Slanket seg 20 kg på ferdigmat

Kosthold01.06.2019Rita Immerstein0

Husker du Torstein Gustavsen som bare spiste ferdigmat? Nå har han gått ned 20 kg.

For litt siden skrev vi om Torstein som slanket seg på Fjordland. Nå satte han seg for få dager siden på flyet 13.500 kroner rikere etter å ha vunnet veddemålet med broren om at han skulle greie å slanke vekk 20 kilo kun ved å leve på ferdigmat. Vekten har for første gang tippet under den magiske 100-kilo's grensen i følge oppdateringene på Torsteins egen blogg.

Han har tatt seg en velfortjent ferie i Thailand etter å ha levd 3 måneder på Fjordlandmat og rundt 1500 kalorier om dagen. Torsteins slankekur har bestått av vakuumpakkede middagsretter, byggryns- havre- og risengrynsgrøt til frokost, og ulike ferdigsupper til kvelds smakssatt med et par tabascodråper. Dette har vært Torsteins meny bortsett fra at han har supplert med gulrøtter, kålrot og tomater som snacks mellom måltidene(Vassnes, 2013) På bloggen oppdaterer han leserne om utfordringer han møter og rangerer måltidene fra Fjordland.

LES OGSÅ: - Blir slank med Fjordland

Vektklubbkokk og tidligere norgesmester i kokkekunst, Tommy Østhagen kommenterer til VG's vektklubb(Vassnes, 2013) at han synes det er trist at noen lever på ferdigmat. Han mener at både smak og variasjonsmulighetene er langt bedre med ferskt tilbehør og hjemmelaget mat.

Wenche Frølich, professor i mat- og ernæringsvitenskap oppfordrer alle til å sjekke både innholdsdeklarasjon og holdbarhetsdato for å sjekke ut salt-, sukker- og fettinhold(Vassnes, 2013). Hun forteller at det er store forskjeller på ferdigmat, men en kort holdbarhetstid på maten betyr ofte at det er det sunneste valget. Hun mener også at mat laget fra bunnen av er det sunneste, mens Malin Valdal Corneliussen fra Findus mener at ferdigmat har fått et vel dårlig rykte, siden det hele tiden er et fokus på lage mest mulig sunn ferdigmat.

Ferien til Torstein er imidlertid i følge ham selv kun et lite pusterom og han akter ikke å la ferien spolere hans videre planer om å komme i enda bedre form. Han kommer ikke til å spise ferdigmat på ferie og er usikker på hvor lenge han kommer til å leve på ferdigmat når han kommer hjem til jul. Han skal spise vanlig mat mens han er på ferie og unne seg noen øl som han også helt og holdent har holdt seg unna de 3 siste månedene. Hans mål er å gå ned ytterligere 10 kilo slik at han totalt sett reduserer vekten fra 120 kilo ved oppstart til 90 kilo etter endt slankeperiode.

- Nå har jeg gått lenge uten Øl og masse mat i magen. Det kjennes ikke så veldig ille egentlig. Men det skal bli deilig med en ferie nå. Men jeg må jo passe på i ferien også. Jeg må vel egentlig passe på resten av livet, sier Torstein.

Kilder:
Vassnes H. B.(2013) Gikk ned 20 kilo med Fjordland, nettside:
http://www.vektklubb.no/artikkel/gikk-ned-20-kilo-paa-ferdigmat-22639832
Torstein Gustavsen(2013) Fit med Fjordland, Blogg og nettide:
http://fitmedfjordland.com/blogg/?category=Fakta

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Blir slank med Fjordland

Kosthold16.10.2013109

Torstein Gustavsen slanker seg på Fjordland.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Blir slank med Fjordland

Kosthold16.10.2013109

Dette er 500 kcal!

Sunn proteinrik julebakst

Kosthold05.12.2019247

Er du i gang med bakingen til jul? Prøv dette.
Se studien.
Her ser du 45 forskjellige idretter med trente kropper.

Hvor sunn er egentlig bananen?

Kosthold30.11.2019111

Treningsmat eller sukkerbombe? Det er mange meninger om denne gule frukten.