Janne Grandalen-Flo er Norges sterkeste

Intervju19.09.2013Joachim Marhaug0

Hun vant Norges Sterkeste Kvinne under 70 kg. Nå er hun klar for Norges Sterkeste Kvinne uten vektbegrensninger til lørdag.

Navn: Janne Grandalen-Flo
Bosted: Grimstad
Alder: 35
Høyde: 164
Vekt: 69
Arbeid: Rådgiver hos If
Sivilstatus: Gift
Sponsor: Team Heavy Event
Klubb: Team Heavy Event
Meritter:
1. plass Norges Sterkeste Kvinne under 70 kg 2013.
1. plass over og under 70 kg NM enkeltøvelser 2012 og 2013: Hantelløft 60 kg, Hantelpress 30 kg, Rolling thunder 55 kg, Frameløft 230 kg og Yoke 270 kg.
7. plass VM StrongmanFitness 2013 under 68,2 kg.
9. plass VM Kvinner åpen klasse 2012.
3. plass Norges Sterkeste Kvinne 2012.

Hvem er du? Fortell litt om deg selv

Jeg er fra Arendal, bor i Grimstad sammen med mannen min Ørjan og hans sønn Daniel. Jeg har trent vekter i 17 år og strongwoman i 1 år.

Du vant Norges Sterkeste Kvinne -70 kg. Hvordan var det?

Det var helt utrolig og veldig gøy! Jeg var usikker på egen form, men det viste seg at den holdt til seier den dagen.

Nå skal du konkurrere mot de tyngste jentene i Norges Sterkeste Kvinne. Hvilke forventninger har du?

Jeg er veldig spent. Det er tunge ting som skal flyttes på, så det blir en tøff dag! I utgangspunktet har jeg ikke hatt noen forventninger til denne konkurransen fordi all fokus har vært på NSK under 70 kg. Men nå som den er et tilbakelagt kapittel har jeg fått tid til å tenke på kommende konkurranse, og jeg håper at jeg skal sette noen nye personlige rekorder i løpet av dagen. Det er mye som skal klaffe for at det kommer til å skje, men jeg føler at kroppen og formen er bedre nå så jeg satser på at det skal gå bra.

Hvordan ser oppkjøringen ut frem mot en konkurranse?

Frem mot konkurranser blir det mye trening på de øvelsene som er med i den aktuelle konkurransen. Har ca 3 treninger pr uke. I tillegg blir det noe kondis- og intervalltrening.

Hvordan trener du?

Når det ikke er opptrening til konkurranse, prøver jeg å bygge opp styrken. Jeg har denne våren fulgt et 12-ukers program tilpasset mine svake sider og som har hatt fokus på å bygge opp generell styrke i hele kroppen. I tillegg har jeg har fokusert på bevegelser og øvelser som hjelper meg i mange av øvelsene som man finner i konkurranser. Det har vært mye tunge økter, og jeg har brukt 2 uker på å komme gjennom programmet med 3 treninger i uka. Etter konkurransen til helga blir det nok et tilsvarende opplegg for å øke styrken enda mer.

Hva er din beste strongwoman øvelse?

Jeg har egentlig ingen favoritter. Alle øvelsene har sin sjarm. Men skal jeg nevne noen, tror jeg det må bli yoke og apollons. I yoke har jeg gått med 280 kg og målet er å gå med 300 kg om ikke så alt for lenge. I apollons har jeg løftet 80 kg, og målet å få opp 90 kg i løpet av 2013.

Hvor sterk er egentlig? Hva tar du i de 3 store?

Jeg er litt usikker på knebøy, men tror det er ca 130 kg. Benkpress 82,5 kg. Markløft 160 kg.

Hva går gjennom hodet ditt når du løfter tungt. f.eks. i Farmers Walk?

LIGHT WEIGHT, utbryter Janne raskt. Jeg tenker også på at jeg skal puste riktig og holde trykket oppe. Tenker på mitt forrige møte med vektene i den øvelsen jeg skal utføre, og overbeviser meg selv om at jeg er sterkere i dag enn forrige gang. Ellers er det ikke så mye jeg rekker å tenke. Prøver å fokusere på at teknikken holder øvelsen gjennom slik at jeg ikke får skade eller strekk.

Du ser unektelig godt trent ut. Er du nøye med kostholdet?

Takk for det. Ja, jeg er litt nøye. Jeg har gjennom mange år med trening tilvent meg en hverdag som bygges opp med riktig og balansert kosthold i form av at jeg får i meg riktig mengder karbohydrater, proteiner og fettsyrer tilpasset mitt behov. Etter at jeg begynte med strongwoman la jeg om kostholdet til å inneholde mer karbohydrater enn det gjorde tidligere. Det funker kjempebra og gir gode resultater på trening.

Hvordan spiser du?

Jeg spiser ca hver 2. - 3. time alt etter hvor sulten jeg er. Spiser også mye frukt og grønt. Er nøye på å få i meg riktig og nok næring etter tunge treninger.

Hvor mange kalorier er dette?

Tror det ligger på ca 2000 pr dag.

Hvilke kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Udo's choice anbefaler jeg til alle. Det gir god smøring til alle kroppens funksjoner og er viktig for å holde kroppen skadefri og for å yte maksimalt. Jeg bruker ZMA og BCAA. ZMA fordi jeg plages litt med muskeltrekninger og for å unngå kramper. BCAA bruker jeg før og etter trening for bedre effekt av treningen. Ellers tar jeg proteinpulver etter trening. Jeg tar også multivitaminer og mineraler.

Har du noen forbilder?

Anna Rosèn og Heini Koivuniemi. Jeg var så heldig å få konkurrere mot Anna i VM i Finland i 2012, og ho var så utrolig sterk og ydmyk. Et flott menneske! Jeg har bare sett Heini Koivuniemi på youtube, men hun gjør stort inntrykk med en styrke og innbitthet som er superinspirerende.

Hvor finner du din indre motivasjon til å stadig løfte på tunge ting?

Ved å løfte på tunge ting, og få opp vekter jeg ikke trodde jeg skulle klare å få opp. Å vite at kroppen svarer på det du holder på med i form av kost og trening. Dette gir meg stor glede og motivasjon til å fortsette.

Har du vært aktiv i andre idretter?

Jeg drev med kroppsbygging for ca 10 år siden. Jeg er litt for glad i mat, så det var vanskelig for meg å gå på så hard diett som det kreves for å komme i skikkelig god sceneform.

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?

Jeg ønsker å bli så god som jeg kan bli. Jeg føler at jeg har mye å gå på før jeg har oppnådd max av det jeg har i meg. Det er veldig gøy å konkurrere mot andre, men min største konkurrent er meg selv.

Hvor trener du?

Jeg trener i hovedsak på Kick- et komplett treningssenter i Arendal. Det er et gym der eierne Tone Gullesen Grude og Jan Aksel Tjønnvåg legger alt til rette for at vi som driver med strong(wo)man skal trives med å trene der. I tillegg trener jeg også i Valhalla hos Knut Bjorvatn, spesielt før konkurranser når det er mye øvelsestrening.

Hvordan er miljøet der?

Miljøet er kjempebra både på Kick og i Valhalla. Alle hjelper og gutser hverandre. Etter hvert er det kommet veldig mange som driver med strong(wo)man, og vi har det kjempegøy på trening.

Noen du vil takke til slutt?

Jeg vil takke treneren min Jyrki Rantanen i Team Heavy Events for å tro på meg og gi meg et utfordrende men veldig effektivt treningsopplegg. Jeg vil også takke Morten Halvorsen, aka CareBear, for å være en pådriver og motivatør når jeg har tunge dager på gymmet. Og tusen takk til Ørjan for at du er du.

Janne skal delta i Norges Sterkeste Kvinne lørdag 21. september i Stokke. Vi ønsker henne lykke til! 


Disse damene løftet seg til toppen.

Midnight Sun Invitational 2014

Strongman02.07.201499

Se bilder og reportasje fra strongwoman Midnight Sun Invitational 2014.

Norges Sterkeste Kvinne 2013

Strongman24.09.2013138

Norges Sterkeste Kvinne 2013 er kåret. Se reportasje her.

Strongwoman Elisabeth Hjørnevik

Intervju03.04.2013144

Sterkere enn de fleste jenter.

Midnight Sun Invitational 2014

Strongman02.07.201499

Norges Sterkeste Kvinne 2013

Strongman24.09.2013138

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!