Daniel Paterson

Intervju02.04.2007Joachim Marhaug0

Jeg begynte min treningskarriere i 2003 da jeg nettopp hadde gått ned 25kg. Jeg leide meg personlig trener, og satte igang. Jeg fant med en gang ut at dette likte jeg.
Navn: Daniel Paterson
Alder: 21 år (1986 modell)daniel3.jpg
Bosted: Stavanger
Arbeid: Vekter
Høyde: 190cm
Vekt: on rundt 98-100kg, off rundt 110-115kg
Sivilstatus: Samboer Elisabeth, som har støttet meg gjennom tykt og tynt!
Sponsor: Pro Nutrition Store

Fortell litt om deg selv
Jeg er en veldig rolig og veldig blid person :-) Jeg prøver å se det positive i alt jeg driver med(Untatt under diett, da blir jeg sutrete, hehe). Fritiden min blir for det meste brukt på trening og min samboer, de to viktigste tingene i mitt liv! Jeg er en person som er veldig glad i struktur og rutiner, jeg gjør mitt til nesten faste tider av døgnet, derfor det er litt irriterende å jobbe turnus.

Er ikke ett festmenneske, men er det spesielle anledninger så blir jeg med. Jeg liker å bruke helgene mine til å slappe av. Kan godt ha selskap av gode venner, og nyte god mat og en god film eller kino. Merker godt på mandagen at jeg er helt utvilt, mens de andre kommer på jobb og ser ut som de trenger helg, hehe.

Jeg jobber fortiden som vekter, men største drømmen er vell å starte mitt eget gym, eller iallefall PT business.. Utenom det så er jeg faktisk ikke sikker på hva jeg vil drive med. Derfor jeg ikke studerer noe for tiden, for jeg vet at hvis jeg studerer bare for å studere, så går det galt.

Så fremover fokuserer jeg mest på treninga og bygginga, etter Oslo GP nå i april, kommer jeg til å ta ett år eller to pause fra konkurrering for å bygge opp svakheter.

Merittliste
4. Plass Junior NM 2006


Fortell om din treningsbakgrunn?
Jeg begynte min treningskarriere i 2003 da jeg nettopp hadde gått ned 25kg. Jeg leide meg personlig trener, og satte igang. Jeg fant med en gang ut at dette likte jeg. Jeg klarte fort å løfte mer enn mange av mine venner som hadde trent mye lengre, og jeg vokste fortere. Jeg hadde endelig funnet noe jeg var god i.. Det var en helt fantastisk følelse. Jeg begynte å trene en standard 3. splitt. Med bryst/triceps, Rygg/biceps, bein/skuldre. Og trente 6 dager i uka.. Jeg hadde basis i bare baseøvelser og trente tungt og intensivt. Fikk min hjelp av folk som trente der, og jobbet der jeg trente.

Utenom bygging så har jeg drevet med baseball i 4 år, og har også PADI advanced open water Dykkersertifikat, med ett par påbyggelser som f.eks Dypdykker. MEN har aldri vært en idrettsperson, drev med sportene fordi jeg likte dem, ikke fordi jeg var flink. For det innrømmer jeg ærlig selv at jeg ikke var.

daniel2.jpgHvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
Jeg jobber masse forskjellige skift, så ingen dag er helt like, men tar med en noenlunde vanlig dag.
0515- Står opp og spiser. Og sitter litt på dataen, ev. Ser på TV til neste måltid
0800- Spiser igjen i tillegg en proteinshake. Dusjer og gjør meg klar til jobb
0945- Begynner på jobb.
1100- Spiser
1400- Spiser igjen
1700- Ferdig på jobb, hjem og spise
1830- Trening
2000- Drikke en proteinshake, hjem og lage mat.
2100- Spise kveldsmat
2300- Kaseinshake og seng.


Hva er dine mål og ambisjoner?
Mine mål er å bli best :) Hehe, neida, mine mål er å kunne hevde meg i denne sporten på amatørnivå, så for en dag å kanskje satse mot proffscenen.

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Jeg har vært overvektig nesten hele livet. Og hadde egentlig gitt opp alt håp om å noensinne bli slank. Det er pga jeg har vært på forskjellige slankekurer siden 8års alderen, og aldri klart å fullføre en eneste en av dem. Så plutselig en dag når jeg var 16 år, bestemte jeg meg for å stille meg på vekta, og såg da at vekta hadde blitt nærmere 110kg. Jeg hadde aldri trodd at jeg hadde kommet over 100kg grensa.

Når jeg såg vekta, så bestemte jeg meg for at NÅ er det nok. Jeg orket ikke dette livet lenger, jeg drakk min siste cola, og satte igang med en sunnere livsstil. Det første jeg gjorde var å redusere sukkerinntaket, det vil si brus og snop. Og begynte å spise oftere, men mindre. Valgte også litt sunnere mellommåltid. Iløpet av en 3mndrs tid hadde jeg gått ned ca 10kg, men jeg ville ned mer.

Fant da ut at jeg måtte begynne å trene for å komme meg mer ned, og i tillegg få den kroppen jeg ønsket meg. Leide meg inn personlig trener, og iløpet av de neste 3-4 månedene forsvant de resterende 15kg.

Etter dette hadde jeg lært meg å kontrollere kosten mye mer, og fant ut at siden styrketrening var noe som falt naturlig for meg, så ville jeg satse på det for fullt. Og kroppsbygging ble livvstilen min. Og det har den vært siden, uten ett eneste angrende sekund :)

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Jeg er egentlig STORFORNØYD med fremgangen jeg har hatt, jeg er storfornøyd med at jeg i det hele tatt har hatt fremgang og ikke fortsatt i samme fotspor som før. Såklart skulle jeg gjerne ønske at ting var kommet lengre, men det man lærer av denne sporten er at ting tar tid. Hvis jeg bare legger inn arbeidet, så kommer belønningen. daniel.jpg

Hvordan trener du?
Jeg kjører en muskelgruppe i uka. Og mine treninger er aldri like(Nesten ihvertfall), jeg har baseøvelser som jeg holder meg til. Og varierer resten. Samme gjelder set og reps. Kan kjøre alt fra 20 sett på en muskelgruppe til 9 sett. Kjører også alt fra 2-3 reps opp til 15-20reps. Føler at kroppen har vanskeligere med å tilpasse seg belastninger og lignende noe som alltids tvinger den til å vokse.

Dag 1: Bryst
Dag 2: Rygg
Dag 3: Armer
Dag 4: Bryst og bakside lår - Her kjører jeg kunn en rundt 10sett på bryst, bare for å prioritere det litt, iogmed at det er en av mine svakeste muskelgrupper. Bakside lår blir kjørt tungt.
Dag 5: Skuldre
Dag 6: Bein- Bakside lår blir også kjørt her, men bare en 6 sett ca. Relativt lett.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper
-Bryst - Benkpress, ev. Decline benk m/hantler
-Skuldre - Skulderpress
-Triceps - Franskpress m/ez-bar
-Biceps- Bicepscurl m/ez-bar
-Rygg- Fremoverbøyd roing m/omvendt grep
-Forside lår - Knebøy
-Bakside lår - Strake mark
-Legger - Stående tåhev
-Mage- Situps

Hvordan spiser du?
Off season så spiser jeg egentlig alt jeg kommer over, er veldig glad i mat, og er veldig glad i å lage mat. Det eneste jeg sørger for er å få i meg nok proteiner, ca 3-4g pr kg kroppsvekt. Det vil si en 300-400g protein til dagen. Utenom det er alt lov :D Hehe.
On season så ser det noenlunde slik ut. Ihvertfall i begynnelsen av dietten, så blir ting regulert etterhvert.

Måltid 1: 80g havregryn + Proteinshake
Måltid 2: 12 eggehviter, 1 proteinshake
Måltid 3: 60g Ris 200g biff
Måltid 4: 60g Protein, 80g Karbo - Etter trening
Måltid 5: 60g Ris 200g kyllingfillet
Måltid 6: 200g Reker, 1-2 hele egg.
Måltid 7: Kaseinshake

daniel4.jpgBruker du kosttilskudd?
Ja, bruker en del kosttilskudd. Bruker Proteinpulver casein og whey, Multivitaminer, Sesamax, Omega 3-6-9, Zinc, Magnesium, Vitargo, Glutamin, Kreatin, krom og VELDIG mye mat :)

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Vil anbefale seg alle å få ett godt proteintilskudd og bruke resten av pengene på mat, til de får tilstrekkelig kunskap om hva de vil bruke og hvordan. Da sparer du mye penger, og du lærer deg å bruke kosten istedet for pulvere og piller.. Noe som jeg mener er VELDIG viktig i denne sporten.

Hva er dine beste løft med vekter?
Nå er jeg heldigvis kroppsbygger og ikke styrkeløfter :P Men noen løft har man.
Benkpress: 170kg
Markløft: 6repsx240kg
Knebøy: 200kg

Har du noen forbilder?
Min far har alltids vært et stort forbilde for meg, han har gjort en kjempejobb med å holde igang familien, og alltids støttet meg. Uansett hva jeg har satt meg som mål så har jeg alltids hatt faren min der rett bak meg med sin støtte. Det har betydd så utrolig mye for meg. Håper at jeg en dag kan klare å bli en like god mann som han er!

Innenfor sporten så har man jo såklart alltid sett opp til Schwarzenegger. Siden man såg filmer som predator og kommando o.l. så har jeg alltids villet ha en slik kropp. Nå til dags ser jeg opp til fysikker som flex wheeler, David henry og phil heath. Men beundrer også freaken som markus Ruhl og dennis James.

Hva motiverer deg? daniel9.jpg
Det som motiverer meg er mitt ønske om å bli større, sterkere, bedre. Ønsket om å hevde meg på scenen, driver meg veldig.. MEN det som driver meg mest i gymmet er ønsket om å ikke ende opp slik jeg en gang i tiden var. Hver gang jeg slakker ned, så tenker jeg tilbake og får ett skikkelig spark i baken.

Hva gjør du for å komme i form?
Det kan jeg heller fortelle når jeg finner utav det selv, hehe. Neida, nå sliter jeg med å prikke inn formen helt, men det er ting som må jobbes litt med. Men Morgenkardio fungerer som ett skudd på meg. Og såklart holde seg til dietten, desto nærmere jeg kommer til showet, desto mer kardio må til.

Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?
Beste tipset er nok å kjøre kardio før frokost. Og i tillegg være så strikt som overhodet mulig med den kosten du har satt opp til deg selv. Du lurer ingen andre enn deg selv, når du sniker i deg den sjokoladen, eller det brødet når ingen ser på.

Hva synes du er din beste prestasjon?
Min beste prestasjon må jeg nok si er å komme meg fra en 110kg 16åring med sikkert 40% kroppsfett, til å bli 100kg på under 10% kroppsfett!

Har du noen forslag til enkle og sunne måltider?
Mager Kesam, med funlight saft, er jo en veldig kjapp løsning.
Ellers så fullkorns tortillas, med salat, Kyllingstrimler, mager kesam. Denne syns jeg er ganske grei.

daniel8.jpgHvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Må nok si rygg, armer og fremside lår. Men blir jo aldri helt fornøyd, så alt skal forbedres. De muskelgruppene jeg er MINST fornøyd med er Bryst, og bakside lår, trenger og litt mer tykkelse i tricepsen, men dette er ting som vil bli fikset innen jeg stiller på scenen igjen, etter Oslo GP.

Hva er ditt treningstips til nybegynnere
Lær deg god teknikk fra begynnelsen av, det kommer du alltid til å ha godt av. Lær deg så mye om kost og trening som overhodet mulig, fremgangen kommer fem ganger fortere når du gjør ting rett. Tren konsekvent, ikke ta pause bare pga du har sommerferie. Hør på råd fra mer erfarne trenende, MEN husk å ta til deg informasjonen, for så og sortere litt ut det du mener høres fornuftig ut, ikke stol blindt på noen bare pga han er større enn deg!


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!