Sunn kransekake til Jul?
Kosthold10.12.2013Joachim Marhaug49
Lise Nicole Wold er en aktiv blogger og på sin egen blogg har hun lagt ut denne oppskriften på en sunn kransekake. Dersom du ikke liker å skeie ut i julen er denne kaken noe for deg.
Marsipanmasse
Du trenger:
- 700g mandler uten skall (mandelmel)
- 6 eggehvitter
- 5 ss steviasukker/sukkrin
- 5 dråper mandelessens
Slik gjør du:
Mal mandlene fint i en kvern. Drypp mandelessens-dråpene i en stor bolle og smør de rundt i bollen med fingrene. Hell så de malte mandlene i bollen og strø steviasukker/sukkrin over mandlene.
Rør så inn eggene med hendene. Massen skal bli ganske fuktig og seig. Legg den i en plastpose på kjøkkenbenken over natten. Deretter legg den i kjøleskapet til du skal bruke den.
TIPS:
For å fjerne skallet på mandlene lønner det seg å koke opp 1 liter vann. Hell mandlene i vannet og la de ligge i 5 minutter. Skyld deretter mandlene i kaldtvann, og klem ut mandlene av skallet.
Mandlene skal være helt tørre, så ha de gjerne i ovnen i 45 minutter til 1 time på 100 grader.
Kransekake ringer:
Du trenger:
- 1 porsjon marsipanmasse
- Kransekake former 18 ringer
- Smelt litt smør for å kunne smøre formene
- Semulegryn
Slik gjør du:
Gjør formene klare for å pensle de inn med smør, og strø semulegryn over. Rull ut ringer, ca 1 cm tykke og legg i formene. Du kan også bruke kakesprutkvern om du har det.
Husk å feste endene på ringene lett sammen. Sett så ringene på ett stekebrett og stek på 200 grader i 10-15 minutter. Ta de ut når de har begynt å bli gyldene.
Glasur:
- 1 eggehvite
- 4ss sukrinmelis
- 1 måleskje steviosa pulver
- 80g ost naturell (lett ost)
- 3 ts kokosmel
- 1 ts presset sitronsaft
Slik gjør du:
Kjør alle ingrediensene med en stavmikser til en jevn masse, fyll oppi en plastpose og klipp ett lite hull. Pynt kransekaken slik du vil.
Næringsinnhold per 100 gram: 408 Kalorier
Sunn og proteinrik mat når du er på farten
Trening05.03.201913
Pepperkaker uten sukker
Kosthold14.12.201820
9 søte oppskrifter uten sukker
Kosthold12.12.20187