Soyaprotein blir utklasset av vanlig melk

Kosthold16.04.2007Børge A. Fagerli0

En ny studie viser at vanlig melk er mye bedre enn soyaprotein. Melk gir mye bedre økninger i muskelmasse. Les hele studien her.

Denne studien viser tydelig forskjellen på protein fra soya eller melk. Tarnopolsky er en av forskerne som har gjort flest studier på proteininntak og -melk3.jpgtiming i forbindelse med trening, og viste sammen med de andre forskerne i gruppen at vanlig skummet melk ga en langt bedre netto proteinretensjon, eller enkelt sagt bedre økninger i muskelmasse. Forsøkspersonene var unge, friske menn, og fikk enten skummet melk tilsvarende 18g protein, eller et soyaprotein+karbohydrat-tilskudd med identisk næringssammensetning, og forskjellene var åpenbart i favør av melk.

 

Med mindre du har intoleranser er altså melkeprotein det beste tilskuddet i forbindelse med trening.

 

 

Am J Clin Nutr. 2007 Apr;85(4):1031-40.

Consumption of fluid skim milk promotes greater muscle protein accretion after resistance exercise than does consumption of an isonitrogenous and isoenergetic soy-protein beverage.

* Wilkinson SB,
* Tarnopolsky MA,
* Macdonald MJ,
* Macdonald JR,
* Armstrong D,
* Phillips SM.

melk.jpgExercise Metabolism Research Group, Department of Kinesiology, McMaster University, Hamilton, Canada.

BACKGROUND: Resistance exercise leads to net muscle protein accretion through a synergistic interaction of exercise and feeding. Proteins from different sources may differ in their ability to support muscle protein accretion because of different patterns of postprandial hyperaminoacidemia. OBJECTIVE: We examined the effect of consuming isonitrogenous, isoenergetic, and macronutrient-matched soy or milk beverages (18 g protein, 750 kJ) on protein kinetics and net muscle protein balance after resistance exercise in healthy young men. Our hypothesis was that soy ingestion would result in larger but transient hyperaminoacidemia compared with milk and that milk would promote a greater net balance because of lower but prolonged hyperaminoacidemia. DESIGN: Arterial-venous amino acid balance and muscle fractional synthesis rates were measured in young men who consumed fluid milk or a soy-protein beverage in a crossover design after a bout of resistance exercise. RESULTS: Ingestion of both soy and milk resulted in a positive net protein balance. Analysis of area under the net balance curves indicated an overall greater net balance after milk ingestion (P < 0.05). The fractional synthesis rate in muscle was also greater after milk consumption (0.10 +/- 0.01%/h) than after soy consumption (0.07 +/- 0.01%/h; P = 0.05). CONCLUSIONS: Milk-based proteins promote muscle protein accretion to a greater extent than do soy-based proteins when consumed after resistance exercise. The consumption of either milk or soy protein with resistance training promotes muscle mass maintenance and gains, but chronic consumption of milk proteins after resistance exercise likely supports a more rapid lean mass accrual.

 


Børge A. Fagerli 

Børge er en av Norges mest fremgangsrike og sukessrike trenere. Han regnes som en av de mest kunnskapsrike innen trening og kosthold og har utviklet en rekke konsepter som blant annet myoreps og biorytmedietten.

Spis mer av denne matvaregruppen for å bygge muskler.
Sjokolademelk er melk som vanligvis er tilsatt smak med kakao og sukker.

Hva er bra med yoghurt?

Kosthold14.03.201916

Er yoghurt sunt?

Miniguide over meieriprodukter

Kosthold10.09.201828

Cottage cheese, kesam, rømme, créme fraiche, kvarg og skyr. Hva er forskjellen og hvilke av typene er sunnest?

Hva er bra med yoghurt?

Kosthold14.03.201916

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!