thomas, du kommer aldri til å klare det Thomas"

Hvordan har det vært å gå på diett? Har du fått hjelp eller gjort det selv?

Jeg går ikke på diett og har heller ikke gått på diett dette året. Jeg har enkelt og greit kuttet ut det som ikke er bra for kroppen og erstattet det med det som er bra for kroppen!

Man kan gå ned masse i vekt uten diett. En diett tar som regel slutt og da er det mange som sliter med og holde vekta. Det ser man gang på gang! Min PT, Vidar Munkvold på Elixia Sjølyst var tydelig på det han også og satt meg ikke på diett. Vi har sammen endret kostholdet mitt og jeg har funnet ut hva som passer best for meg og kommer til å fortsette med det resten av livet. Jeg blir veldig inspirert av andre som driver med trening og kosthold i forbindelse med trening og lager stadig vekk nye ting.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?

Jeg spiser mye havregrøt, grønnsaker, frukt, noe kjøtt, kyllingfilet, litt rugbrød, egg, fisk, ris, fullkornspasta. Tar proteinshake 1-2 ganger om dagen. Drikker svært mye vann og ikke minst min favoritt-te. Den kinesiske balanseteen! Ulike barer blir det også både før og etter trening, men dette varierer veldig fra dag til dag. Mottoet mitt er mest mulig "ren" mat samt at jeg sjelden kjøper ferdigmat.

Hvordan trener du? Hva slags trening synes du er gøyest?

For øyeblikket trener jeg mot Oslo Maraton og ligger i skrivende stund på 4 tøffe løpeøkter pr uke, flere av disse er langturer på opp mot 20 km. Styrke blir det også sånn ca 3 ganger pr uke. Etter Oslo Maraton den 21. september blir det 100 % styrketrening og intense intervalløkter. Jeg skal squatte mye til vinteren og få drømmerumpa! Kjører som regel de store muskelgruppene og supplerer med andre øvelser jeg syns er gøy. For meg er variasjon på trening viktig for da blir jeg aldri lei. Ser mye på YouTube og finner masse spennende der. Er også stor fan av både PT`ene og klientellet på Elixia Sjølyst og plukker opp utrolig mye bra der hver eneste uke. Nysgjerrighet er noe som står høyt! Løping er gøy fordi det er en sinnsyk fettforbrenner for meg også elsker jeg pumpe jern og kjenner hvor sterk jeg føler meg etterpå. Det å stå foran speilet etter trening å se svulmende muskler er virkelig digg, sier Thomas med et smil om munnen.

Til vinteren ønsker jeg komme mer i gang med svømming også da dette er en glimrende form for trening. To-tre ganger i mnd skal jeg prøve få til det.
 

Hva gjør du på fritiden din utenom trening?

Helt ærlig så er det ikke tid til så mye annet en trening og hvile. Men jeg ser mine bestevenner ca en gang i uken. Samt at jeg driver en del med musikk og har flere låter ute på Spotify. I 2014 er jeg også i gang med produksjoner sammen med min bestevenn og vi regner med at vi har våre første låter ute til våren. Følg med på VG lista fra april/mai! Er fortsatt aktiv rundt herrelaget til Røa og er støttespiller på kampene, skriver kampreferater og prøver å lage litt ekstra liv i garderoben på kampdager. Leser en del om motivasjon og ledelse i disse dager og skal utover høsten også fordype meg mer i ernæring og trening.

Hvor får du motivasjonen fra?

Først og fremst måtte jeg finne min egen motivasjon og jeg måtte grave dypt inn i meg selv for å finne denne. Hodet kom først, så hjertet og da fulgte kroppen etter. Ser mange motivasjonsvideoer på YouTube men den første jeg så som virkelig gjorde inntrykk var den VG Nett lanserte tidligere år med Solveig Wilhelms. Det hun har fått til er motivasjon nok i seg selv. Også elsker jeg motivasjonstalen til Arnold - og hans 6 regler. Den får jeg alltid tårer i øynene av når jeg leser den. Greg Plitt er en stor kilde til motivasjon og alle de herlige menneskene jeg følger på Instagram som også trener like hardt som meg for å nå sine mål. Blir også motivert av treningssenteret mitt, Elixia Sjølyst. Jeg har etter hvert fått mange kommentarer fra kjente og ukjente der og det gjør meg ydmyk samtidig som jeg blir enda mer motivert. Stallen de har av PT`er vil garantert hjelpe andre som har vært i samme situasjon som meg. Vennene mine, familie og kolleger støtter meg også 100 % og det betyr mye. Jeg har til dags dato ikke fått noen negative kommentarer om min nye livsstil så noe riktig har jeg da gjort skulle jeg tro!

Hva er ditt råd til andre som vil starte en ny livsstil?

Stol på deg selv, finn ut hvem du er og hvor du vil med dette, ignorer de som sier at du ikke kan, bryt noen regler underveis, jobb ekstremt hardt og gi noe tilbake til andre. Også er det viktig å være tålmodig og ikke gi opp når du føler du står stille. Da skal du bare jobbe enda hardere! Og det hjelper ikke bare å jobbe på ukedagene, bruk også helgene til trening og fysisk aktivitet. Belønn deg selv når du har nådd delmål og store mål. Husk at alle de tårene og svetten du legger igjen i skogen, på asfalten og på gymmen, de får du igjen når du er ute blant kolleger, venner og familie. Den mentale gevinsten av å endre livsstilen til et sunnere alternativ er ubeskrivelig stor. Større enn det du noen gang kommer til å oppleve med noe annet!

 


Se fitnessreisen til denne spreke 73-åringen
Det er en fantastisk følelse å bokstavelig talt bli en ny mann, sier han.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Hun veide 160 kg på det meste og fikk så vidt plass i en vanlig personbil. Da tok hun grep!
Denne mannen går ned i vekt etter måneds lang diett på McDonald's.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!