Landslaget varmer opp til VM

Styrkeløft07.10.2013Anne Marie Hveding0

Tor Herman Omland, landslagsløfter i klasse -120 kg, inviterte til landslagssamling i Sandnes.

Han eier treningssenteret Balanz der det er god plass og konkurransegodkjente stativ og skiver. Hele 20 utøvere sammen med 4 trenere og hjelpere tok turen for å varme opp til årets høydepunkt: VM i Stavanger.

I november skal 15 nordmenn stå på plattingen på hjemmebane for å konkurrere om tittelen "verdensmester i styrkeløft". I forkant er det oppkjøring som står på programmet for de norske landslagsutøverne.

Tunge løft

Med hundrevis kilo lastet på stengene på rad og rekke bortover i treningslokalet og magnesiumstøv i luften, høres heiarop fra utøvere og trenere. De tyngste løftene er i gang.

Trenere med Dietmar Wolf i spissen surrer knebind for harde livet på utøver etter utøver lørdag. Alle jentene sammen med guttene opp til klasse -105 kg er først ut med knebøy mens guttene i -120 kg og +120 kg benker i bakgrunnen. Nå er tiden for å få tilbakemeldinger om teknikk og å planlegge VM for hver enkelt løfter. Dette er ikke en samling for moro skyld.

Lokal presse tar bilder og NRK Rogaland er tilstede for å filme løftene, samtidig som Antidoping Norge tar inn en og en løfter til urin- og blodprøver. Det ligger i luften at dette er forberedelsen på noe stort.

Etter en god lunsj lørdag med kinesisk catering er det de tyngste gutta som skal løfte knebøy og markløft mens resten benker. Jentene jubler over at vektene går lettere opp enn på lenge i benken og stemningen er god. I stativene foran står store karer og gjør dype knebøy med vekter over 300-400 kg på ryggen før de laster om til markløft. Det dundrer i gulvet. Noen nysgjerrige mosjonister på treningssenteret titter hodet rundt hjørnet av lokalet for å se hva som foregår inne på styrkeavdelingen. Neppe har de sett så mange sterke mennesker på en gang.

Ta vare på kroppen

Når man hver uke løfter flere tonn med jern sier det seg selv at det er en belastning for kroppen. Det er viktig å ta vare på seg selv både ved oppvarming, uttøying og ernæringsmessig. Hele helgen er fysioterapeut Mads Hageskal tilstede for å gi gratis behandling til styrkeløft-Norges helter. Det tas godt i mot. Såre, slitne muskler trenger tilsyn mellom øktene.

Etter en lett sisteøkt på søndagen er det ernæringsfysiolog Anita Apeland som får alles oppmerksomhet. Hun er invitert for veilede idrettsutøverne i deres hverdag, i forbindelse med trening og på stevner. Det er viktig å tilføre kroppen riktig næring for god restitusjon og energioverskudd. Mens laget spiser lunsj forteller hun de generelle rådene for treningsernæring, det blir utvekslet erfaringer og meninger. At en styrkeløfter ikke bryr seg om ernæring motbevises her. De er interesserte og har mye kunnskap fra før om hva deres "maskineri" behøver for å fungere.

VM neste

Laget skal møtes igjen en siste gang før VM om en drøy måned for å gjøre aller siste innspurt. Neste gang vi ser noe til de er på plattingen i Stavanger. Der blir stemningen stor. Hotellene er allerede booket til randen og planleggingen er omtrent ferdig. Dette blir et verdensmesterskap som er verdt å få med seg.

Fra venstre bak: Trond Palmer Henningsen, Martin Borgland Rønning, Roger Eriksen, Carl Yngvar Christensen, Kristoffer Eikeland, Endre Wollan, Hans Magne Bårtvedt, fysioterapaut Mads Hageskal. Midten fra venstre: Inger Blikra, Inger Johanne Ruud, Stian Walgermo, Jørgen Hansen, Kim-Raino Rølvåg, Kjell Egil Bakkelund, Tutta Kristine Hanssen, Alexander Kirketeig, Heidi Hille Arnesen, Hildeborg Juvet Hugdal. Foran fra venstre: Lars Samnøy, Marte Elverum, Linda Høiland, Hege Berge, Dietmar Wolf, Tor Herman Omland, Veronica Opdal.


Inger Johanne Ruud tar knebøy mens Heidi Hille Arnesen (venstre) og Tutta Kristine Hanssen (høyre) spotter.


Endre Wollan gjør seg klar til knebøy.


Kjell Egil Bakkelund og Hege Berge (i bakgrunnen).

 
Jørgen Hansen under knebøy.


Carl Yngvar Christensen under markløft. I bakgrunnen Hans Magne Bårtvedt og Hildeborg Juvet Hugdal.

 


Anne Marie Hveding 

Anne Marie har drevet med styrkeløft siden 2010 og har en rekke medaljer innen styrkeløft. Hun er meget interessert i styrkeløft og er også utdannet ernæringsfysiolog.

Det norske landslaget er i form

Styrkeløft18.11.201799

Styrkeløft-VM i Pilsen.
I helgen ble Heidrun Ertsås junior verdensmester.
Kamilla Kolvig (26) løftet VM kravet.
Se hvordan det gikk med våre utøvere i VM i El Salvador.

Det norske landslaget er i form

Styrkeløft18.11.201799

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!