Hva skjer i kroppen når du drikker Coca Cola?

Kosthold06.12.2013Joachim Marhaug0

Det er mange som drikker Coca Cola, men vet vi egentlig hva slags kjemisk "cocktail" det er vi heller i oss?

Når du drikker Cola skjer dette i kroppen din:

Etter 10 minutter: Det finnes ti teskjeer med sukker i et glass Cola. Dette er 100% av den anbefalte dagsdosen. Sukker er ikke bra å stimulere kroppen for ofte. Cola inneholder fosforsyre som også vil hemme smaken og det er derfor du ikke vil få oppkast av sukkeroverdose.

Etter 20 minutter: Blodsukkeret stiger og et hopp i insulinnivået i blodet oppstår. Leveren omdanner alt sukkeret til fett.

Etter 40 minutter: Opptaket av koffein er på dette tidspunktet ferdig. Øyepupillen vokser. Blodtrykket stiger, fordi leveren disponerer mer sukker i blodet. Blokkering av adenosinreseptorene inntreffer som igjen forebygger tretthet.

Etter 45 minutter: Kroppen øker produksjonen av dopaminhormonet som stimulerer gledesentrene i hjernen. Heroin har det samme prinsippet av funksjon.

Etter 60 minutter: Fosforsyre binder kalsium, magnesium og sink i magetarmkanalen, noe som øker metabolismen. Utskillelse av kalsium gjennom urinen stiger også.

Etter mer enn 60 minutter: Den vanndrivende effekten av drikken inntreffer. Kalsium, magnesium og sink er nå ute av systemet, noe som er en del av skjelettet så vel som natrium og som i aller høyeste grad er nødvendig å ha. På denne tiden har vi allerede blitt irritabel eller dempet. All mengden av vann som inneholdt i Colaen er blitt skilt ut gjennom urinen.

Videre vil du få et sukkerkick på grunn av topp "peak" og bunn "peak" av blodsukkeret. På dette tidspunktet er du på bunn "peaken" når det gjelder blodsukkeret. Du vil ha sukker igjen, som kan resultere i at du tar et nytt glass av Coca cola. Prosessen går da om igjen på nytt!


Det er mange som drikker Coca Cola, men vet vi egentlig hva slags kjemisk "cocktail" det er vi heller i oss?

Den mest aktive ingrediensen i Coca Cola er fosforsyre. På grunn av den høye surhetsgraden, vil vannreservoarene som benyttes til transport av konsentratet være utstyrt med spesielle reservoarer beregnet for sterkt korrosive materialer.

Fosforsyre kan føre til irritasjon av hud og øyne . Den brukes for fremstilling av fosforsyresalter av ammoniakk, natrium, kalsium , aluminium og også i organisk syntese for fremstilling av kull og filmbånd, for fremstilling av ildfaste materialer, keramikk, glass, gjødningsstoffer, syntetiske vaskemidler, medisin, metallbearbeiding, og tekstil- og oljeindustri. Det er kjent at fosforsyre interferer med absorpsjonen av kalsium og jern fra kroppen, noe som kan føre til nedbrytning av knoklene, osteoporose. Andre bivirkninger er tørste og utslett.

Andre urovekkende ingredienser er acesulfam, ortofosforsyre, natriumbensoat.

Ubekreftede historier forteller at Coca Cola også blir brukt til dette:
- Det er flere transportfirmaer som bruker Coca Cola for rengjøring av lastebilmotorer.
- Flere politibiler i USA har Coca Cola tilgjengelig og benytter dette for å vaske blod ut av veien ved ulykker etc.
- Coca Cola vil fjerne rust på for eksempel bilbatteri, litt Cola og korrosjon vil forsvinne. Samme med rustne skruer. Den vil løsne lettere.
- Fjerner enkelt skitne flekker på klær. Perfekt istedenfor Vanish. Litt Cola på flekken, vaskepulver og middel som vanlig.

 


Fjerner rust med Coca Cola:


Dette er vårens drikkenyheter.
Se hvordan han ble seende ut etter å drukket 3,3 liter cola hver dag i 30 dager.

Pepsi Max Cherry i salg nå

Kosthold16.09.2015205

Pepsi Max har lansert en ny smak; Pepsi Max Cherry.

Dette gjør brus med tennene dine

Kosthold12.02.201921

Vet du egentlig hva sukker og syre i brusen gjør med tennene dine? Se her!

Pepsi Max Cherry i salg nå

Kosthold16.09.2015205

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!