Fra Bikini Fitness til Bodyfitness

Intervju04.10.2013Joachim Marhaug67

Julie Firing-Schou prøver seg i Bodyfitness etter å ha deltatt i Bikini Fitness i fjor. Se treningsvideo i bunn.

Navn: Julie Firing-Schou
Alder: 23
Bosted: Tønsberg
Høyde: 162
Sivilstatus: Singel
Arbeid: Assisterende landmåler i Geoingeniørene A/S - Resepsjonist og instruktør på Sporty 24 Tønsberg/Stokke - Kosthold & treningsveileder, PT for Treningsforum
Hovedsponsor:
http://kostimport.no/ - kosttilskudd, klær og tilbehør (God kvalitet, smakfulle produkter, bra pris og super service! Mange nyheter nå i høst/vinter - du finner oss på stand under NM 2013)
http://www.klasbu.no/ - foto (ønsker du eller familien noe unikt? Tvil ikke med å ta kontakt)
http://www.bseductive.com/ - bikinier ++ (skal du stille i bikini i framtiden? Ønsker du å være festens midtpunkt eller overraske kjæresten? This is the page for you!!)
http://www.barisfrisorer.no/ - farge og klipp ++ (en frisør med forståelse av hva DU ønsker og gir deg så mye mer tilbake)
Meritter:
• Norway Open 2012: 4.plass i BikiniFitness -163
• Nordisk Mesterskap 2012: 2.plass i BikiniFitness -163

Fortell litt om deg selv Julie

Livsglad jente som trives med sitt i sommerbyen, litt for mange baller i luften til tider - men tar alltid utfordringer på strak arm og alt går så lenge man vil nok! Sier sjeldent nei og litt for ofte ja, men med beina plantet på jorden tas alt med ett smil. Ei ærlig jente som ikke er redd for å si sine meninger, men lytter like godt. Eier av to hunder som jeg ikke kunne levd uten! Drømmer om sol og sommer hele året. Familie og venner er viktige faktorer i mitt liv. Trening og kosthold er min livstil, men nyter livet!

Du debuterte i Bikini Fitness. Hvordan var det?

Det var en helt fantastisk opplevelse og ikke minst minnerik! Det har faktisk enda ikke gått helt opp for meg hva jeg har oppnådd på så kort tid, samtidig som jeg sitter igjen med en enorm takknemlighet for hva som hendte da og nå i ettertid. Min debut var starten på mye nytt, vennskap, lidenskap, livsstil, forståelse og driv til å fortsette min drøm. Debuten ga mer enn mersmak og jeg gleder meg allerede til resten!

Hvorfor skal du delta i Bodyfitness denne gangen og ikke Bikini?

Jeg fikk tidlig høre etter første bikini konkurranse at det lå genetisk for meg å forme kroppen som ønsket og at i forhold til min fysikk, attitude og glede av å trene tungt ville Bodyfitness passe meg bedre! Jeg valgte allikevel å prøve meg noe jeg langt i fra angrer på! Men etter 6mnd med vedlikeholds trening og ingen tunge vekter forsvant motivasjonen og driven da det under VM 2012 nok en gang dukket opp at jeg måtte tone meg ned. Jeg rådførte meg med teamet samt stilte meg selv to spørsmål: hva vil jeg? Hva trives jeg med? Jo! Jeg higer etter trenings glede, tunge vekter og pushe meg selv til det ytterste! Som sagt tar jeg utfordringer på strak arm og tidligere scene opptrender ga mer smak fra dag 1. så det var bare å brette opp armene, starte treningen som nå var målrettet mot en klasse høyere! Samtidig trives jeg allerede bedre i Bodyfitness, mer min stil og symmetrien min passer bedre her - her er jeg kommet for å bli!

Hvordan ser dietten din ut?

Den er veldig lik som da jeg startet dietten mot Bikini klassen. Jeg og kroppen har allerede vært igjennom det en gang og vet hva som fungerer. I fjord hjalp Frode Rosvoll meg, mens i år er det Kenneth Foss som bestemmer! Den inneholder alle energi kildene, noe som er viktig for at kroppen både skal bruke, opprettholde og forbrenne! Men nå mot slutten skrus karbohydratene ned og fettet samt proteinene vedlikeholdes (noe opp). Jeg har en diett som er tilpasset meg og min kropp, noe jeg mener er viktig! Hode skal henge med også, man skal trives og gjøre dette med en god driv og lyst! Dietten inneholder: havregryn, torsk/hvit fisk, wok grønnsaker, olje, kylling, biff/karbonade deig, brokkoli, mager kesam, frukt og proteinpulver.
Samtidig tar jeg multivitamin tilskudd og c-vit.

Hvordan har det vært å gå på diett?

Det har og fortsatt er så variert! Da så mye spiller inn, både aktivitets nivå, søvn og hva man «utsetter» kroppen sin for via en arbeids dag f.eks. Men alt i alt trives jeg, det er spennende, givende, lærerikt og interessant selv om jeg har gjort dette før blir det også på nytt da dette er mot en ny klasse! Samtidig som det kan være hardt og tøft noen dager - men viktig å tenke opp og fram disse dagene, det som ikke dreper deg gjør deg sterkere! Samt at dette er under fri vilje!

Har du fått hjelp eller gjort det selv?

Jeg gikk egentlig aldri av diett etter VM i fjor som var i desember, noe jeg angrer litt på i dag, men startet på en «off season» diett som jeg og Joakim Hetland satt opp sammen, der det gikk i nesten de samme matvarene som «in» men mye større mengder. Kroppen trivdes veldig, men hode hadde nok hatt godt av å koble litt ut av det med å veie mat og passe på inntaket da det finnes så mange muligheter innen sunn og næringsrik kost! Det positive her er at jeg raskt ble kreativ, jeg eksperimenterte masse med maten og laget mye til familie (spesielt lille søster) så jeg har mye å se fram til nå når jeg går av og kan variere litt mer.

Vi fortsatte også oppkjøre mot Stavanger Open i sommer men da avstanden ble såpass stor (Tønsberg - Stavanger) og jeg følte det ikke gikk helt min vei oppsøkte jeg Kenneth Foss og Kim Torgersen i teamet mitt - Team Toppform. Som tidligere sagt skal en diett lages til deg og din kropp og Kenneth tok dette raskt og satte opp en diett som var ganske så lik den jeg hadde i fjord med noen tvister og kroppen svarte veldig positivt på disse endringene! Jeg er i år selv coach for to utøvere, så da er det godt å ha noen andre å lene seg mot under diett fasen! Gjøre det man får beskjed om og holde seg til det! Men etter disse konkurransene går jeg over til å lage mitt eget opplegg og variert før Kenneth leder meg inn mot neste års målsetninger.  Så all takk til Joakim Hetland som startet denne nye reisen med meg, Kenneth Foss som møtte meg på halvveien og fortsetter reisen med meg, Kim Torgersen med sine kloke ord, sterke meninger og gode øyne hver formsjekk!

Har du gjort noen endringer på dietten denne gangen?

Som sagt er den veldig lik den jeg hadde i fjord, men den største endringen er nok treningen! Den er hardere, tyngre og mer givende! Thats how we like it!!

Hva er din beste diettmat?

Min beste diettmat må være hvert måltid. Da jeg varierer så mye som jeg kan, fra kaldt til varm mat. Krydder, former, farger og retter! Det er så mye man faktisk kan gjøre med en og samme matvarer at det faktisk kun er fantasien som setter en grense. Men en stor kaffe kopp med noen stevia dråper oppi ved siden av en skål med havregrøt og kanel er alltid en stor vinner!

Hvordan trener du?

Jeg kjører i dag ett 6splitt program innen styrke, det vil si at jeg deler treningen min i seks deler:

Underkropp: Framsiden lår, aktiv bakside og legger
Rygg: Bredde og mave
Skuldre, triceps og bryst: Rotasjon, frivekter, kabel og egen vekt
Underkropp: Bakside lår, aktiv framside og legger
Rygg: Dybde og mave
Skuldre og biceps: Frivekter, maskin og kabel
Samtidig har jeg nå cardio/intervaller på morgningen før frokost og cardio etter styrke.

En hvile dag i uken, men denne blir ofte til prioriterings trening, pose og t-walk trening, veiledning eller lange turer - ro i rævva sa du?

Hva er en perfekt treningsøkt for deg?

En perfekt treningsøkt er energi, pump, styrke, latter, pushing, svette, god musikk og treningspartneren min - my Bikini girl: Stine Larsen!

Hva er din oppskrift for å få god sprettrumpe?

Hard og riktig trening! Kontakt med muskulaturen, teknikk og den ekstra repetisjonen du tror du ikke klarer! Rett og slett samme fasit til en hver muskel gruppe. Gode gamle baseøvelser er alltid en vinner! Tenk rumpe, få kontakt og knip!

Hva motiverer deg?

Det som motiverer meg er lysten, iveren, gleden, opplevelsene og mestrings følelsen dette gir meg! Hva jeg kan få til med vilje og styrke, resultatene jeg jobber for og målet jeg setter meg. Team Toppform - hele teamet! For en gjeng og for en back up! Hva alle får til, gir hverandre, støtten, troen og gleden hele gjengen sprer. Gode tilbake meldinger, støtten og troen folk har til meg! Både av familie, nære venner, kjente og tilfeldige. At jeg har blitt ett forbilde for noen betyr mer enn hva folk tror, jeg forstår det fortsatt ikke, for kan jeg kan du!

Liker du å trene alene eller med partner?

Ja takk begge deler! Cardio liker jeg som regel alene inne eller ute med hundene, det er her tankene får vandre, spørsmål jeg stiller meg selv blir svart og mål for dagen blir lagt! Styrketrening trener jeg gjerne sammen med noen, men en som higer etter det samme! Fokus, kontakt, pusher, forstår, gir alt og litt til! Den som sier «Jo du kan og du skal» istedenfor «prøv og da gir du deg».

Hva er dine forventninger til de kommende konkurransene?

At nye minner og opplevelser skal skapes - bli rik på nye erfaringer og lærdom. At jeg skal gjøre mitt aller beste og litt til! Gjøre det med lyst, stolthet og glede med de jeg trives aller best med, både på scenen, backstage og i salen. Mer tørr jeg ikke å forvente da jeg nå stiller mot noen som har vært i denne sporten i mange år og jeg ser på meg selv som en fersking igjen! En ting er sikkert og det er det at jeg skal gi alt, være meg selv og vise hva jeg har jobbet meg opp til! Jeg trives veldig og skal vise det 

Hva gjør du når du ikke trener?

I uke dagene går mye av tiden til hundene, jobbene mine, kunder, familie og venner samt husarbeid. Mye er i rutiner og har sine faste tidspunkt og dager!
Fredags kveldene er fast søsken tid, det er ikke lenge igjen til store søster ikke er så kul lenger, så jeg griper disse dagene når jeg fortsatt kan. Lørdager går formiddagen til familie og ettermiddagen venner. Gjerne med hjemmelagede middags retter, en film eller aktivitet (en trenings økt) og godis skålen klar når jeg ikke er på diett. Søndager er av koblings dag med lange turer og sekken på ryggen eller beina høyt. Under oppkjør mot konkurranser er dette dagen: Oslo dagen, Team møte da formsjekk, poseringer og t-walk gjelder.

Hva er din treningsfilosofi?

Live, love and lift! Så lenge man gjør det man elsker og elsker det man gjør er det ingen ting som skal hindre deg, uansett hva du trener imot. En ting som er viktig for meg er at både jeg og de rundt meg skal oppnå trenings glede! Dette skal være moro, givende, utfordrende og mestrende.

Har du noen gode oppskrifter som er sunne og proteinrike?

Om jeg har?!? Jeg har veldig mange gode oppskrifter, ikke aller er testet ut, men blir nå skrevet inn i en bok! Hittil er lille søster test kanin med tommel opp hver eneste gang, noen blir lagt ut på intagram - fitnessjulie.

Men en rask oppskrift til hele familie:
Frokost: Protein pannekaker av 50g malt havregryn, 1egg, 4 eggehviter og ½ banan (mer smak? Tilsett kardemomme og kaneler) en fest for både store og små! Kan tilsette 1ss kesam eller 1ts fiberhusk for mer tykkelse. Ha syltetøy, ost eller frukt på med en dryss kanel!
Middag: Fylte sopp av, cottage cheese, fargerike grønnsaker, sitron saft, krydder og en god saftig biff til! Del f.eks. potetene i skiver (vanlig eller søtpoteter) og form dem med pepperkake former så får maten en morsom tvist! Inn i ovnen.
Dessert: Hva med hjemme laget sorbe is av frosne bær og eggehviter (kan bruke kesam/cottage cheese for tykkere konsistens) eller en frossen banan - blendes sammen og nytes med en gang! Tilsett kakao, nøtter aller andre godsaker!
Eller min favoritt! Banan muffins: Sett ovnen på 200grader, 2 moste bananer, 4ss splenda/sukrin/stevia, 1ts bakepulver, 1ts vaniljesukker blandes. Tilsett 1/2dl kokosolje eller rapsolje og ett helt egg. Sløyv 100g havregryn og rør inn. Inn i ovnen - 10 til 15 min! NYT!! Veldig godt med både nøtter, bær og sjokolade biter som fyll! Eller smelt sukkerfri sjokolade og ha over!

Hvem vil du takke til slutt?

Alle og en hver som løfter meg opp! Familien min, som forstår, lytter, tror, støtter og alltid er her for meg! Spesielt Mamma, stefar, lillesøster og Pappa! Venner som stiller opp, tar meg for den jeg er og tar imot det jeg har å gi. Uten dere, ingen meg.

Team Toppform som gang på gang stiller opp med åpne armer, fikser drakter, steller i stand for oss, holder poserings treninger og er tilgjengelig for en prat døgnet rundt! Gjengen der inne som stadig vokser til en større familie som er under samme tak er alltid godt å komme til.

Martin og Solbjørg Engstrøm som alltid har tipset meg til å gjøre det jeg liker, rådet meg til å følge hjerte, kropp og hode! Kenneth Foss for diett og troen du har på meg, støtten og troverdigheten i dine ord. Kim Torgersen som alltid er like ærlig og støttende, dine ord betyr mye. Yvonne Andrea som stiller opp gang på gang, går igjennom både t-walk og poseringer med ett smil om munnen, dine viktige og riktige ord samt gode klemmer! Henning Olsen som stadig kommer innom med gode tips og deres alle erfaringer, trygghet og glede. Joakim Hetland som startet denne reisen med meg og at du la standeren for hver eneste økt!
Mine produktive, dyktige, inspirerende og givende sponsorer som gir meg så mye! Takk for alle mulighetene dere gir meg, støtten og gleden jeg får av å ha dere i ryggen. Det er en ære!!

Takk til dere i Treningsforum, som har tatt meg inn i varmen og motivasjonen dere har gitt meg! Jeg stortrives i den nye jobben og gleder meg til resten!

Takk for at dere alle gir meg muligheten til å oppleve min drøm og gjøre det jeg elsker!
LIVE, LOVE & LIFT


Julie Firing-Schou fikk muligheten til å delta på VM i Biknifitness.
Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!