Mette Ulseth har fått IFBB proffkort

Intervju06.11.2013Joachim Marhaug0

Nå kan Mette Ulseth konkurrere i IFBB Pro konkurranser i Bodyfitness.

Navn: Mette Ulseth
Bosted: Oslo
Alder: 30år
Høyde: 167cm
Vekt: Offseason: 73-75kg, Onseason: ca 63kg
Klasse: Bodyfitness
Arbeid: Personlig trener, kostholdsveileder, bedriftstrening, soneterapeut/kopping hos Fitness4u
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Fitness4u, Hårmony, Malin Fjorland hos Citynaprapatene, Move treningssenter
Klubb: Fitness4u

Meritter:
1.plass EM Spania, 2013
2.plass Overall, EM Spania, 2013
1.plass Oslo Grand Prix, 2013
1.plass Overall, Oslo Grand Prix, 2013
1.plass Fredrikstad Open, 2013
1.plass Overall, Fredrikstad Open, 2013
1.plass Loaded Cup, 2013
4.plass Overall, Loaded Cup, 2013
3.plass Oslo Grand Prix, 2011
1.plass Battle of Scandinavia, 2011
4.plass Oslo Grand Prix, 2010
2.plass Sandefjord Open, 2010

Proffkort lisens i Bodyfitness

Som IFBB Pro utøver betyr det at du kan konkurrere i Pro konkurranser som blant annet Mr. Olympia og andre store konkurranser i USA. Her i Europa har vi for det meste kun amatørkonkurranser med unntak av noen Pro konkurranser nå og da. Mette Ulseth har fått tittelen IFBB Pro etter å ha fått tildelt proffkort.

- Det er helt vanvittig! Utrolig stort, utbryter en energisk Mette og fortsetter: - Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. For meg har det hele tiden vært som mål å strekke meg til et høyere nivå og utvikle meg selv til en bedre versjon av meg selv. I grunn er det litt uvirkelig at jeg nå skal stå på scenen og konkurrere med alle de jeg har sett opp til i alle år. Nå er jeg der selv! Det er utrolig stort, skummelt og utfordrende samtidig som jeg er mer motivert enn noen gang. Jeg gleder meg masse.


Mette Ulseth til venstre under en fotoshoot til magasinet Treningsforum.

Hvordan var prosessen med å få proffkort?

- Det å vinne EM i Spania kvalifiserte meg til å kunne søke proffkortet. Jeg måtte først og fremst søke NKF og etter vurdering fra de gikk søknaden videre til IFBB. Da jeg mottok mail fra Jane McCarthy om at jeg hadde fått godkjent proffsøknaden min, etter en lang venteprosess, var jeg ubeskrivelig glad. Min coach Bjørgulf Hansen har hjulpet meg dit jeg er i dag og jeg husker veldig godt vårt første møte hvor han spurte hva målet mitt var. Litt ydmyk sa jeg at det å stå på pallen var mitt neste mål, men fikk til svar at han mente jeg kunne vinne hele konkurransen og at jeg hadde mulighet til å nå veldig langt. Han mente at jeg til og med hadde mulighet til å kvalifisere meg til et EM eller VM. Helt utrolig at reisen ble akkurat så fantastisk slik han sa. Uten Bjørgulf hadde jeg aldri vært der jeg er i dag. Vi er et utrolig bra team. Jeg har jobbet og slitt mye på veien, men han har pushet meg videre hele tiden og hatt stor tro på meg. Jeg er veldig stolt av det jeg har oppnådd, smiler Mette.

Vant EM i Spania

Mette Ulseth deltok tidligere i i Europamesterskapet i Santa Susanna, Spania. Her var drømmen å komme på opp på pallen, men at hun skulle komme helt øverst på pallen var ikke i hennes tanker overhodet. Mette er engasjert når hun forteller om EM.

- Min siste konkurranse var EM i Santa Susanna (Spania). Konkurransen gikk over to dager og det var et veldig tøft felt av 20 jenter i min klasse. Jeg var veldig rolig og selvsikker den dagen, gledet meg bare til å komme på scenen å vise frem resultatet av tøff jobbing i mange måneder. Målet var å gå ut på scenen å kose meg og vise meg frem fra min beste side. Jeg visste selv at jeg var i kanonform og var utrolig fornøyd med bare å få stå på scenen sammen med alle de flotte jentene. Bak scenen lå jeg rolig og slappet av i trygge hender sammen med Bjørgulf og Tea. Det var veldig godt å ha de der og jeg kunne senke skuldrene for de tok veldig godt vare på meg.

- Jeg husker det siste jeg sa til Bjørgulf før jeg gikk på scenen: "Rop og pass på at jeg strammer beina hele tiden". Jeg koste meg masse på scenen i forbedømmingen og fikk litt sjokk når jeg så bilder av beina mine etterpå for jeg trudde ikke at jeg var i så bra form - man blir litt blind på seg selv, legger Mette til.

- Det å gå videre til finalen var helt vanvittig! Jeg fikk fylt på med masse god mat den kvelden og sov veldig godt. Jeg visste at det kunne slå begge veier i finalen og hadde ingen forhåpninger. Jeg var allerede kjempe fornøyd at jeg skulle få representere Norge i en finale i et EM. Når 4.plassen ble ropt opp fikk jeg tårer i øyekroken. Det gikk opp for meg at jeg fikk en pallplass i EM. At jeg skulle stå igjen på toppen, hadde jeg aldri trudd og jeg slet veldig med å holde tårene tilbake da nasjonalsangen ble spilt. Den største opplevelsen jeg noen gang har hatt - det var veldig sterkt.

Veien videre

Jeg er veldig motivert om dagen og planen er å prøve meg allerede til neste år. Sammen med Bjørgulf skal jeg nå sette meg ned å finne en konkurranse - lenger enn det har jeg ikke kommet.

Hvordan trener du nå om dagen?

Etter EM har kroppen gitt meg mange signaler på at den er sliten. Jeg har aldri hatt en så lang periode med treningsfri og få økter, men jeg har trengt det. Jeg har lyttet til kroppen, gitt den hvile og trent alt fra 1-4 styrkeøkter i uken. Det er først nå de siste 2-3 ukene at jeg føler jeg er tilbake for fullt. Jeg har begynt å jobbe med svakhetene mine og er opptatt av og ikke å trene mest, men smartest. Derfor legger jeg inn flere hviledager enn før og jeg merker allerede at kroppen begynner å respondere igjen. Det har vært tungt å komme seg tilbake igjen, så det er deilig at kroppen nå begynner å samarbeide igjen. Trener nå 4-5 styrkeøkter i uken.

(Artikkelen fortsetter under bildet) 

Og hvordan spiser du?

Som de fleste vet er jeg veldig opptatt av balanse og kaster matvekten rett etter konkurranse. Jeg passer på å få i meg nok mat og spiser MYE. Sunne matvarer er basen i kostholdet mitt, men jeg er ikke redd for å spise en Grandiosa eller potetgull/smågodt mitt i uka. Jeg koser meg og spiser etter sultfølelsen. Noen dager kan jeg spise 4 måltider mens andre 7 måltider. Jeg fører også inn andre matvarer og følger ingen bestemt plan - det viktigste er at jeg spiser nok mat og får i meg de næringsstoffene som kroppen trenger. Det blir mye mer fett i kostholdet nå og jeg har også en stor svakhet for dadler, som det i perioder kan bli mye av, smiler Mette.

Nå har jeg begynt med en offseason plan for å få mer system i spisingen min, men jeg følger ikke denne slavisk hver dag. Blir jeg bedt på middag eller har lyst på noe annet, så spiser jeg det. Sunn fornuft rett og slett.


Vi gratulerer Mette Ulseth med proffkortet og ønsker henne lykke til videre!

 


Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.
Hva skal Mette Ulseth i sommer?

Mette Stensland og Mette Ulseth

Diverse08.07.201330

Les om M&M jentene.
Europamester i Bodyfitness Mette Ulseth.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Mette Stensland og Mette Ulseth

Diverse08.07.201330

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!