Nybakte mødre raser mot dette bildet

Diverse17.10.2013Rita Immerstein0

Maria Kang får mange hatmeldinger på grunn av dette bildet.

Graviditet og barnefødsler er som vi vet en belastning for kvinnekroppen. En av konsekvensene av 9 måneders kontinuerlig «utvidelse» er at det oppstår strekkmerker gjerne på både mave, lår og rumpe.

Maria Kang har fått 3 små barn tett på hverandre, men har allikevel en veltrent og smidig kropp. Hun har skapt storm blant andre mødre etter at hun la ut bilder sin veltrente kropp med kommentaren «Hva er din unnskyldning?» Se bildet under:

Kvinnen fra Los Angeles som trener 5 dager i uken har fått andre kvinner i harnisk som kaller henne «Fatshamer». De mener hun mobber og gjør narr av andre kvinner som sliter med å komme i form etter barnefødsler. Det er til nå lagt inn over 30.000 kommentarer og påstandene er blant annet at hun både fornærmer og ødelegger for andre kvinner.

Det har rett og slett skapt så pass mye styr at både Fox News, ABC OG Daily Mail har fulgt saken. Nettstedet Inquisitr kaller Maria både taktløs og usmakelig. Maria valgte til slutt å gå ut å beklage bildet, samtidig som hun mener at mange er for nærtakne i følge artikkelen på TV2s nettsted(Treborg,2013). Hun beklager overfor kvinnene som er blitt såret.

Hun legger til at hun tross alt jobber hardt for å holde kroppen i form og at det kvinnene selv som skaper sine egne tolkninger av bildet og motivet for å legge det ut. Hun avslutter med å skrive at:
«- Overvekt og de som sliter med helserelaterte problemer er et større problem enn dette bildet. Kanskje det er på tide vi slutter å ta så mye hensyn til andres følelser og heller kommer til poenget. Så hva er din unnskyldning?» Maria Kang(Treborg, 2013)

Hun har et viktig poeng. Overvekt kan relateres med en rekke andre sykdommer og uhelse og noen ganger kan det kanskje lønne seg å gå litt hardt ut - både for egen del og for vise at alt faktisk er mulig?

Hva mener du? Er det OK at folk synes dette er fornærmende at andre kommer i form etter fødsel, men ikke seg selv? Eller er dette motivasjon? Synes du folk er litt hårsåre? Svar i kommentarfeltet under.


Kilde:
Treborg I.(2013) Supertrente Maria(32) får nybakte mødre til å rase, tv2, Nettside:
http://www.tv2.no/underholdning/supertrente-maria-32-faar-nybakte-moedre-til-aa-rase-4139173.html

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Sjekk videoene til spreke Jørgine Vasstrand Haagensen som kaller seg for Funkygine på sosiale medier.

Kan du trene når du er gravid?

Trening05.12.2013163

Her får du svaret på om du kan trene når du du er gravid.

Fotballfrue og hysteri

Fitness03.12.2013860

Fotballfrue, Caroline Berg Eriksen, har laget et voldsomt hysteri med sitt magebilde kun 4 dager etter fødsel.
Aktiviser barnet ditt og få trening med på kjøpet.

Kan du trene når du er gravid?

Trening05.12.2013163

Fotballfrue og hysteri

Fitness03.12.2013860

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!