Cecilia Brækhus kan bokse lovlig i Norge

Diverse04.10.2013Joachim Pedersen0

Den nye regjeringen åpner for at proffboksing skal bli lovlig i Norge. Det betyr at Cecilia Brækhus kan bokse i Norge.

- Det betyr at Cecilia Brækhus nå vil få anledning til å utøve sporten i sitt eget hjemland, sa Frp-leder Siv Jensen på en pressekonferanse under regjeringsforhandlingene på Sundvollen torsdag.

- På bakgrunn av det jeg har fått høre via telefon om å fjerne forbudet mot proffboksing i Norge, vil jeg si at dette høres veldig spennende ut, sier Cecilia Brækhus i en pressemelding. Hun er for tiden i Uganda på oppdrag fra foreningen «Bring Children from Streets».

Men det er ikke helt sikkert at Brækhus kan få bokse i Norge på grunn av  «knockoutloven» som betyr 12-minutters kamper og med hjelm. Brækhus bokser 20-minutters kamper og uten hjelm. Nå har det også slik at proffboksing foregår uten hjelm og at  «knockoutloven» må oppheves.

Uenighet

- Idrettsstyret har foreslått å oppheve den gamle loven fra 1981 og er uansett glad for at den nye regjeringen går inn for det samme. Dette betyr at boksing vil bli likestilt med øvrige idretter som tillater knockout ved bruk av hjelm, men vi har ikke mottatt noen signaler om opphevelse av «knockoutloven». Det gjenstår å ta stilling til det, og her må vi nok gå dypere inn i saken, sier idrettspresident Rognlien til NTB.

- I og med at jeg er i Uganda, har jeg hatt begrenset adgang til informasjon vedrørende Høyres og FrPs uttalelser om å fjerne forbudet mot proffboksing i Norge, sier Brækhus.

Abid Raja støtter FRP sine innspill.

- I proffboksing bruker man ikke hjelm. Jeg tar det for gitt at også den loven oppheves. Det har vi vært enige om tidligere, sier Raja NRK.

Brækhus vil bokse i Norge

- Å få utøve idretten sin på hjemmebane er noe enhver utøver setter høyt, og for meg ville det å forsvare titlene mine på norsk jord foran et norsk publikum være et av de desiderte høydepunktene i min karriere, samtidig som det også ville vært en fantastisk anledning til å gi noe tilbake til alle de tusener av nordmenn som har støttet meg de siste årene, avslutter Brækhus sin pressemelding.


Hadde du kommet på kampen dersom Cecilia Brækhus hadde fått lov å bokse i Norge?

Her slår Cecilia knockout!

 

Kilde: NTB 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Mike Tyson kunne fått grisejuling den gangen han ville banke opp en gorilla.
Er man bare stor og muskuløs betyr ikke alltid det at man klarer å ta hvem som helst.
Jason Walt er bare 10 år gammel og er mester i både boksing og gymnastikk.

"Iron" Mike Tyson sine knockouts

Diverse11.06.2015149

Se video av høydepunktene til Mike Tysons boksekarriere.

Du vet du trener for mye når...

Trening20.05.20191991

Les denne gullkorn historien. Kjenner du deg igjen?
Mange mennesker sliter med kneproblemer, og kvier seg for å utøve intervalltrening.
Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Det er ikke tvil om at benkpress er en av de aller mest populære øvelsene å utføre for overkroppen.

Her er kosematen du kan unne deg

Kosthold14.05.20191688

På diett og deff og vil ha kosemat?