Strongmanøkt med Reymond og Tim

Intervju03.09.2013Joachim Pedersen0

Reymond Rabben og Tim Enersen skal delta på NSM -90 kg til lørdag i Kristiansand. Se tøff strongmanvideo.

Navn: Reymond Rabben
Alder: 22
Høyde: 1.73
Vekt: 92kg
Arbeid: Eier/daglig leder på Reymond's Gym
Sivilstatus: singel
Sponsor: Ingen akkurat nå
Klubb: Stiller ikke for noen klubb
Meritter:
3.4.5 plass NM enkeltøvelser i strongman -90kg 2012
10.plass Norges sterkeste mann -90kg 20120

Navn: Tim Enersen
Alder: 26
Høyde: 181cm
Vekt: Per. dags dato 90kg.
Arbeid: Tømrer
Sivilstatus: Forlovet med Marita
Sponsor: www.Norvita.no  og www.push-it.no
Klubb: Drammen strongman klubb
Meritter:
3.plass NM stokkløft 2012 -90kg
3.plass Norges sterkeste mann -90kg 2012
2.plass Target Power challenge -105kg 2012.


Hvordan går treningen?

Reymond: Treningen går veldig bra. Føler jeg har forbedret meg veldig mye nå siden i fjor. Jeg har satset 100% i hele år, og fokusert veldig mye på teknikk , mengde, og styrke i øvelsene.

Tim: Treningen går veldig bra om dagen, ingen skader. Styrken er bra og teknikken finpusses mot Norges sterkeste mann -90kg.

Hvordan har du trent siste halvåret?

Reymond: Det siste halvåret har jeg trent veldig variert. Har trent strongman 2-3 ganger i uken og resten på gymmet. Men da har fokuset på baseøvelser for å få opp grunnstyrken, i tillegg til noe bygging også. Jeg liker å ha en bra fysikk samtidig som jeg konkurrerer i strongman. Totalt trener jeg 6 ganger i uken og prøver å variere mest mulig så jeg hele tiden sjokker kroppen, slik at jeg ikke stagnerer.

Tim: Siste halvåret har jeg trent veldig hardt og bra, styrken har kommet seg enormt siden i fjor. Vekta var på 108kg i mai og jeg har fokusert veldig mye på grunnstyrke. Dette har gitt resultater.

Hvilken plasssering kom du på ifjor og hva er målet i år?

Reymond: I fjor kom jeg på en 10.plass. Hadde egentlig ikke så store forventninger da, siden det var første gang jeg konkurrerte i NSM. Men ble fornøyd med topp 10. I år har jeg satset høyere og har hatt 100% fokus på trening og kosthold. Målet i år er å nå toppen! Og føler at sjansen er der så lenge alt klaffer. Jeg skal hvert fall gi alt!

Tim: Ble 3. sterkeste mann i Norge under 90kg i fjor, målet i år er å gjøre det så bra som mulig. Formen er mye bedre enn i fjor, styrke, teknikk og ikke nervøs som i fjor. Men motstanderne har vel trent bra siden fjor også - så dette blir spennende.

Hvordan trener du for å øke styrken i øvelsene?

Reymond: Har egentlig trent veldig variert. Har hatt fokus på mengde og heller økt antall kg på repetisjoner og sett. Istedenfor å fokusere så mye på maksløft. Men føler at denne måten har fungert bra for meg. Har økt med 30-40kg i alle baseøvelser siden i fjor, og blitt en del sterkere i strongman øvelser.

Tim: Trener hovedsaklig frontbøy, knebøy, markløft og skulderpress for å øke i grunnstyrke, men i år har jeg trent mye mer på øvelser enn det jeg hadde i fjor.

Trener du mye kondisjon?

Reymond: Har ikke hatt så veldig mye kondisjonstrening, utenom det jeg får når jeg trener strongman. Men burde absolutt trent mere kondis, da denne ikke er helt på topp, merker det spesielt i øvelser hvor det går for maks rep på tid.

Tim: Blir ikke mye kondisjonstrening, men noen øvelser er veldig utholdenhetskrevende. Skal man ta markløft for reps på 60 sekunder nytter det ikke å få melkesyre etter noen få rep. Så trener en del rep på trening.

Hvilken øvelse er favoritten og som du er sterkest i?

Reymond: Min favorittøvelse må være stokkpress! Føler at den har kommet seg veldig det siste året, og har egentlig alltid hvert sterkest i skuldrene. Tillegg til eksplosivitet. Jeg har også kommet meg veldig i markløft, farmers og dekkflipp.

Tim: Jeg liker egentlig alle øvelser godt. I år er det 110 kg stokk for rep på 60 sekunder, det er vel den jeg liker best å trene, kanskje derfor jeg er god i denne også, smiler Tim. I år tror jeg at jeg kan gjøre det veldig bra i alle øvelser. Stein og markløft er de øvelsene jeg har blitt sterkest i siden i fjor. Forbedret meg bra i yoke også.
 

Hvor mye mat spiser du i løpet av en dag?

Reymond: Nå spiser jeg et måltid ca hver 2. time igjennom hele dagen fra jeg står opp til jeg legger meg. Det blir gjerne 8 måltider hver dag. Spiser for det meste rein mat, slik at jeg får mest mulig muskelmasse og lite fett. Men hender jeg også spiser noe «junk». Er viktig å kose seg av og til også, bare det ikke blir for ofte. Ett måltid kan gjerne bestå av 2-3 kyllingfileter, 150-200gram fullkornsris og grønnsaker. Eller 4-6 egg, 100gram havregryn, og en proteinshake. Varierer veldig på hva jeg spiser, men det er viktig for meg å få i meg nok protein, karbohydrater og sunt fett til hvert måltid.

Tim: Jeg spiser vel ikke så mye mer enn vanlig folk akkurat nå. Men tar som regel 2-3 shake om dagen i tilegg. 4-5 måltider gjennom dagen. Jeg spiser når jeg er sulten og kjenner kroppen godt og vet når jeg trenger næring.

Hvor mange kalorier er dette?

Reymond: Nøyaktig hvor mange kalorier det er per måltid vet jeg ikke, da jeg ikke teller kalorier. Men er vel rundt 5000 kalorier per dag jeg ligger på nå.

Tim: Jeg kan tippe rundt 4000 nå uten at jeg teller så nøye. I vinter lå jeg på 6000.

Hvordan psyker du deg opp til et maksløft?

Reymond: Vanskelig å si, er vel bare å prøve å fokusere 100% rett før du skal løfte, stenge alle tanker ute, skrike høyt og løfte!

Tim: Sjelden jeg tar maksløft, men psyker meg vel ikke så veldig mye opp, kjennes det veldig bra ut en treningsøkt, så kan jeg godt ta et maksløft. Blir vel litt mer lyder enn vanlig før det skal løftes tungt.

Hva er det som motiverer deg til å stå på?

Reymond: Det som motiverer meg mest er vel resultatene jeg får av det jeg gjør. Jeg vet at jo hardere og bedre jeg jobber, jo bedre resultater får jeg også! Og det nytter ikke å sluntre unna på trening eller med kosten, da er det bare meg selv det går utover uansett. I tillegg så brenner jeg veldig for dette her, og derfor satser jeg også så høyt som jeg gjør. Har trent i snart 8 år, og har aldri hatt noe særlig med opphold fra trening I tillegg til at jeg alltid har vært streng med kosten. Det krever ganske mye disiplin og «stå på vilje» for å nå langt, og for å få de resultatene man selv ønsker. Og det er viktig å huske på at ting tar tid, og man vil alltid møte utfordringer på veien. Men da er det viktig å ikke gi seg og heller tenke fremover. I tillegg synes jeg miljøet er veldig bra, og man møter hele tiden nye folk man blir kjent med og trener med. Dette gir også mye motivasjon. De fleste er veldig hyggelige mennesker og vi støtter og hjelper hverandre på veien.

Tim: Når jeg ser resultater hele tiden og at det er konkurranser å se frem til hele tiden. Er veldig motiverende at formen er såpass mye bedre i år enn i fjor.

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?

Reymond: Jeg har egentlig ingen coach, men har trent en del sammen med andre som også driver med strongman. Da lærer man mye av hverandre hele tiden.

Tim: Er vel mest meg selv og de jeg trener med. Man lærer noe nytt hver uke. Er jo heldig som har Ole Martin Hansen i klubben som man kan få litt tips av.

Hvor trener du?

Reymond: Jeg trener på mitt eget gym, har det meste av utstyret jeg trenger der. Men har også vært andre steder og trent med kompiser.

Tim: Spydeberg treningsenter, Drammen Strongman Klubb. Nå har jeg alt av utstyr hjemme. Så det blir mye hjemme også.

Hvordan er miljøet der?

Reymond: Synes miljøet på gymmet er veldig bra, er mange som ønsker å få resultater og bli bedre. De står på og er flinke. Det er alltid moro å komme på gymmet.

Tim: Miljøet er veldig bra. Veldig sammenspleisa gjeng hvor alle støtter alle.

Noen du vil takke til slutt?

Reymond: Vil takke alle som støtter meg og som stiller opp når jeg trenger det. Uten dere hadde jeg aldri klart å nå så langt eller satse så stort som jeg gjør.

Tim: Jørgen Aukland, vi har dratt mange steder rundt sammen og trent bra i hele vinter. Øyvind Rein har også gitt meg mye tips som jeg har prøvd og fått til å fungere bra. Samboeren min Marita som alltid støtter meg med trening! TAKK!

 

Vi ønsker Reymond og Tim lykke til på NSM -90 kg til lørdag i Kristiansand.

 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Reymond Rabben skal arrangere SCL Strongman og delta selv.
Reymond Rabben er sterkere enn noen gang og sikter mot pallen.
Se video.

21 år og startet treningsstudio

Fitness14.02.20131259

Reymond Rabben (21) har startet Reymonds Gym på Stathelle.
Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

Hvordan få mer ut av markløft?

Trening27.05.202040

Slik får du mer ut av markløft.
Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.