Roar "Mr. Diet" Innlagen er tilbake

Intervju21.11.2013Rita Immerstein0

Roar Innlagen er tilbake i miljøet for fullt etter 4 års pause.

Det har vært litt stille rundt Roar Innlagen de siste årene, men nå satser han for fullt igjen både med gymmet, diett og stiller i konkurranse denne måneden i Tyskland. Han tyner den siste fettprosenten og satser på et comeback i knallform i Classic bodybuilding!

Dette er Roar "Mr. Diet" Innlagen

Roar Innlagen er 45 år og satser for fullt på konkurranse og stiller i Tyskland den 30. november. Han bor i Larvik og er gift med Mette som han har levd sammen med siden ungdomsårene. Roar er 177 centimeter høy og før diettstart var off-season vekten på 95kg. Når han nå skal stille i Universe må han pine seg helt ned til 79kg.

- Jeg har stilt flere ganger så merittene er mange, men mine beste er 3.plass på Oslo Grand Prix i -90kg i 2006. Jeg ble norsk mester i NBFA(Norwegian Bodybuilding and Fitness Association) over 40år i 2008. Jeg ble også Nordisk mester over 40år i 2008, samt at jeg vant overall-tittelen i Nordisk 2008. Roar betrakter seg som sin egen sponsor og trener selvsagt på sitt eget Gym i Larvik, Roars Gym som nå er relansert i ny innpakning og et sterkere konsept.

Som person elsker Roar å hjelpe andre å nå sine mål - det er ikke noe som gleder han mer. For ham er dette å kunne forme kroppen slik man i prinsipp ønsker gjennom trening det mest fascinerende han vet om. Selv om det er tidkrevende vil det skje forandringer så lenge man forsetter å pusse på de «svake» sidene av seg selv.

Har jobbet som hestetrener siste årene

Roar er å betrakte som en gammel traver i dette gamet. Han har selv stilt mange ganger og arrangert flere ulike konkurranser. Apropos traver - han har arbeidet som hestetrener de fire siste årene, men satser nå fullt og helt på å arbeide med trening, konkurranser og følge opp medlemmer i gymmet sammen med sin nye samarbeidspartner Wenche.

- Jeg har vært involvert i bodybuilding siden 1988, forteller Roar entusiastisk. Min første konkurranse var i 1995 og har vært på diett og i konkurranse hvert eneste år frem til 2010. Da kjente jeg at en liten pause hadde vært greit, men trent har jeg allikevel gjort hele tiden. Jeg tror jeg har gjort det meste man kan finne på innenfor kroppsbygging, fitness og strongman.

Roar er med andre ord en mann med lang fartstid i miljøet og har vært med på så mye at han nesten ikke husker alt.

- Hvor skal jeg begynne? Jeg har vært formann både i Larvik- og Sandefjord kroppsbyggerklubb. Jeg arrangerte disse konkurransene tidligere. Det gjaldt både Sandefjord Open og Østlandsmesterskapet som gikk den gang og som bare var for debutanter. International Grand Prix som senere ble til IGP Classic har jeg også arrangert og der var det alltid sterke utøvere med. IGP-konkurransen gikk også som en Strongman konkurranse.

Eget forbund

Roar gikk ut av NKF/IFBB og startet sitt eget forbund i Norge (NBFA) hvor han har arrangert flere NM og nordiske mesterskap. Han har ikke bare jobbet med dette i Norge, men også ellers i Norden. Dessuten har Roar samarbeidet med de fleste forbund som finnes i og utenfor Europa.

- Jeg vært så heldig at jeg har fått dele ut NAC Mr Universe tittelen hele 6 ganger til norske utøvere, smiler Roar fornøyd og fortsetter: - Jeg startet også et proff forbund som jeg kalt UPBF og i den forbindelsen ble konkurransen Battle of Giants til. Jeg har arrangert Battle of Giants både i Norge og flere andre land. Jeg tror nesten jeg kunnet skrevet en hel bok om det jeg har vært med på for det er mye mer, men det får holde for nå, ler Roar for når han først har begynt å prate så er han i grunn nesten ikke til å stoppe.

Konkurranseforberedelser før og nå

Roar kan fortelle at 2013-dietten så langt har vært tøff, det føles som om det rett og slett var så mye enklere før. Så har han vel heller ikke pint vekten sin så langt ned tidligere og han ønsker dessuten å stille i topp form i sitt comeback i Tyskland.

- Før var det lett for Mr. Diet (Red.anm.: kallenavnet til Roar) og jeg kan ikke huske at det var så hardt, men jeg har klart å bite tennene sammen og gått hardt og disiplinert på dietten. I år satser jeg på Classic Bodybuilding i NAC MR Universe og jeg har ofret litt mer på dietten denne gangen siden jeg kun kan veie 2 kg over høyden sin. Alternativet for meg hadde vært å stille i Master over 40år, men de blir nok et nummer for store i år. Jeg merker at jeg må spise litt mindre mengde mat på dietten denne gangen og det er jo ikke så rart for jeg har en mindre motor til å brenne fettet unna med.

 

Han må ha ett par comeback år før han kan stille sammen med de litt større gutta. Ved å stille i en mindre klasse og pine vekta ned har Roar forventninger om en finaleplass blant de 6 beste. Det skal nevnes at Roar er som han selv har nevnt, tøff på dietten (derav kallenavnet), så fettprosenten vil det definitivt ikke være noe å si på. Så for ham gjelder det å fylle opp muskelcellene optimalt til selve konkurransedagen og gå med full "trøkk og pump" ut på scenen! 

Roars diettregime

Roars diett kan kort oppsummeres slik den vises nedenfor. Han avviker ikke og spiser det samme hver eneste dag og justerer heller vekta ned med mer eller mindre kardiotrening:

Måltid 1. 2ss med proteinpulver og 2dl havregryn.
Måltid 2. 125gram laks, 75gram sei og ½ dl havregryn.
Måltid 3. 2ss proteinpulver
Måltid 4. 125gram laks, 75gram sei og ½ dl havregryn.
Måltid 5. 2ss proteinpulver
Måltid 6. 2ss proteinpulver og 2dl Havregryn.
Måltid 7. 150gram sei.
Vitaminer/mineraler inntas til måltid 1 og 6 som er frokost og etter trening.

Utenfor NKF

Roar har valgt og ikke være medlem i NKF (Norges Kroppsbygger og Fitness forbund) av flere ulike årsaker. Han har planene i orden og Roar kan fortelle at allerede neste år vil det skje nye ting på forbundsfronten.

Roar begrunner sitt valg og forteller: - Den gangen jeg gikk ut var det fordi jeg var lei mentaliteten innenfor IFBB; "Du skal ikke ha andre guder enn meg". Nå har det blitt slik at jeg har blitt kjent med så mange hyggelig mennesker over hele Europa og ønsker å treffe disse igjen hvert eneste år, så det har bare blitt sånn. Jeg kommer fortsatt til og stå utenfor NKF siden man fortsatt blir straffet lenge fordi mann ønsker å bestemme selv hvor man vil stille i konkurranser. Jeg liker også mange av de andre forbundene bedre fordi konkurransene er bedre organisert og klassen er delt inn litt annerledes med tanke på høyde og vekt. Det er også dette med aldersbestemte klasser som jeg brenner for - dette er langt bedre hos de andre forbundene.

- Det som alle leserne kan se frem til er at jeg og noen andre entusiastiske venner kommer til og dra i gang ett alternativt forbund og konkurranser her i Norge igjen allerede til neste år. Vi tror tiden er helt riktig for dette nå. Atleter rundt i Norge kan dermed igjen se og oppleve at det finnes mange gode og morsomme alternativer å velge i. Den store forskjellen som jeg merket veldig godt, siden jeg har vært mange år både i IFBB og de andre forbundene, er at kameratskapet er mye sterkere og alle atleter hjelper hverandre mye mer innenfor de andre forbundene. Han tenker seg om og legger til: - Jeg har selvfølgelig tenkt tanken på å gi etter for å kunne konkurrere i Norge igjen, men den tanken blir ikke lenge i hodet mitt. Jeg vil heller bli der jeg er og skape noe nytt i stedet.

Oppe lenge før fuglene kvitrer

Roar er en morgenfugl og som mange av oss andre på diett har han morgenkardio for å brenne unna på fettprosenten.

- Jeg legger meg klokken elleve om kvelden og står opp igjen klokka ett om natta. Gal i hodet på diett tenker vel du, ler Roar og legger raskt til: - Ja, jeg er litt smågal. Jeg legger meg ned igjen og slapper av etter «morgenturen», det er i hvert fall helt sikkert. Jeg våkner når jeg våkner og da tar jeg rett og slett turen min og får den unnagjort. Noen reaksjoner har jeg jo selvfølgelig fått der jeg tusser av gårde i mørket over jordene i Larvik. Skjønner godt at politiet har stoppet meg et par ganger når de ser en mann mellom klokka ett og fire om morgenen med hetta over hodet i skikkelig møkkavær.

Treningsfilosofien

Roar bedyrer at det alltid fungerer å trene med høy intensitet. Han forteller at det er mange måter å øke intensiteten på, men at det å kjøre tyngre vekter på like lang tid som med lette vekter er den mest vanlige måten å gjøre det på. Han er også opptatt av hva slags kroppstype hver enkelt person har når han setter opp et treningsprogram for å tilpasse treningen helt individuelt.

Om seg selv kan han fortelle at han har en kropp hvor leddene er tynne slik at musklene ikke trenger å være så store for at han skal kunne se muskuløs ut. Han har en svakhet og det er at han har en tendens til å gå for hardt på dietten og risikerer å miste muskelmasse fordi han er "redd" for ikke å bli ripped og hard nok. På spørsmål om han har vært spesielt imponert over andre enkeltpersoners framgang og form svarer han raskt og skråsikkert: - Gunnar Bråthen!

Roar sin nye hverdag nå

Roar har byttet beite fra å være hestetrener i 4 år. Han har fortsatt en hobbyhest som heter From Zero To Hero og han har faktisk kjørt over 50 travløp hittil i år og regner med at det blir flere neste år. Nå har han brukt den siste tiden til å satse for fullt på gymmet sitt igjen. Roar forteller at det passer helt supert nå når han går på diett. Det er i følge ham selv langt bedre enn å trene hest 10 timer om dagen og samtidig gå på diett og trene hardt. Han er streng med seg selv både i forhold til trening og diett og når det gjelder skader så har han fått noen opp igjennom årene. Han mener at det ikke er store greiene og forsøker heller å trene smart og "rundt" det som verker når han er på diett. Han sluntrer ikke unna treninga av den grunn. Mesterfjelltrappen i Larvik og vektene skal beseires hver uke likevel.

Undertegnede har prøvd trappen og den er bokstavelig beintøff uten å være på diett samtidig, så når glykogenlagrene er halvtomme hele tiden så suger den trappa energien, eller rettere sagt fettet ut av kroppen. Den fungerer med andre ord.

Roar har fylt opp hverdagen med trening, gym, diett, konkurranse og familieliv. Når konkurransene er over for i år blir det mye av det samme løpet framover bare med litt mer mat i kroppen og da snakker vi mer av den sunne maten han allerede spiser. Det skal bygges og formes til flere konkurranser i årene fremover. Og Roar legger til en kommentar til slutt.

- Følg med på Treningsforum.no og www.roarsgym.no og se hva Mr. Diet finner på i 2014!

Vi ønsker Roar lykke til!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Roar Innlagen deltok på NAC Universe før jul.

Roar "MR. Diet" Innlagen

Intervju04.06.20088

Vant nå overall på IGP 2008 og er en ildsjel innen sporten.
Wenche Berger tar stadig nye utfordringer!

Muskelshow i Larvik

Fitness17.11.2014118

UBPF NM og strongmanoppvisning gikk av stabelen på lørdag.

Roar "MR. Diet" Innlagen

Intervju04.06.20088

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!