Mr. Hollywood til Bodybuilding igjen

Intervju04.10.2013Joachim Pedersen0

Daniel Stisen legger Hollywood til side for å delta i Classic Bodybuilding på NM i helga.

Foto: www.klasbu.no

Navn: Daniel Stisen
Alder: 30 år
Bosted: Los angles / London / Oslo
Høyde: 175cm offseason vekt 2013: 90kg
Tidligere offseason vekt 105-108kg
Tidligere konkurranse vekt: 89-95kg
konkurransevekt 2013 (Classic BB) 78kg.
Yrke: Produsent og skuespiller
Sivilstatus: Singel

Hva har du gjort siden sist Daniel?

Jeg har valgt å gjøre comeback i Bodybuilding, men denne gangen i Classic BB.

Sist sa du at du ikke skulle delta i kroppsbygging, men nå skal du delta på NM og Arnolds allikevel. Hva skjedde?

Jeg hadde en liten plan, men ville ikke si noe rundt det før jeg evt. var helt sikker. Når jeg fikk veldig bra feedback fra Tommi Thorvildsen, Edmnund Johansen, og Daniel Myrvold at jeg har et bra utgangspunkt på å gjøre det bra i Classic ville jeg stille i det siden jeg har valgt å gå ned en del kilo siden sist jeg konkurrerte for en del år siden. Jeg bestemte meg for 3 mnd. siden. Jeg kontaktet NKF og søkte om å kunne få delta på Arnold Classic for Norge og det fikk jeg, smiler Daniel.

Hva slags forhåpninger og forventninger har du til kommende konkurransene?

Jeg har selvfølglig mål om å vinne... men når det er sagt, så vet man aldri hvem som stiller eller om det har dukket opp nye talenter,.. Så da må den beste mann på scenen vinne, målet er at det er meg. Det er utgangspunktet mitt for både NM og Arnold, vel vitende at Arnold Classic holder sinnsykt høyt nivå. Jeg mener at man skal sette høye mål, så blir suksessen deretter.

Når deltok du sist?

Sist jeg konkurrerte på NM var i 2006, ganske lenge siden. Da fikk jeg 2.pl, 1 poeng bak Joel Paschua som vant. Jeg mener selv jeg skulle ha vunnet det året, men all ære til han. Jeg skulle stille i 2008 da var jeg i kjempeform 1 mnd for konkurranse og veide 98kg. Men jeg skadet meg på gymmet etter en photoshoot for Treningsforum, hvor jeg skulle tøffe meg og kaste på litt mye vekter. Så jeg endte opp med å delta på Sørlandsmesterskapet siden jeg hadde frontet det på posteren, men droppet NM uka etterpå.

Hvem er din coach?

Tommi Thorvildsen er min coach. Han hjelper meg med råd, poseringstrening og blir med meg på konkurransene, men jeg gjør en del selv også da jeg har mye kunnskap om kosthold og trening, men sammen er vi et skikkelig slagkraftig team. Jeg er kjempe takknemlig for at Tommi stiller opp for meg, han er også en god kompis.

Hvor viktig er det å ha en coach i dette gamet?

Det kommer an på kunnskapsnivået ditt rundt mat, trening, diet ol. Meni utgangspunktet er det viktig å ha med en coach som du kan diskutere og bruke som sparringspartner eller som hjelper deg med alt. Jeg synes det er mest viktig med Coach de siste ukene før konkurranse, en som hjelper til med finjusteringen på formen, poseringstrening og hjelper backstage og dagene før konkurranse.

Hvordan har du trent frem til NM og Arnolds?

Jeg har trent mye og korte økter. Jeg trener svært intensivt, ikke tunge vekter lenger samt lite pauser. Jeg har bra fokus og kontakt med den muskelen jeg trener. Jeg har gjort mye cardio både på gymmet og ute.

Hva liker du å trene best?

Armer og skuldre, svarer Daniel kontant.

Du har kommet i form på 4 mnd. Hvordan er dietten?

Jeg har spist annerledes enn før. Før kunne jeg ligge på 2800-3500kcal pr dag, men da var målet å være størst mulig på scenen. Denne gangen er målet Classic, dvs. at jeg har måttet miste muskelmasse, vann og fett for å klare vektklassen. Så jeg har kjørt mye mer cardio en normalt, jeg har spist halvparten av maten. Siste periode har jeg faktisk ligget nede på 1500kcal for å presse vekten ned.

I dag spiser jeg totalt:

12 Omega-3 kapsler
40gr HavreGryn
600Gr Kyllingfile
1pk Broccoli
1 stk lok
6 stk sopp
150gr biff
Salt/Pepper/Hvitlok

Drukket vann og kaffe. Dette er fordelt på 6 måltider.

Jeg har gjort morgencardio, trent med vekter på ettermiddagen på 24Fitness, gjort litt poseringstrening og cardio på kvelden igjen.

Blir du lei av å spise det samme eller varierer du måltider?

Ja og nei, offseason kan man bli lei mat, men på diett, blir du aldri lei mat.

Hva liker du best med kroppsbygging?

Jeg elsker å trene med vekter. Jeg liker å bruke tid på gymmet. Jeg er veldig glad i den disiplinen det kreves for å bli en bra bodybuilder. Jeg har en filosofi på det at klarer man å kontrollere mat, søvn, og dra på trening hver dag, prestere utenfor sportsarenaen samtidig, så har du full kontroll på livet ditt. Det er en tilfredsstillelse, noe jeg tar med meg videre. Og kanskje det jeg ser som det viktigste jeg har tatt med meg fra Bodybuilding verden.

Er du noen gang sliten og lei av å trene?

Jeg blir aldri lei av å trene, jeg elsker det, noe du elsker er aldri en last... Men ja jeg er sliten til tider, sier Daniel med et lurt smil.

Har du noen nye prosjekter på gang på veien mot Hollywood-drømmen din?

Ja, jeg er involvert i flere prosjekter, men dem kan jeg ikke fortelle i media ennå.

Noe du vil nevne til slutt?

"A winner doesnt't have to be actually to win to be a winner- a winner tries to win, a loser accept defeat!" . Dette sitatet er til den/de som som ikke vinner i BB Classic på NM til helga. Det kan bli meg eller andre dyktige utøvere som kan glede seg over gull, eller må trøste seg med en plass lenger ned på pallen. Måtte beste mann vinne!

Vi ønsker Daniel lykke til på NM!

NB: Det kommer et stort potrett intervju + comeback med Daniel på Magasinet etter nyhetene på TV2 på lørdag 12. oktober. De har fulgt Daniel på trening, poseringstrening, matlaging og cardio. Tommi Thorvildsen som coach er også med på reportasjen.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Den norske kroppsbyggeren Daniel Stisen har lagt konkurreringen på hylla. Nå er det film som gjelder!
Daniel Stisen skal lage en spillefilm - Never Too Big.

Daniel Stisen med i reklamefilm

Fitness16.08.201356

Daniel Stisen med i norsk reklamefilm for Soft Flora. Se video.
Les hvordan det går med skuespillerdrømmene til Daniel Stisen.

Daniel Stisen med i reklamefilm

Fitness16.08.201356

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!