Norges Sterkeste Kvinne 2013

Strongman24.09.2013Kikki Berli-Johnsen0

Norges Sterkeste Kvinne 2013 er kåret. Se bilder og reportasje fra konkurransen!

Denne nest siste uken av september opprant med et så intenst plaskregn som det ikke hadde vært i Stokke hele sommeren og høsten. Regnet fortsatte hele uka gjennom, og både arrangør av og deltagere i Norges Sterkeste Kvinne 2013 kjente pulsen stige. Ville denne syndefloden gi seg, eller ville disse sterke kvinnene som skulle konkurrere sloss med våte dekk, glatt underlag og i verste fall måtte puste gjennom en snorkel?

Vel ... jeg har aldri sett en strongman-konkurranse bli avlyst på grunn av værforholdene, og Egil bekreftet dette ved å si at konkurransen ville bli gjennomført uansett vær, så å bekymre seg for det ville ikke gjøre noen noe godt. Den sterkeste skulle kåres uansett.
Konkurransedagen opprant i strålende solskinn, og Stokkes ordfører, Erlend Larsen, åpnet konkurransen høytidelig. Det var mange fremmøtte, både fra lokalmiljøet og langveisfra. Blant publikum fantes det tilskuere fra Sverige, Sykkylven, Kirkenes, Kristiansand ... så at det å se sterke kvinner konkurrere er uten tvil interessant for noen og enhver. Høvdingen i Strongman-miljøet i Norge, Svend Karlsen var en ypperlig speaker, og med en av verdens aller sterkeste kvinner, Gemma Magnusson, som dommer lå alt til rette for en fantastisk dag i Stokke-sola.

Første øvelsen var lastebiltrekk, og i ukene før konkurransen hadde gutta i Mutant Strongmanteam testet 4 forskjellige lastebiler på flere steder på arenaen for å finne de 15 meterne som kunne brukes for en bil tyngre enn 13 tonn. Selv om de mente de fant den helt nøyaktige plassen, så viste det seg raskt at noe ikke stemte da første utøver skulle løsne lastebilen. Bilen sto blegg fast, og det fantes ikke muligheter til å løsne den. Crewet fikk løsnet bilen flere ganger, men hver gang Kikki, som var første utøver ut, skulle løsne den, sto den fast.

Det viste seg at det var to problemer samtidig. For det første hadde de 13 tonnene stått 6 timer på samme sted, på stadig varmere asfalt, og det hadde blitt skapt små groper der dekkene sto. I tillegg var det en litt kinkig luftbrems som var med på å gjøre konkurransen ekstra smertefull for Janne, Lise, Heidi og Kikki.

De jentene som fikk bilen i gang, var de som holdt seg lavest og fikk mest kraft ned i bakken. Gry-Anita var uten tvil den med best teknikk og den råeste innstillingen, og hun slo Kikki med mange sekunder på den 12 meter lange banen.

Andre øvelsene var medley - Duckwalk, 90 kg som skulle løpes femten meter med, før et 250 kg traktordekk skulle veltes fire ganger. Dekket var i og for seg ikke veldig tung, men størrelsen på det gjorde det tungt og uhåndterlig. Flere av jentene sleit med å få dekket opp og rundt, og ingen klarte de fire oppsatte veltene. Heidi og Gry ble stående uten noen velt, Lise endte opp med et velt, Janne og Mona fikk to, mens Kikki og Siri delte førsteplassen med tre velt hver. Janne og Lise fikk underkjent et velt hver da Gemmas regler sa «a happy tire is a still tire» -det vil si at dekket skulle ligge stille før veltet ble godkjent.

Tredje øvelse var farmers walk. Med 85 kilo i hver hånd skulle jentene gå så langt som mulig på 60 sekunder. Gry var først ut i denne øvelsen, men på grunn av skaden hun fikk i kneet to uker tidligere bestemte hun seg fort for å slippe loddene da smertene ble for voldsomme. Hun endte opp med 1.58 meter, mens Heidi endte på 4,48 meter. Kikki vant øvelsen med 43,57 meter.

Fjerde og nest siste øvelse var apollons axle - rising bar. Lavest innmeldte vekt ble 40 kilo, så alle jentene startet der. Etter det ble vekta på akselen økt med fem kilo per løft. Alle jentene fulgte lett med opp mot 55 kilo. Etter det løftet droppet Gry og Heidi ut. Etter å ha løftet 60 kg måtte Lise og Kikki innse at slaget var tapt, og på 65 kilo sa det stopp for Mona. Siri og Janne sto da igjen, begge to med et klart potensiale til å kunne slå Anne Sonesens mangeårige norgesrekord på 80 kilo, og akslingen ble lastet til 82,7 kg. For begge to var 70 kilo lette løft, 75 var opp mot maks, og 82,5 ble akkurat for tungt for begge. Anne har fortsatt gjeldende norgesrekord.

Konkurransen hadde så langt vært kjapt og effektivt gjennomført, med ytterst få feil og mangler. Unntakene - som både dommer og primus motor i etterkant påpekte - var startproblemene med lastebilen, og et press i apollons som ble blåst godkjent et sekund for tidlig. Ellers var konkurransen effekt og god, stemningen blant utøvere var god og publikum var godt fornøyd med underholdningen de fikk denne strålende lørdagen.

Ingen strongman eller strongwoman-konkurranse uten sportens signaturøvelse, Atlasstein, så femte og siste øvelse var nettopp det - atlasstein. Stein på 60,80,90, 100 og 110 kg skulle opp på plattforma på kortest mulig tid. De tre letteste steinene skulle opp på 120 cm, mens de to tyngste skulle opp på en 105 centimeter høy plattform.

Steinene var støpt bare uker i forkant, så dette var helt nye, glatte steiner, uten alt klisteret man finner på de fleste andre steiner brukt i konkurranser. Steinene var glatte, dekt med betongglasur og sprayet med klister for optimalt grep.

Heidi var først ut i denne øvelsen, og ble stående med to steiner oppe. Gry var neste kvinne ut, og hun endte opp med tre steiner. Det samme gjorde Lise Gangstad, som nok dessverre fikk ødelagt mye av konkurransen sin ved den vanskelige trekkøvelsen først i konkurransen. Mona og Siri fikk begge opp fire steiner, mens Janne var første kvinne som noensinne fikk opp den tyngste steinen. Kikki var siste utøver ut, og vinner av øvelsen hele 20 sekund ned til nest beste tid.

Som den observante leser nå har sett så var Kikki vinner av konkurransen, og jublende tok hun i mot gratulasjoner fra kjente og ukjente mens crewet gjorde klar til premieutdeling. På andreplass kom Siri Magnussen, mens Mona T. Hetleflåt tok en flott tredjeplass.
Ordfører Erland Larsen sto for utdelingen med god hjelp av Ann-Hege Stellander. Alle utøverne fikk flotte goodiebags fra Chic Frisør i Stokke, mens topp tre fikk dra hjem med flotte trofeer. Topp tre kvalifiserte seg også til US Women World Championships 2013 som går av stabelen i Helsinki, Finland 26. November. Siri og Mona kvalifiserte seg også til BIGSIS Worlds Most Powerful Woman -75 kilo som blir arranger i Glasgow i Skottland 5. oktober.

Noe magisk er i ferd med å skje i sporten Strongwoman - å kapre tittelen «Norges Sterkeste Kvinne» har aldri vært lett, og det blir neppe noe lettere i årene som kommer. Heller tvert imot, for sporten tiltrekker seg stadig flere jenter fra forskjellige sporter og idretter.
Vi liker utviklingen.

Resultater


Bilder fra Norges Sterkeste Kvinne 2013

 

 


Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.

Norges Sterkeste Kvinne 2016

Strongman02.11.201684

Se bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Kvinne 2016.
Disse damene løftet seg til toppen.

Midnight Sun Invitational 2014

Strongman02.07.201499

Se bilder og reportasje fra strongwoman Midnight Sun Invitational 2014.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Norges Sterkeste Kvinne 2016

Strongman02.11.201684

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!