Du vet du trener for mye når...

Trening20.05.2019Tor G. Kristensen0

Les denne gullkorn historien. Kjenner du deg igjen?

Det kan virke som om det blir mer og mer populært å fokusere på trening og kosthold, og denne utviklingen er unektelig positiv både for samfunnet og enkeltindividet. Artikkelforfatter er dog en harselerende, sarkastisk samt overdrivende tulling og lar selvsagt ingen slippe unna med noe som helst. Tekster av undertegnede bør ikke tolkes bokstavelig og er skrevet for ren og pur underholdning. Dersom du føler deg truffet av teksten håper jeg du ikke lar deg fornærme - da er du skikkelig teit. Og dersom du blir demotivert av denne teksten er du en dårlig ambassadør av disse motivasjonsfrasene og bildene du driver å spammer Facebook-feeden min med. Om du skulle være interessert flere tekster av samme art fra undertegnede anbefales det også lese artikkelen om stereotyper på treningssentre.

Du vet du trener for mye når Facebook eller Instagram-profilen din består av motivational quotes med en muskuløs karakter i bakgrunnen. Dersom du har redigert inn deg selv som den muskuløse karakteren bak «visdomsordene», har du gått over streken. Det har du også dersom du har satt din favorittmuskelgruppe som ditt mellomnavn på Facebook, litt på samme måte som rånere bruker bilmerket på bilen de kjører, i sine navn.

Når du markedsfører kroppen du har trent opp hele vinterhalvåret og går i singlet på sommerdager som kun kan by på regn, er du en showoff. Du har jo holdt en fast diett i et halvt år før denne sommeren - ikke faen om litt regn skal få ødelegge. Så får bare folk se litt rart på deg da. Alternativet er jo at folket ikke får sett den herlige kroppen din, og det vil jo ikke utsette verken deg selv eller samfunnet for. At singleten har så dyp utringning at den kan minne mer om en Borat-kostyme enn et klesplagg, er ikke ditt problem. Haters gonna hate, liksom. Og forresten, dersom du konstant sier eller tenker "haters gonna hate", er du en typisk treningsidiot. Dersom du kaller brystet ditt for 2040, fordi dette er postnummeret til Kløfta, ja da er du bare en skikkelig artigkrok!

Du vet du er for opptatt av trening når du bruker all surfetiden din til å se på bilder av fitnessutøvere og kroppsbyggere. Enda mer forstyrrende er det likevel dersom det er bilder av din egen kropp du bruker tiden din til å se på. Og når man på råvareindeksen kan se at oljeprisen påvirkes direkte av at du har kjøpt så sykt mye babyolje du kan smøre deg inn med på bildene, er du for opptatt av kroppens utseende. Det er du også dersom du til enhver tid prøver å stille deg i et lys som på optimalt vis viser definisjonen i musklene i dine. Dette gjelder spesielt når du blir tatt bilde av - du stiller deg i jukselyset. Dersom du fra før av kjenner til dette begrepet, trener du kanskje for mye.

Du vet du har trent for mye dersom du (tror du) er så steinhard at du som fotgjenger slutter å være redd for å bli påkjørt i trafikken. Din eneste bekymring i et slikt tilfelle, vil eventuelt bare være om du må betale egenandel for reparasjon av den bulkede bilen. Dersom du må punge ut, vil jo dette bety mindre cash til proteinpulver, som du allerede bruker 60% av lønna di på. Du kan selvsagt ikke bruke all lønna di på proteinpulver, jeg mener, man jo ha litt til det lille ekstra i hverdagen også - 5% til kreatin, 5% til BCAA , 5% til fettsyrer og 20% til kjøtt. De siste 5% holdes av til uforutsette utgifter - tenk om det skulle komme et nytt treningskosttilskudd på markedet.

Dersom du liker filmen Pain and Gain, er du for opptatt av muskler. Da har du tydeligvis delegert all oppmerksomheten din til musklene i filmen, og ikke fått meg deg det forutsigbare plottet, den rotete dialogen eller de lunkne skuespillerprestasjonene. Men for all del, muskler i film er kult - ingen film uten muskler og eksplosjoner er verdt å se, egentlig.

At magesekken din inneholder mer kylling, storfekjøtt, egg og svinekjøtt enn en gjennomsnittlig gård, og at du teoretisk sett må rapportere til Mattilsynet om hygienerutiner rundt disse dyrene, er kanskje et tegn på at du spiser litt mye proteinmat. Du har drukket for mye proteinshake når forholdet ditt til jordbær er ødelagt fordi du assosierer jordbærsmaken med kunstig smakstilsetning blandet med myse i form av proteinpulver. Eller når du tror tunfisk er en boks.

Du er for opptatt av trening når du alltid inviterer til kaffeslabberas sånn ca. en time før du skal på trening. På denne måten får du jo "carba og caffa opp" før trening, samtidig som du får benytte deg av noe som bare kan beskrives som en bonus i hverdagen; sosialisering. Og forresten, «caffe opp» er et begrep jeg nettopp fant opp. Det er noe begrenset for mye du får carba opp i dette kaffeslabberaset i og med at vaflene, til dine gjesters fortvilelse, smaker proteinpulver med jordbærsmak. Når du må på krisepsykiatrisk mottak fordi du inntok en vaffel for mye, og når du i din psykiatriske utredning kun ser biceps i Rorschach-testen, er det kanskje på tide å roe ned litt. Det samme gjelder dersom du faktisk prøver å utvikle den psykiske lidelsen megareksi, for å få motivasjon til å trene mer.

(Artikkelen fortsetter under bilde)

Dersom ferien din dreier seg om å reise til Muscle Beach i California ens ærend for flekse rundt i baris/bikini/mankini sammen med andre douchebags, bør du utvide ferieregisteret ditt. Videre har du kanskje mistet bakkekontakten litt dersom du synes det er merkelig at du slipper gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen uten problem - du har jo tross alt to digre guns på deg! Og når du faktisk ikke får plass i et flysete, er det kanskje på tide å roe ned knebøytreningen. Sjansene er likevel uansett store for at du får to seter for deg selv, for ingen vil sitte sammen med en som fiser proteinpulver med jordbærsmak, lukter amoniakksvette og kjefter på flyvertinnene fordi de serverer lunken flymat uten protein i.

Når den eneste grunnen til at du blir irritert når du forsover deg er at du går glipp av et måltid i kostholdsplanen din, bør du kanskje slutte å underprioritere jobb til fordel for trening. Og når du i dine måltider tenker mer på ditt neste måltid enn det du faktisk konsumerer er du kanskje for opptatt av denne kostholdsplanen din, og de 15 middagene den innebærer.

Det er tegn på at du løfter en del vekter når kjæresten din skriker i smerte hver gang du stryker hun eller han, fordi hudfoldene på hendene dine, som du for øvrig brukes mer til å holde jernstang enn en hånd, kjennes ut som murstein. Det hjelper ikke akkurat på forholdet at du alltid klager på den proteinfattige maten som kjæresten din av en eller annen grunn gidder å lage til deg, heller.

Treningsøktene dine er litt i det lengste laget dersom du faktisk tar med deg lunsj på treningssenteret. Eller når du blir den personen på treningssenteret som aldri blir ferdig med benkpressen. Neida, det var en overdrivelse - etter 15 sett med benkpress er du jo ferdig.

Så, er du en treningsnarkis? Du vet, den som i din ubrukelige vennegjeng er hakket mer opptatt av trening enn resten? Alle vennegjenger har en slik. True story. På samme måte som at alle slike gjenger har en liten person, en skalla person, en artig person, en pervers samt en litt fyldig person, har alle vennegjenger en treningsnarkis. At man er èn av delene trenger forresten ikke å utelukke at man også er det andre. Uansett - dersom du kjenner deg igjen noe av det som står over, er sjansene store for at akkurat du er personen som har tatt rollen som gjengens treningsnarkis. Gratulerer!


Gym Fails 2019 - Compilation

Diverse24.09.201910

Se ulike klipp på gymmet hvor det går skikkelig galt.
Se Arnold Schwarzenegger som Howard Kleiner.
Noen ganger går det galt på gymmet. Se video.

Crazy flat håndslag konkurranse

Diverse23.03.201911

Only in Russia.

Gym Fails 2019 - Compilation

Diverse24.09.201910

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!