Ble for stor i Bikini Fitness

Intervju23.08.2013Joachim Marhaug197

Men Anne-Cathrine Westby gir ikke opp. Hun skal stille på NM i Bikini Fitness og jobber med å tone ned muskelmassen. Se treningsvideo.

Navn: Anne-Cathrine Westby
Alder: 23
Vekt: 57
Høyde: 159
Arbeid: Studerer Eiendomsmegling
Sivilstatus: Ugift
Sponsor: Under prosess
Klubb: Harald's

Fortell litt om deg selv

Jeg er en livsglad gårdsjentejente som ser på det umulige som en utfordring. Brenner for en aktiv livstil og et bra kosthold. Veldig opptatt av trening og Fitness, opptatt av å fremme en sunn livstil og god helse. Utenom fitness studerer jeg Eiendomsmegling i Oslo.

Hvordan ser dietten din ut?

Under denne filmingen var jeg ikke på diett. Da kosa jeg meg med det jeg ønska i helgene, men holdt meg til ren, hjemmelaget sunn og mager mat i ukedagene. Det gikk mye i kjøtt, grønnsaker, cottage cheese, mandler, og frukt. Spiste det jeg syns var godt, men passa på å få i meg det jeg følte trengtes av sunt fett, eks mandler, nøtter og fiskeolje, proteiner fra kjøtt, mineraler og vitaminer fra frukt og grønt, og karbohydrater fra fruktsukker, eks rosiner, ris og havregryn. Også kosa jeg meg med sukkerfri sjokolade. Sukker og hvete er mine to største fiender!
Konkurransedietten består av havregryn, kjøtt, grønnsaker, ris og mandler.

  

Hvordan har det vært å gå på diett?

Første gangen var det tungt og vanskelig i starten, så gikk det greit etter hvert. Har nettopp starta med ny diett frem mot NM, vil si det er litt kjedelig, men vet jo hva jeg går til så må bare bite tenna sammen

Har du fått hjelp eller gjort det selv?

Under første konkurranseoppkjøring fikk jeg hjelp av Coach Line Marion Kjøniksen, da jeg stilte for Gympartner under vårens konkurranser. Etter konkurranse har jeg styrt alt selv. Men nå får jeg hjelp av Harald om jeg trenger det, også er vi jentene på teamet ganske flinke til å hjelpe hverandre.

Hva er din beste diettmat?

Personlig syns jeg det er proteinpulver, cottage cheese og mine hjemmelagde proteinbarer som holder hodet høyt på diett. Havregrøten smaker også greit nok godt. Den har jeg spist til frokost omtrent hver dag siden januar!! Ellers er jeg veldig glad i varm banan og proteinpulveret til Scitec Nutrion og Questbares! 

Hva er det som fikk deg til å bli fascinert av muskler?

Har alltid vært opptatt av en sterk kropp. Selv er jeg gårdsjente med to eldre søsken, så for å kunne gjennomføre arbeidsoppgavene livets vei hadde å by på så var muskelmasse en fordel og den har kommet gradvis. Har alltid sett opp til min eldre bror, så hermet mye etter han. Så må jeg ærlig innrømme at muskler har fulgt familien og det å være sterk har alltid hatt en stor betydning. Det jeg mener med sterk trenger ikke nødvendigvis være det å ha en stor musklemasse, men å ha muskler som med kvalitet, og som er opparbeidet over lengre tid, både fysisk og psykisk!

Hvordan trener du?

Gikk mye i styrke før, men hvis jeg skal ha sjans i bikiniklassen må jeg gå ned i muskelmasse og kjører derfor mye cardio for tiden og kun et par lette styrketreninger i uka med mange reps. Jeg hadde jo for mye muskler i våres, så får håpe jeg ikke blir ned-dømt for å ha for lite muskler til høsten da.

Hvilken er dine favorittøvelser?

Squats og bulgarsk utfall, fordi jeg vet de fungerer, ikke fordi de er morsomme!

Det var første gang du stilte, hvordan var det?

Det var gøy, spennende og ufattelig irriterende. Ble jo en DEL oppstyr rundt bedømmingen, det buste på med forskjellige meninger og synspunkter fra alle kanter da mange ble sjokkerte over dommernes bedømming.

Skal du stille igjen?

Blir NM i bikini.

Hva gjør du når du ikke trener?

Begynner nå på mitt 3.år i Eiendomsmegling på BI.

Hva er din treningsfilosofi?

Kontakt mellom hjerne og muskel, tankens kraft er den sterkeste som finnes. Det var en vis mann som lærte meg det en gang.

 

 


Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.
Nå er Anne-Cathrine Westby snart klar for konkurranse i Florida.
Ida Vanebo debuterte og fikk 1. plass i Sandefjord Open i Bikinifitness +169 cm.
Fjorårets verdensmester Karoline Kjærnes er klar igjen i år.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!