Arnold Classic Europe 2013

Fitness11.10.2013Joachim Pedersen og Jon Klasbu0

Arnold Classic Europe 2013 blir arrangert i Madrid, Spania.

Nå er det mange nordmenn nede i Spania som skal delta på Arnold Classic Europe 2013.  Arnold Classic Europe er Europas største "happening" hva gjelder kraftsport. Her er blant annet PRO-show i Bodybuilding, amatør-show i samme gren, styrkeløft, crossfit, strongman m.m. Listen er langt med forskjellig grener. Alt foregår under samme tak!

Påmeldte nordmenn i Kroppsbygging og Fitness:
Christian Andre Sterk CBB +180
Mark Nairn BB -100kg
Thor Arne Rosland CBB+180cm
Lone Norås BikiniFitness-
Monica Dale Claussen - Bodyfitness Master
Christina Fjære - Bikini Fitness
Daniel Patersen - CBB +180cm
Joakim Hetland - BB -80kg
Kriztina Nordahl - BB -55kg
Linda Simonsen - Bikini Fitness +168cm
Jeanette Elstad - Bikini Fitness -163cm
Vibeke Hermansen - Bodyfitness
Janne Krohn - Bodyfitness, master
Marianne Aas Krog - Bodyfitness -163cm
Soran Rashid - Bodybuilding +100
Andre Thesen - CBB -180cm
Elisabet Line Haugsbø
Thomas Askeland - BB -80
Christer Hoftvedt - BB +100
Daniel Stisen - CBB
Kim-Yvonne Myrvang - BF +168
Jorun Steine BF Master
Med forbehold om feil og at noen har hoppet av!

Resultater og oppdateringer:

- Christian Egner ser ut til å ha fått en regnefeil og feil plassering. Aleksander Barbasin fikk 4 plass på styrkerunden og vant symetri runden. totalt 5 poeng. Christian Egner hadde 1 totalt på styrkerundene og 2 på symetri runden. Totalt 3 poeng. Det er blitt sendt inn en klage til IFBB.

- Det ble dessverre ingen finale på Soran, Christer og Mark.
- Marianne Aas Krogh, Nadia Isabelle Pettersen, Jorun Steine, Elisabeth Haugsbø, Lone Norås, Linda Simonsen og Daniel Stisen kom dessverre ikke til finalen.
- Christian Egner kom på 2. plass i Athletic Fitness
- Alexander Farrag Ladsted kom på 3. plass i Athletic Fitness.
- Aslaug Lia Pettersen kom på 3. plass og Emilie Møller Olsen kom på 2. plass i Ahtletic Fitness.
- 6. plass på Thomas Askeland i BB -80 kg.
- 5. plass på Andre Thesen.
- Daniel Stisen  i CBB ble trekt ut i andre sammenligning, så det vil kanskje ikke bli pall plassering.
- 2. plass på Monica Dale Claussen i Bodyfitness master.
- 5. plass på Janne Krohn i Bodyfitness master.

Se hele resultatlisten i PDF.

Fotograf Jon Klasbu er på plass og rapporterer:
Da var man på plass i Spania, Madrid for Arnold Classic 2013, og det var tid for å registreres. For egen del som pressefotograf og resten av den den norske gjengen som deltagende atleter i de forskjellige klassene.

Sammen med Andre Thesen, Mark Nairn, Niro de la Rua, Sofia Isberg og Joakim Hetland bar det i vei over Place del Sol hvor det allerede tidlig var et begynnende liv med gateartister og div "rariteter" i det flotte været, med stigende temperaturer. Etter en noe rotetete taxitur var vi fremme. Ved inngangen hilser selveste Arnold oss velkommen, ja smilende fra en diger poster vel og merke.

Vel inne i "mezzanin" var det allerede lang kø, enda vi var fremme nesten ved start på innveiingen, og mer kø skulle det vise seg å bli. Rundt 7-800 atleter er ventet å stille opp her denne helgen. Hele 4,5 time ble det på de første atletene fra norge før registrering og veiing var over. Og underveis kom resten av den norske gjengen også til innveiing, mens den første gjengen forlot arenaen til fordel for hvile, ris, riskaker og kylling og det som hører med.

Selv fikk jeg en rimelig stor nedtur da presseansvarlig her nede ikke har funnet plass til Treningsforum på selveste rosinen i pølsa, PROSHOW lørdag kveld. Dette betyr at det mest sannsynelig ikke vil dukke opp "Klasbu" foto av storheter som Phil Heat, Jay Cutler eller alle de andre proff Olympia atletene, ja dersom det ikke skulle dukke opp et mirakel innen lørdag kveld... Uansett er det alle våre glade byggere, fitness jenter og gutter som har hovedfous her nede og selv om det arrangeres på forskjellige scener og tider skal undertegnede gjøre sitt for å dekke det meste av dette store eventet.

More to come from Madrid later on.

- Fotograf Klasbu

Søndag:
I dag er siste dag for Arnold Classic Europa 2013 og det har vært en lang helg med mange opplevelser for alle utøvere og for oss som arbeider med å oppdatere deg der hjemme på hvordan våre atleter hevder seg, og har det under denne festivalen her i Spania.

Arnold Classic er stort, det meste er stort! Antall publikum er stort, store køer for å komme inn. Trangt stort expo grunnet at det er pakket med mennesker fra alle verdensdeler. Her er det også fullt med med stander og show fra de aller fleste store leverandører i bransjen. På stands står det kjente og ukjente ansikter og kropper å skriver autografer og tar bilder med fans. Det er når de virkelig store stikker innom det hersker kaos, ellers er det stor sett køer som fungerer efektivt for alle som vil ta bilder med sine helter.

Når sjefen selv entrer expoet er det totale kaos løs, og man opplever dette som ja, stort! Arnold smiler vinker klemmer og skriver autografer mens nesten hele messen følger etter, og hans sikkerhetsvakter baner vei i folkemengden. 2X Mr Olympia Phil Heat skaper nesten like stort kaos, og haster ut fra sin hovedsponsor stand uten å stoppe mens fansen løper etter, denne fotografen rakk kun å fotografere ryggen hans.

Noe annet som er stort her nede er kroppsbyggerne, dagens siste dag har de store og tunge klassene vært i ilden, og vi har hatt med oss tre atleter i disse klassene.

I heavyweight -100 kg stiller Mark Nairn fra Stavanger, og i Super Heavyweight stillte Soran Rashid og Christer Hoftvedt fra Oslo opp. Dette er store gutter regnet etter norsk standart, veldig store er de, og alle tre i knallform, men her måtte alle gutta vike plass i finalen for enorme menn med muskemasse ut av denne verden! Det stilte opp rundt 45 atleter i -100 og 35 i pluss 100 og i finalen er det kun plass til seks stk, så det ble nok en kort sceneopptreden for våre gutter i dag. Likevel melder de alle at de er fornøyde med opplevelsen og nå venter kos og masse deilig mat og hvile med alle venner og kjente utover
kvelden her i Madrid.

Se over bildene fra denne festivalen, og se frem til en større reportasje og masse bilder i et Treningsforum Magasin i fremtiden.

Eder Fotograf Klasbu fra Madrid

Reportasje

Av Lisbeth Karlsen

Det har vært en lang dag for athletene i dag, og det har vært mye venting og forsinkelser. Athletene har blitt feilinnformert flere ganger ang tider de skal på scenen, og 2 timer ventetid blei plutselig til 5 minutter.

Det har vært masse mennesker i salen, og publikum har virkelig heiet frem sine favoritter til og yte max på scenen. De norske utøverene har gjort det svært bra, så vi kan glede oss til morgendagen. I Bodyfitness Veteran har Monica Dale Claussen og Janne Torstensrud Krohn kjempet seg til finale. Monica Dale Claussen kjempet seg til en fantastisk 2 plass som vil si at hun har steget en plassering opp fra i fjor. Monica Dale Claussen strålte kanskje ekstra mye ettersom hannes 3 beste venniner ifra Norge kom på overraskelsestur til Madrid denne helgen for og heie henne frem. Monica ante ingenting, og det endte med både smil og tårer når hun møtte 2 av de under innveiingen i går. Janne Torstensrud fikk en fabelaktig 5 plass. I Bodyfitness Veteran hadde vi også med vår kjære Jorun Steine, men fikk desverre ingen finaleplass denne gangen.

Forbedømmingen og styrkedelen har også blitt gjennomført av våre AF deltagere:
Christian Egner
Aslaug Lia Pettersen
Emilie Møller Olsen
Alexander Farrag Ladsen.

Christian smilte som han alltid gjør når han står på scenen, og viste atter en gang en form som andre kan drømme om. Jentene gjorde også en bra jobb på scenen, og på grunn av at det er 3 st i klassen så kan vi garantere at det blir 2 pallplasseringer til Norge i AF kvinner i morgen etter finalen.

De store muskelguttene våre har også vært i ilden i dag. De viste råskap og selvdisiplin. Daniel Stisen kom i 2 pulje (6-12plass). Daniel vant NM sist helg, og gjorde en bra revansje under Arnold Classic! Det er ingen tvil om at denne gutten trives på scenen. Vår alles kjente Soran gjorde et comeback etter sist helg, og er i en skarpere og hardere form en under NM.  Jeg gleder meg til og interjue athletene i morgen, og ikke minst se de Norske utøverene stråle på scenen under Bodyfitness, AF og Bikini Fitness

Lørdags morgen så var det full fart inn på Madrid Arena igjen, og ikke overraskende så startet dagen med ca 1 time med forsinkelse. Hvem, hva eller hvorfor skal være uvisst, men spenningen i luften var tilstede, og rekkene med publikum blei stadig fullere og trangere. Hvor mange som ville se på athletene er umulig og si, men det var iallefall mange hundre som hadde tatt turen til Madrid Arena i dag. AF menn var først ut, og storfavoritten Christian Egner skuffet ikke.

En så selvsikker mann med et så flott glis er ikke noe en ser på en scene til hverdags. Christian gjorde det svært bra under styrkedelen i går, så i dag var det posering og finale som sto igjen.  Av alle de flotte mennene var det kun 1 mann som slo Christian Egner, så vi kan være stolte av at Norge startet dagen med sølv. Neste pulje ut var AF kvinner. Norge stillte med 2 av 3 utøvere. Aslaug Lia Pettersen som vant styrkedelen i går og Emilie Møller-Olsen som debutterte i fjor høst, og med svært gode resulteter på sin start på en karriere i fitness. Begge våre jenter strålte på scenen, og begge var sterke og målbevistte der de sto i sine sorte bkinier. 3 plassen gikk til Aslaug Lia Pettersen, og 2 plassen gikk til Emilie Møller-Olsen.

Emilie Møller-Olsen, Haralds Gym AF, Kvinner +165
Emilie stråler når jeg huker tak i hun, og endelig kan hun hamstre proteinbarer, men jeg får likevel snakket noen ord med henne. Formen er skarpere og bedre enn i fjor, iallefall overkroppen, jeg har forbedret styrken på Chins og dips, og jeg har fått en bredere ramme smiler hun. Humøret har vært ok under dietten røper hun. (Moren til Emilie står i bakgrunnen og kremter...)  Emilie har nå 1 uke igjen til Nordisk.

Aslaug Lia Pettersen, Atletix Fitnessklubb AF, Kvinner + 165
Aslaug kommer sammen med mannen Jørn Pettersen når jeg får tak i hun. Aslaug smiler og sier at hun er fornøyd med innsatsen denne helgen.
Etter styrkedelen som består av MAX chins etterfulgt av MAX dips kan hun skryte av at hun vant begge disse øvelsene. Aslaug tok nemlig hele 20 chins, og 37 dips!  "Jeg savnet roingen" smiler hun lurt. Denne høsten har Aslaug mange konkurranser bak seg, og Arnold Classic var siste konkurransen denne sesongen.
Når jeg spørr om når neste runde blir smier hun, og rister på hodet.  "Nå blir det en lliten pause, men en vet jo aldri..."

Linda Petursdottir Simonsen, Kaliber, Bikini Fitness +168
Det tar ikke lange tiden før jeg går rett på Linda Simonsen! Jenta som har gjort det stort i bikini fitness. Linda blir coachet av selveste Gunnar Strand på Kaliber, og han har virkelig gjort Gull av Linda! Linda er skarpere i formen i dag enn hun var under NM, og for og si det sånn, hun var bra allerede der!! Linda selv sier at hun vil ikke ha noen store forhåpninger, men det hadde jo vært gøy med finale! Etter og ha sniktittet på de andre bikinijentene så håper hun, men det er dommerene som bestemmer i denne sporten. Når jeg spørr henne om hva hun tenker mest på akkurat nå er svaret lett: "Jeg må få fikset dette håret!"
Linda sier selv at hun har et ytre som skiller seg ut, så håper at det er til hennes fordel!

Etter og ha trasket rundt på Expo og kikket på alt ifra Spinnig til håndbakk traff jeg på solstråle Janne Tortensrud Krohn som fikk 5 plass i BodyFitness Master OG 5 plass i Bodyfitness -163

Janne Torstensrud Krohn, BodyFitness Master, Body Fitness -163
Jenne stråler av lykke og lever fortsatt i lykkerus fra gårsdagen. Det har virkelig ikke gått opp for meg enda sier hun. Janne holder til i Bergen, og sier selv at hun trener for det meste på egenhånd, og har ikke noe særlig nettverk i denne sporten. Dette er en hobby påpeker hun, og er veldig klar på at hun har både mann og barn som krever oppmerksomhet hjemme. Janne debuterte i fjor, og ha virkelig fyllt ryggsekken med godsaker allerede, så talent det har hun!
Janne blir coachet av Børge Fagerli, en coach som passer henne helt perfekt. "Han er en voksen mann selv, og han coacher ikke meg som han kan gjøre med 18 årinene som kun har skole og trening" Under denne konkurransen han hun stillt i 2 ulike klasser, og hun påpeker at hun trives aller best i Master klassen. Der er det ikke like mye kniving, og de som er med i den klassen er med avslappet og tar det roligere generellt. Når jeg spørr hva hennes hemmlighet er så kan hun røpe at det er enkelt: En god livsstil og prioritering av tiden.

Monica Dale Claussen, BodyFitness Master
Monica stråler av lykke, og som vanlig så er hun både høyt og lavt på slike dager som dette. I går så gikk hun av med sølvet i Bodyfitness Master, noe som er 1 plassering opp fra i fjor. Monica driver treningssentert Alhamar Fitness Center i Marbella sammen med mannen Max. De flyttet ned for noen år siden for og satse på dette gymmet, og de har gjort gull av gråstein. I dag så er gymmet pusset opp, og de har flere gruppetimer en det stedet noen gang har hatt tidligere. Monica har selv satt opp diett og treningen etter flere år med erfaring. Hun har holdt på i noen år nå, og har en lang merrittliste. Når jeg spør Monica om hvordan oppkjøringen siste uken har vært ler hun høyt: Jeg mistet bagasjen min på flyplassen, og i bagasjen så lå all maten jeg skulle ha.
Ellers så har alt gått fint! I går holdt jeg på og få hjertestans når venninene mine kom helt i fra Norge på innveiingen, det er stas og ha både familie og venner her sammen med meg.

Helt på slutten av dagen så møtte jeg Høvdingen Tommi Thorvildsen og athleten Daniel Stisen. De 2 gutta en et perfekt team, og den energien de har seg imellom er ubeskrivelig. De avslutter setningene til hverandre som et ektepar, så det er det en god match.

Expo området er delt i 3 etasjer, og i andre etasje så holdt gutta i kroppsbygging på.

Vår kjære Thomas Askeland dro ihavn en flott 6 plass. Utenfor Expo så møttes Monica Claussen, Christian Egner og jeg over en kaffekopp og fikk luftet hodet for jantana og riskaker. 

Bilder søndag

 

 

 

 

 

 

Bilder lørdag

Noen av bildene er tat av Mark Nairn. Da ting foregår samtidig og på to scener, og det er bare én av Jon Klasbu.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Bilder fra torsdag/fredag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder fra innveiing og diverse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Catharina Wahl tok gull på Arnold Classic Europe 2016.

Joachim i superform til Arnolds

Intervju22.09.2016119

Joachim Al Hauari er klar for å gi 100% på scenen i Arnold Classic Europe.

Arnold Classic Europe 2015

Fitness28.09.201546

Her ser du bilder, in-side info og resultater fra Arnold Classic Europe 2015.

Arnold Classic Europe 2014

Fitness26.09.2014445

Her får du smakebiter fra Arnold Classic Europe 2014.

Joachim i superform til Arnolds

Intervju22.09.2016119

Arnold Classic Europe 2015

Fitness28.09.201546

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!