VM i styrkeløft 2013

Styrkeløft09.11.2013Anne Marie Hveding og Joachim Pedersen0

VM i styrkeløft 4-9.november. Carl Yngvar Christensen satte NY verdensrekord med HELE 475 kg i knebøy!

VM i styrkeløft gikk i Stavanger 4-9. november. Landslaget i Norge består av 15 løftere og her får du reportasje fra hele VM.For mer informasjon kan du besøke Styrkeloft.no

Se hele påmeldingslisten her.

Bilder fra VM i styrkeløft

Se vårt bildegalleri her.

LIVE webstream

Du kan følge med på LIVE oppdateringen for alle løftene på Goodlift

 

Lørdag - dag 6

Carl Yngvar Christensen gjør det IGJEN! Ny Verdensrekord med hele 475 kg i knebøy! Vi gratulerer så mye til Kong Carl! Løftet så lett ut og det er vanskelig å si hvor mye denne maskinen har inne.

Carl åpnet på hele 450 kg i første knebøy, dette var lett som luft og ble godkjent. Han økte til 467,5 kg i andre løft, forsøk på ny å bedre sin egen verdensrekord med 2.5 kg. Med jublende publikum løftet Carl vekten lett til en ny verdensrekord godkjent 3-0 av dommerne. I siste forsøk meldte han inn 475 kg, til nok en verdensrekord. Hele salen reiste seg med jublende applaus da Carl kom inn for å ta nok et verdensrekordforsøk. Med 475 kg på skuldrene gikk nok et løft lett opp og ble godkjent 3-0. En ekstremt glad Carl gikk av plattingen hvor en meget fornøyd landslagstrener, Dietmar Wolf, tok han i mot. Se knebøyen HER, filmet av Alexander Larsen.

Åpningsløftet i benkpress på 317.5 kg gikk fint opp og ble godkjent. Carl økte til 325 kg i andre løft. Nok et lett og fint løft godkjent. Han økte til 330 kg i siste løft som ble godkjent 2-1, en dommer dømte på nedoverbevegelse. Se Carls benkpress HER, filmet av Alexander Larsen.

I markløften skulle det hele avgjøres. Carl åpnet på 350 kg som gikk opp lett som luft. Han økte til 362.5 kg i andre løft, dette var like lett og ble godkjent av alle dommerne. I siste meldte han inn 380 kg for å prøve seg på gull sammenlagt, 2.5 kg personlig rekord i markløft og 45 kg sammenlagtpers. Han senket til 370 kg for å sikre markløft-gullet. Dette gikk fint opp til jubel fra salen. Det ble også godkjent. Se løftet HER.

Han fikk 1175 kg sammenlagt og VM-sølv totalt. Han fikk også en personlig rekord på 35 kg sammenlagt.Se video av løftet:

 

Hans Magne Bårtvedt
Hans fikk ikke første knebøy på 405 kg godkjent fordi han ikke var helt utrettet på toppen. Han fikk uansett et ekstra forsøk fordi en av spotterne kom nær skivene. Dette løftet ble underkjent da det ble mye ustabilitet som førte til at han bommet på vei ned. Han stod over neste bøy for å spare seg til siste. I siste bøy fikk han . Han valgt å stå over dette løftet og heller spare seg til siste løft. I siste på 405 kg fikk han et fint og lett løft som ble godkjent og fikk derfor resultat i knebøy og fikk være med videre i konkurransen om sammenlagt resultat.

I benkpress åpnet Hans på 312.5 kg som gikk litt skjevt opp, men ble godkjent. Hans økte til 320 kg i andre løft, et lett og fint løft. I siste benkpress på 325 kg ble godkjent av alle tre dommerne til ny personlig rekord for Hans med 5 kg.

I markløft åpnet Hans på 340 kg. Dette løftet gikk greit opp og ble godkjent. Han økte til 352.5 kg i neste løft. Dette løftet han lett og fint og økte til 360 kg i siste forsøk, tangering av personlig rekord. Han meldte inn endring til 362.5 kg rett før sitt forsøk for å ta 4. plassen totalt. Dette ble dessverre for tungt denne gang. Hans ble derfor stående med 1082.5 kg sammenlagt og 5. plass på årets VM.

 

 


 

Fredag - dag 5

Fredag kveld, Klasse -84 kg:

Inger Johanne Ruud
meldte inn 217.5 kg i første knebøy, et ekstremt lett løft som ble godkjent 3-0. Hun økte til 225 kg i andre løft, 2.5 kg under personlig rekord. Dette gikk ekstremt lett. Inger Johanne økte derfor til 232.5 kg i siste løft, et forsøk på personlig rekord med 5 kg og ny nordisk og norsk rekord for junior. Siste løft var lett og ble 3-0 godkjent til VM-bronse.

I benkpress meldte Inger Johanne inn 135 kg, men fikk dessverre tre underkjente løft på denne vekten og ble stående uten resultat i benk og sammenlagt.

I markløft åpnet Inger Johanne på 197.5 kg, et lett og pent løft som ble 3-0 godkjent. Hun økte til 207.5 kg i andre løft. Hun valgte å stå over dette løftet, for å sjekke hvordan de andre konkurrentene gjør det og melde inn til medaljeforsøk. Hun forsøkte i siste løft å ta sølv eller bronse, men dette løftet stoppet ved knærne og ble underkjent.

Heidi Hille Arnesen
Åpnet på 235 kg i første knebøy. Løftet var lett, men det ble underkjent 2-1 på dybde. I andre forsøk på samme vekt ble det godkjent. Heidi økte til 245 kg i siste løft, forsøk på ny nordisk og norsk rekord. Dette gikk fint opp til 2-1 godkjenning, men juryen gikk inn og endret løftet til underkjent på dybde. Heidi fikk VM-sølv i knebøy.

I benkpress startet Heidi på et lett og godkjent løft på 130 kg. Hun økte til 137.5 kg i andre løft, som også gikk opp til godkjent fra alle dommere. I siste meldte hun inn 142.5 kg, som ble noe tyngre, men gikk opp og ble godkjent.

Heidi åpnet på 200 kg i markløft, som fløy opp og ble godkjent. Andre løft på 210 kg gikk like lett opp, men Heidi mistet balansen på toppen og måtte sette ned stangen. Hun løftet samme vekt igjen og denne gangen ble det godkjent. Hun fikk VM-sølv i markløft. Heidi fikk 587.5 kg sammenlagt og bronsemedalje i klassen.

Klasse +84 kg:
Hildeborg Juvet Hugdal åpnet på 250 kg i første knebøy, som gikk opp uten utfordring. I andre løft økte Hildeborg til 260 kg, som ble godkjent til ny norsk og nordisk rekord i knebøy. I siste løft økte hun til 265 kg, dette ble dessverre underkjent 2-1, hun ble derfor stående med 260 kg i knebøy.

I benkpress åpnet Hildeborg på 210 kg i første forsøk, dette ble underkjent fordi hun la tilbake stangen før dommeren hadde gitt signal. Andre forsøk på samme vekt ble godkjent uten problem. I siste forsøk meldte hun inn 218 kg, et forsøk på å forbedre sin egen verdensrekord med 0.5 kg. Dette ble godkjent av alle dommere til stor jubel fra hele salen.

Hildeborg åpnet på et lett løft på 190 kg, dette gav henne ny norgesrekord og personlig rekord sammenlagt. Andre løft på 200 kg ble underkjent på utretting. Siste forsøk på samme vekt ble også underkjent på utretting, men Hildeborg fikk sølv sammenlagt med 668 kg.

 

Herrer klasse -105 kg:

Kristoffer Eikeland:
Åpnet på 332.5 kg i knebøy, et fint og godkjent løft. I andre løft meldte han inn 340 kg, dette ble 2-1 underkjent på dybde. Kristoffer prøvde på samme vekt igjen i siste bøy, men løftet ble for tungt. Kristoffer ble derfor stående kun med én knebøy på 332.5 kg.

I benkpress åpnet Kristoffer på 267.5 kg, som gikk fint og lett opp og ble godkjent. I andre løft økte han til 275 kg, som er 4.5 kg over hans gjeldende norgesrekord i benkpress. Løftet ble godkjent til stor jubel fra tilskuere og Kristoffer selv. I siste forsøkte han på 280 kg, men det ble for tungt. Kristoffer fikk bronsemedalje i benkpress.

I markløft startet han på 317.5 kg, som var ekstremt lett og økte rett til 330 kg i andre løft. Dette ble også godkjent. Til slutt meldte han in 342.5 kg, som er tangering av hans egen norske og nordiske rekord, men senket til 337.5. Dette ble underkjent på utretting, men Kristoffer fikk VM-bronse i markløft. Han endte på 5. plass totalt med 937.5 kg.

Stian Walgermo:
Stian åpnet på 357.5 kg i knebøy, et lett løft som ble godkjent av alle tre dommere. Han økte til 367.5 kg i andre, nok et lett og godkjent løft. I siste knebøy økte Stian til 375 kg, et fint løft som ble godkjent 3-0 til 2.5 kg personlig rekord, norsk og nordisk rekord i knebøy.

I benkpress startet Stian på 257.5 kg, det var noe motstand igjennom hele løftet, men gikk opp til godkjenning av dommerne. Han økte til 262.5 kg i andre løft, som gav 2.5 kg personlig rekord. I siste løft meldte Stian inn 267.5 kg, dette gikk opp med et nødskrik og ble først godkjent 2-1, men juryen gikk inn og overstyrte resultatet det ble derfor underkjent.

Første løft i markløft på 310 kg gikk lett og fint opp. Stian økte til 320 kg i andre. Andre løftet gikk også fint og ble godkjent. Han meldte inn 325 kg i siste løft, forsøk på personlig rekord med 2.5 kg sammenlagt med 962.5 kg. Dette var noe tyngre, men ble godkjent til ny personlig totalrekord, nordisk og norsk rekord sammenlagt. Stian endte på en 4. plass totalt.

 


 

Torsdag - dag 4

Stavanger Idrettshall 

Klasse -63 og -72 var ekstremt tøffe klasser i år, som alltid. Med to norske utøvere i hver klasse ble det kort mellom høydepunktene. Tutta Kristine Hanssen fra Moss Styrkeidrettsklubb og Hege Berge fra Sande Kraftklubb løftet i klasse -63 kg og Marte Elverum fra KK-67 i Trondheim og Veronica Opdal fra BB Atletklubb Bodø.

Hege Berge:
Hege Berge løftet to fine godkjente løft i knebøy på 185 og 192.5 kg, som gav 2.5 kg personlig rekord. Siste løft på 195 kg ble for tungt denne gangen.

I benkpress fikk Hege også to godkjente løft på 117.5 kg og 122.5 kg. I siste løft meldte Hege inn 125 kg, tangering av personlig rekord. Det ble dessverre for tungt i dag.

Til slutt i markløft gikk det også som i bøy og benk, to godkjente og ett underkjent. Et lett åpningsløft på 177.5 kg førte til en økning til 185 kg i andre forsøk, dette gav Hege milepælen 500 kg sammenlagt og ble godkjent til gledestårer fra en lykkelig Hege. I siste løft meldte Hege inn 190 kg, dette gikk opp til knærne, men da glapp grepet. Hege ble derfor stående med andreløftet og 500 kg totalt og en 8. plass i klasse -63 kg

Tutta Kristine Hanssen:
Tutta har etter et par års tid med ryggskade kommet tilbake på plattingen. Hun fikk en tøff start da hun røyk ut i benk på EM tidligere i år, men kom seg greit tilbake på NM. Denne gangen gikk det også bra. Hun fikk en fin start med godkjent løft på 187.5 kg i første knebøy og meldte 195 kg i andre løft som ble nokså tungt. Hun valgte derfor å stå over siste knebøy.

I benkpress fikk Tutta tre godkjente løft på 130 kg, 137.5 kg og 142.5 kg. Det var stor jubel i salen da hun løftet siste løft som er bare 2.5 kg under personlig rekord siden ryggskaden.

I markløft fikk hun også tre godkjente løft med to fine løft på 175 kg og 185 kg. Siste løft på 190 kg gikk opp etter noe kamp, men ble godkjent. En jublende Tutta fikk en total på 527.5 kg og endte på 6. plass i klassen -63 kgVeronica Opdal:
Veronica løftet 187.5 kg i første knebøy og høynet til 195 kg, begge godkjente. I siste løft hun meldte inn 200 kg i siste, nok et lett og godkjent løft, en milepæl som gav 5 kg personlig rekord.

I benkpress startet Veronica på 110 kg og I andre løft høynet hun til 115 kg hvor det ble teknisk bom. Hun løftet derfor samme vekt igjen gikk fint og lett opp og gav henne 2.5 kg personlig rekord i øvelsen.

åpningsløftet på 170 kg i markløft ble godkjent og etterfulgt av et litt tyngre løft på 175 kg som også ble godkjent. I siste løft meldte Veronica inn 185 kg og totalt 500 kg. Dette stoppet dessverre ved knærne og Veronica ble stående igjen med andreløftet og 490 kg totalt. Hun endte på en 9. plass i klasse -72 kg

Marte Elverum:
Ble juniorverdensmester i august i år og deltok denne gangen på sitt første senior-VM. Hun løftet en lett knebøy på 222.5 kg i første løft, dessverre kom hun ut av balanse på toppen og tok et skritt bakover som gjorde at løftet ble underkjent. Andre løft på samme vekt ble godkjent. I siste knebøy høynet hun til 232.5 kg også ble godkjent og gav ny norsk og nordisk rekord for junior og åpen klasse, hun fikk også VM-bronse i øvelsen.

Marte har hatt noe problemer i benken de siste mesterskapene, men denne gangen gikk det plettfritt på første forsøk på 115 kg. 120 kg i andre løft ble også godkjent. Siste løft på 122.5 kg gikk også opp og ble godkjent. Dette gav Marte 2.5 kg personlig rekord i benkpress.

Marte åpnet på 200 kg, høyeste åpningsvekt i klassen. Løftet var noe tungt, men det gikk opp til godkjenning av dommerne. Marte meldte inn 210 kg i andre løft som var meget lett og fint. I siste markløft på 217,5 kg forsøke hun å ta gullmedaljen, men hun falt på vei opp og ble derfor stående med sølvmedalje i markløft og en total på 565 kg, som gav totalt 29.5 kg personlig rekord.

Marte fikk også norsk juniorrekord i alle øvelser og totalt, samt seniorrekord i knebøy, nordisk junior og senior rekord i knebøy, juniorrekord i markløft og totalt. Med alt dette endte hun til slutt på en 4. plass i klasse -72 kg.

Film av Marte sine løft HER (filmet av Alexander Larsen)

 


 

Onsdag - dag 3

Kjell Egil Bakkelund - VERDENSMESTER! 

Kjell Egil Bakkelund fra Oslo Styrkeløftklubb løftet onsdag i klasse -83 kg på VM i Styrkeløft i Stavanger. Han lå an til en førsteplass fra start, men konkurrentene lå tett på og alt kan skje under et mesterskap. 

Kjell åpnet på 337.5 kg i knebøy hvor han viste han hadde mange kilo til inne. Etter godkjent løft økte han til 347.5 kg, 5 kg over hans gjeldende norgesrekord. Dette løftet var like lett som første. I siste løft meldte han inn 352.5 kg. Han fikk 10 kg personlig rekord og ny norgesrekord i sin vektklasse. 

Kjell tok tidligere i år verdensrekord i benkpress på 258 kg, denne ble slått av ukrainske Roman Martynenko i høst med 260 kg. Kjell ønsket derfor å ta rekorden tilbake, men alt gikk ikke helt etter planen i benk. Han åpnet på et lett og godkjent løft på 245 kg og økte så til 252.5 kg, men dette løftet ble underkjent på nedoverbevegelse. Han valgte derfor å løfte samme vekt en gang og i tredje løft gikk det og gav Kjell sølvmedalje i benkpress. 

I markløft åpnet Gjøvikgutten på hele 317.5 kg, et løft som fløy til værs. I andre løft økte Kjell til 327.5 kg, som gav ny norsk rekord med 2.5 kg. Dette løftet var like lett. I siste løft meldte han inn utrolige 337.5 kg. Til stående applaus og jubelrop fra publikum dro Kjell, med sine 82.58-kgs i kroppsvekt, opp ny norgesrekord i markløft og ny verdensrekord totalt. Til sammen løftet han 942.5 kg som gav han 25 kg personlig rekord og gjorde han til verdensmester med hele 20 kg over nr. 2 i klassen! 

Bilder fra dag 3

Opptak fra dag3 


Tirsdag - dag 2

Kim-Raino ble verdensmester i benkpress

Kim-Raino Rølvåg fra Sandnessjøen Styrkeløftklubb var første norske løfter ut på plattingen under VM i Stavanger denne uken. Han løftet i klasse -74 kg sammen med 14 andre konkurrenter. 

I første øvelse, knebøy, åpnet Kim-Raino på 270 kg knebøy. Løftet var ekstremt lett og han gikk derfor på 277.5 kg i neste løft. Andre knebøy ble også godkjent og så like lett ut som første, hvis ikke lettere. I siste løft meldte han inn 282.5 kg, tangering av gjeldende norgesrekord og hans personlige rekord. Med kanskje en lettere avslutting enn start på knebøyen ble han stående med 282.5 kg og en åttendeplass så langt. 

Benk er Kim-Rainos beste øvelse noe han fikk bevist nok igjen tirsdag. Etter et fint og godkjent førsteløft på 217.5 kg økte Kim-Raino til 222.5 kg i andre. Andreløftet ble underkjent på grunn av nedoverbevegelse av stangen under presset. Han måtte derfor løfte samme vekt igjen i siste. Siste gangen gikk det fint og løftet ble godkjent til verdensmestertittel i benkpress og VM-gull rundt halsen.

I markløft åpnet Kim-Raino på 255 kg, som ble godkjent. Han økte til 262.5 kg i andre løft, 2.5 kg under personlig rekord . Under dette løftet ble det teknisk bom og det ble derfor for tungt. I siste løft på samme vekt var det full skjerpings og vekten gikk lett opp og gav Kim-Raino en total på 767.5 kg og 7. plass under årets VM. 


Kim-Raino

Resultatlister fra tirsdag: Herrer | Kvinner

Opptak fra hele dagen

 

Bilder fra dag 2

Se vårt bildegalleri her.

 

 


 


Mandag - dag 1

Se resultatliste fra dag 1.

Opptak fra hele dagen:

 

Bilder fra dag 1


Konstantin Danilov satte verdensrekord med 326,5 kg.

 


11 VM-medaljer i styrkeløft

Styrkeløft20.11.2015291

Det norske landslaget gjorde det svært godt. Se reportasje her!

VM-sølv til Stian og bronse til Marte

Styrkeløft16.11.2015362

VM i styrkeløft var i full gang sist uke og Norges utøvere gjorde det sterkt på plattingen.

VM i styrkeløft 2014

Styrkeløft06.11.2014699

Denne uken er det VM i styrkeløft.
Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.

11 VM-medaljer i styrkeløft

Styrkeløft20.11.2015291

VM-sølv til Stian og bronse til Marte

Styrkeløft16.11.2015362

VM i styrkeløft 2014

Styrkeløft06.11.2014699

Nøtter er en av de mest konsentrerte næringskilder vi har i kostholdet.
Hun gikk ned i vekt og så opp i vekt igjen - og ble strammere!
Abby Pollock (22) har gjort litt av en forvandling.
Vil en kaffekopp eller to føre til at du presterer bedre på trening?
Søtsug og andre cravings er din verste fiende når du er på diett.