Monica Dale Claussen blir bedre og bedre

Intervju23.10.2013Rita Immerstein111

Monica Dale Claussen stilte for første gang i 2007 og var fort klar for enda en ny konkurranse


Monica Dale Claussen deltok igjen 12.-13 oktober og da var det Arnold Classic i Madrid som stod for døren og hun var kjempeklar for å satse på en god plassering. Med en fantastisk form rundt 57 kilo og en 2.plass forrige helg har hun bevisst at hun bare blir bedre og bedre når hun fikk en fantastisk 2. plass. Les mer om den supermålbevisste bodyfitnessutøverens mål og treningskarriere!

Personalia:
Monica Dale Claussen er 37 år gammel og gift med Max Claussen. Hun bor i Spania, Marbella, men er opprinnelig fra Drammen

Meritter:
Mine beste plasseringer er:
2 plass Arnold Classic Europe 2013
3 plass Arnold Classic Europe 2012
2 plass Nordic Championship 2009
2 plass Norgesmesterskap 2009

Sponsorer:
Har ingen foreløpig og hun smiler lurt!

Godfølelsen på plass før Arnold Classic

I forkant av Arnold Classic hadde Monica en god følelse. Hun lå godt an og var klar en uke før konkurransen. Hun ladet opp siste uken med litt jobbing, trening, spising, soving og mental avslapning. Hun gledet seg skikkelig og i Madrid gikk konkurranseopplegget slik hun håpet på; 1. runde og finale allerede på fredag. Vi vet jo alle nå hvor utrolig bra det gikk!

Hvem er Monica?

Monica Dale Claussen's personlighet kjennetegnes ved å være sporty, omsorgsfull, aktiv og pliktoppfyllende. Hun forteller videre: - Hun har konkurranseinstinkt og at hun er en blid, ambisiøs og arbeidsom kvinne som kommer fra Drammen, men nå bosatt i Marbella, på solkysten i Spania. Monica har alltid vært aktiv og har en allsidig treningsbakgrunn. Hun har idrettserfaring fra fotball, dans og Aerobic og Fitness. Monica forteller leende at hun selvfølgelig også har en rolig og avslappet side der familie og venner er en prioritering fremfor trening og andre egenaktiviteter! Hun liker å reise og oppleve nye steder og ting og hun nyter det å ut og spise en deilig middag. Hun slapper gjerne av mellom slagene, men når hun har bestemt seg for å gjennomføre noe som interesserer henne, gjør hun det med 110%. Da er det er ingen slinger i valsen. Det skal også mye til før noe skal komme i veien og hindre henne å gjennomføre det hun har satt seg som mål. Men skulle det hende noe som angår nærmeste familie som er viktigere enn noe annet, er beina hennes godt plantet på jorda og da vil familien selvfølgelig være første prioritering. Hun har flere livsmotto å leve etter og blant annet er motto som: Det alltid går nok bra til slutt, smil til sola og sola smiler tilbake og grip dagen er ordspråk som hun liker å leve etter.

Hvordan vil dine nærmeste venner og familie beskrive deg?

- Jeg vil tro at de vil beskrive meg som en familiekjær, omtenksom og omsorgsfull person. Tror de vil mene at jeg er en sosial person og at de liker å tilbringe tid med meg. Jeg er både gift og har to barn i alder 12 og 17 år, og de er aller viktigst for meg. Barna mine er nok som andre barn som synes mamma kan være litt streng en gang i blant. Ellers jobber jeg sammen med mannen min hver dag, og det kan by på utfordringer, legger hun til, men tror han synes det går fint. Jeg tror han ville sagt at han er fornøyd med meg og min rolle som kone og medeier, svarer Monica med et lurt smil!

Kan du fortelle litt om dine prestasjoner de siste årene?

- Jeg har deltatt i konkurranser i Norge fra 2007, der jeg har hatt gode plasseringer og kommet til finalene hver gang! Men mine prestasjoner de 3 siste årene, fra jeg tok 2. plass og sølv i NM og Nordisk 2009 til 2012, hvor jeg fikk en virkelig overraskende 3 plass i Arnold Classic Europe har vært en ubeskrivelig, fantastisk reise og opplevelse. Jeg gledet meg veldig til Arnold Classic Europe 2013. Hadde trent et helt år spesielt for denne konkurransen! Det var spennende å oppleve og det gikk veldig bra, forteller en strålende fornøyd Monica.

Hva er den beste opplevelsen du har hatt fra de konkurransene du har deltatt på så langt?

- Beste opplevelsen før denne helgens konkurranse var å få 3 plass i Arnold Classic Europe! Tror vi var 28 stk fra forskjellige land i Europa som stod på scenen. Da må man jobbe skikkelig for å skille seg ut. Det var veldig stort og flott. Jeg hadde bestemt meg for at jeg i utgangspunktet hadde vært fornøyd med en semifinale der, men selvfølgelig går jeg for finale og forhåpentligvis gull hver gang. Monica forteller:

"Jeg må fortelle at jeg tok på meg finalebikinien, det har liksom fått meg til finaler før! Litt overtroisk, kanskje! Jeg tenkte at jeg må gjøre det, bare i tilfelle det funker denne gangen også...må le litt! Sønnen min løp frem og tilbake, mamma har du kommet videre...jeg svarte at jeg tror ikke det! Plutselig ble jeg ropt opp, det var så uvirkelig! Da var jeg så stolt og tenkte at dette er jo helt sinnsykt...Jeg hadde ikke nerver før dette, men da tenkte jeg...Jeg er i finale i Arnold Classic Europe, mot alle disse flotte damene! Både atleter med pallplass i Em og WM, Wow....Det var en helt spesiell T-walk, livredd for å falle...men det gikk så det suste! Da de ropte opp plasseringene og 4 plassen gikk til en annen...da tenkte jeg dette er ikke mulig! Håper at jeg kan få oppleve dette igjen!"

Hvor lenge har du konkurrert og hva er det som driver deg til å delta gang på gang?

- Jeg debuterte først som 32 åring i Sandefjord Open 2007! Det var veldig spennende og litt skummelt, men jeg visste jo ikke helt hva jeg gikk til. Synes det var veldig tøft å gå på diett og var i grunn litt sliten. Det er alltid slik første gang, det har nok alle opplevd i denne sporten. Siden den gang har jeg konkurrert hvert år helt frem til nå. Jeg liker å sette meg mål i alt jeg gjør enten det er privat, jobb eller trening. Det er nok fordi jeg liker å se konkrete resultater.

Jeg tror det som driver meg og gjør at jeg gang på gang går for nye konkurranser ligger naturlig i min livsstil. Jeg liker å ha noe å jobbe mot. Det er ikke å stikke under en stol at jeg er opptatt av å ta vare på meg selv, både fysisk og psykisk. Det henger alltid samme. Det å mestre en oppkjøring med diett, mye trening, se og føle de kroppslige endringene som skjer, synes jeg er veldig spennende og motiverende. Jeg opplever også at under en diett, lærer man alltid noe nytt, utbryter hun entusiastisk. Dette er lærdom som man kan ta med seg videre til neste gang man skal konkurrere. Jeg har alltid før eller rett etter en konkurranse satt meg et nytt mål og det har jeg også gjort denne gangen. Jeg er faktisk avhengig av å konstant ha mål for å opprettholde motivasjonen og fokus.

En annen ting er at jeg også liker å forske litt med min egen kropp, siden jeg er Personlig trener og kostrådgiver. Det er viktig for meg å erfare ting på egen kropp før jeg kan formidle min kunnskap og erfaringer til klienter. Mange blir inspirert av det jeg driver med og jeg liker at jeg kan bidra til å inspirere og motivere andre til å nå sine mål. Jeg gir meg nok ikke ennå, håper jeg får mulighet til å holde på lenge til. Hun tenker seg kort om og legger smilende til: Det kunne vært gøy med et stort mesterskap neste år, kjenner at jeg trenger et år til.

Du er medeier av et gym i Marbella - kan du fortelle litt om gymmet?

- Jeg eier Alhamar Fitness Center i Marbella, Spania, sammen med min mann. Det er en drøm gått i oppfyllelse! Vi kjøpte dette treningssenteret for 3 år siden i november. Dette treningssenteret har vi vært medlem på selv i mange år! Da eier av treningssenteret fortalte at dette var for salg, ble vi litt nysgjerrige. Det tok cirka et år å forhandle frem en avtale, men det var det virkelig verdt. Min mann og jeg traff hverandre på treningssenter for 22 år siden og har hatt denne felles interessen helt siden den gang. Vi har alltid drømt om å ha et treningssenter sammen. Øynene lyser opp i det Monica konstaterer: og det har vi nå!

- Nå har vi drevet dette i 3 år snart, og vi trives så godt! Vi har til og med utvidet senteret med 200 m2. sal for alle gruppetimene. Senteret er nå på cirka 1000 m2, der vi også har spinning rom med 30 sykler. Senteret går veldig bra og vi er virkelig fornøyd med ansatte og det teamet vi har fått på plass. Det har ikke blitt mindre jobbing akkurat, men det er en utrolig trivelig jobb og et privilegium å kunne jobbe med dette. Jeg er veldig stolt av det vi har fått til så langt.

Utvikler firmaet videre!

Monica forteller at neste kapittel fremover er at vi er godt i gang med å arrangere treningscamper med firmaet Nordicfitcamp der nede i Spania. Dette vil i følge Monica bli gjennomført med kjente aktører og atleter fra miljøet. Første camp starter allerede i april 201og deretter blir det 3 camper til mot sommeren. Det er fantastiske fasiliteter for det i Spania og Monica røper at det først og fremst blir fokus på Norge, Danmark og Sverige og de vil bruke kun eksterne og gode atleter i teamet! Blant annet vil verdensmesteren i Athletic Fitness Christian Egner og tidligere kroppsbygger og filmstjerne Kim Kold fra Danmark være hete navn. De er også medeiere i Nordicfitcamp. Monica vil også være en aktiv aktør i dette konseptet. Det kan godt merkes på henne at hun virkelig synes at dette blir veldig spennende og hun forteller at for henne er det viktig å ta noen sjanser her i livet så lenge man har muligheten til det.

Hun vet aldri hvem som kommer opp trappen til treningssenteret og hun liker tilfeldighetene det bærer med seg fordi det kan endre livet helt overraskende. Monicas hverdag er spennende og hun sier at hun håper og tror at det vil fortsette på denne måten for hun elsker det hun gjør. Hun er åpen for nye utfordringer slik at hun kan fortsette å leve ut drømmen sin sammen med ektemannen Max.

Hvor viktig er det å ha et støtteapparat og hva setter du mest pris på ved ditt eget?

- Det er veldig viktig å ha godt støtteapparat slik at det er noen som er der og støtter deg uansett. Det må sies at ikke alltid er lett for de rundt deg! Man har opp- og nedturer, kanskje det svinger litt fortere på en diett. Det ville ikke vært mulig for meg å drive med denne sporten, hvis min nærmeste familie hadde vært totalt motstandere til min interesse. Ellers har jeg også mange venner og kollegaer som også er god støtte og viser stor interesse og omsorg, og det varmer veldig. Tusen, tusen takk til dere alle sammen!

Hva mener du er de viktigste egenskapene(mentalt og fysisk) for en fitness og kroppsbyggerutøver?

- For å drive med denne sporten bør man ha en sterk vilje, positiv energi, ydmykhet, treningsglede og konkurranseinstinkt. Monica ler litt og sier: - Jeg kunne i grunn ha ramset opp en hel masse. Jeg for min egen del er veldig mentalt målbevisst. Det er viktig for meg å ha treningstrivsel, hvis ikke ville jeg nok ikke ha mulighet til å lykkes. Det mentale og fysiske henger sammen alltid. Det kommer alltid dager hvor det er tungt mentalt og fysisk og da kan jeg føle meg sliten. I sånne situasjoner er det viktig å lytte og kanskje coache seg selv litt og være fornøyd med å ta det litt med ro den dagen og tenke at: "Bedre med litt enn ingenting og jeg kommer alltid sterkere tilbake."

Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med det jeg har oppnådd så langt denne gangen, og det er for meg veldig viktig! At jeg kan med hånden på hjertet si at jeg uansett er fornøyd med min egenprestasjon. Det er viktig som utøver å rose seg selv for det man har klart å oppnå så lenge man vet at man har gjort det beste man kan for å nå det individuelle målet. Det gir meg positiv energi og dermed presterer jeg og får positive resultater.

Hva leser du aller helst?

- Treningsforum, alle typer helsemagasin egentlig, men det blir mest nettsteder jeg følger med på.

Når du skal unne deg litt snacks fordi du er litt småsulten på noe godt - hva velger du å spise/lage?

- Da lager jeg brownies, boller eller kjøper Ben Jerry`s iskrem!

Yndlingsretten din - hva er egentlig det?

Tacos - med masse hvitløksrømme!

Ditt treningsopplegg - hvordan ser det ut?

Mandag: Rygg, biceps og 2 Gruppetimer i sal på kvelden!
Tirsdag: Bryst, triceps og Spinning time på morgenen!
Onsdag: Bakside lår og mage
Torsdag: Skuldre og Armer
Fredag: Spinning og Styrketime(gruppetime og ingen egen vekttrening)
Lørdag: Forside lår, legger og legger kanskje til magen med litt coretrening!

Hva liker du best å trene?

- Rygg og Bein, svarer hun kontant.

Hvorfor valgte du å satse på å bli god i Bodyfitness?

- Det er fordi jeg har stor interesse for denne kategorien og har hatt det i mange år! Det passer meg rett og slett bra å satse på denne klassen.

Hva liker du å gjøre når du ikke trener eller jobber?

Gå på kino, ut og spise eller bare slappe av foran tv'n.

Har du noen forbilder - i tilfelle hvem og hvorfor?

- Det er mange fantastiske atleter som er potensielle forbilder, men jeg synes Erin Stern har vært morsomt og motiverende å følge med på. Tidligere har jeg også fulgt mye med på Monica Brandt.

Både fitness og kroppsbygging generelt øker med antall deltakere - hvorfor tror du at denne sporten blir mer og mer populær?

- Jeg tror det henger sammen med den eksplosive veksten i treningsbransjen generelt. Hvor idealet har forandret seg til å gå fra modellslank til et sunt og veltrent utseende. Begrepet veltrent kan relativt sett selvsagt diskuteres og vurderes. Flere og flere har begynt å blogge for å profilere sporten og tilgang på informasjon og nyheter er mer tilgjengelig på nett og magasiner og det bidrar til å øke interessen. Ellers er det også kommet mange kategorier, så valgmulighetene er mange. I dag kan man velge å satse mellom mye muskler til en veltrent pen kropp - dette skaper en større popularitet hvor de nye klassene også treffer en bredere målgruppe.

Kan hvem som helst bli god i denne sporten - hva må i tifelle til? Noen gode tips og råd til leserne?

Dette er et vanskelig tema, god er så relativt synes jeg! Men hvis vi snakker om å bli best, så er det noe helt annet! Jeg tror aldri at hvem som helst kan bli best i denne sporten! Men hvis du virkelig vil, så får du det til! Til dels er det i bunn og grunn for alle mye genetisk bestemt, hvem som kan bli best! Men alle kan bli gode! Gode i forhold til sitt potensial. Sett bort i fra dette, kreves det mye planlegging og "forsakelser", for å være helt ærlig! Du må bruke mye tid på det. Det plager ikke meg, fordi min familie er veldig stor støtte for meg! Det er veldig viktig i en slik sport som dette. Det er viktig hvis du kunne tenke deg å trene mot et slikt mål, at du nøye tenker igjennom hva som skal til for å kunne lykkes. Alle kan drømme om det, men det er ikke alle som vet hva som kreves for å virkelig gjennomføre det med 100% innsats. Jeg anbefaler å skaffe erfaren og god ekspertise. En Personligtrener som vet hva som må til og kan hjelpe deg på veien. Det gjorde jeg! Og det var veldig lærerikt og viktig for meg! Det hadde ikke gått uten det! Tusen takk til Jostein Ødegården og teamet på Haralds Gym, sier Monica med et bredt strålende smil, og hun avslutter intervjuet med å si:

"Det skal så lite til å realisere en drøm, hvis du virkelig vil så får du det til! Stå på!"


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Se Monica Dale Claussen sin treningsvideo før hun deltar i Arnold Classic Europe.
Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!