Reidar Kvåle er Norgesmester i Kettlebells

Intervju13.12.2013Joachim Pedersen0

Reidar Kvåle gikk fra strongman til kettlebells og ble Norgesmester.

Reidar Kvåle er for øvrig nå Norgesmester i både strongman og kettlebells.

Navn: Reidar Kvåle
Alder: 41 år
Høyde: 186 cm
Vekt: 126 kg
Sivilstatus: Gift med Linda Helene Kvåle og vi har to barn; Sander 13 år og Charlotte Hermine 6 år.
Arbeid: Jobber for Dolphin Drilling AS i Nordsjøen.
Sponsor: Met-RX og Dino sportsdrikk.
Klubb: In2gym, eget treningssenter.

Reidar Kvåle er en familiemann som liger å tilbringe tid med sin familie. Han har i en årrekke trent strongman. Han vant Norges Sterkeste Mann i 2004. I 2007 la han opp som strongman og det siste stevnet Reidar deltok på var i Hamar den høsten. Han sluttet på grunn av videreutdannelse i forbindelse med jobben og da ble det for travelt med å trene så mye.

- Strongman sporten var egentlig som en stor familie, veldig godt miljø. Alle hjalp alle og det var en ufattelig stor hjelp å ha Svend Karlsen som treningskamerat, sier Reidar.


Reidar Kvåle når han drev med strongman. Attlassteinen på bilde veier 180 kilo.

Strongman og Kettlebells

Reidar synes begge treningsformene gir funksjonell trening og han anbefaler alle strongmanutøvere til å trene kettlebells for å oppnå bedre bevegelighet, kondisjon og styrke støttemuskulatur. Det er allsidig trening og det er et hyggelig miljø innenfor sporten.

- I første omgang var det av ren nysgjerrighet at jeg startet med kettlebells. Deretter kjente jeg virkningen/ effekten av denne type trening. Når du kan basisøvelsene er det kun fantasien som stopper deg! Det er et hav av øvelser å velge mellom, forteller Reidar.

Det som Reidar liker best med kettlebells er all den varierte treningen. Det er også en enorm skadeforebyggende treningsform, det gir god kondisjon og fettforbrenning. Her kan man stå på samme plass og bli sterkere, forbrenne fett og styrke støttemuskulaturen.

Ble Norgesmester

Nylig ble Reidar kåret til Norgesmester i sin vektklasse i kettlebells. Det var en tøff konkurranse og han slo motstanderen som er en habil kettlebellsutøver.

- Jeg konkurrerte mot Per Helge Fjørtoft som er rangert til å være Norges beste kettlebellsutøver og det føltes godt å slå ham. Jeg er jo et konkurransemenneske som elsker å vinne og hater å tape! Når det gjelder miljøet innen kettlebellssporten kan det ikke sammenlignes helt med strongman ennå.

- I september i år så stilte jeg og Linda (Red.anm.: Reidar sin kone) i IKFF European Open i Trondheim. Der vant jeg også klassen min og fikk rangering; 1. plass og CMS (Candidate master of sports) i 5 min. snatch 24 kg og 2. plass i 10 min. snatch 24 kg.

Reidar har holdt på med Kettlebells i 3 år nå. Treningen hans består for tiden det meste av Kettlebells i saltimer. Fra tid til annen synes han også at det føles godt å dra litt tunge vekter innimellom.

- Jeg er ca 15 kg lettere nå enn da jeg trente strongman, har bedre kondisjon og styrken er nesten lik.

Halvert kostholdsbudsjettet etter strongman

Når Reidar trente strongman var det enormt mange tonn som skulle flyttes, bæres og slepes. Dette resulterte i at han hadde et behov for et vanvittig energiinntak. Nå er det ikke så intens trening lenger.

- Jeg er som sagt lettere og matbudsjettet er nærmest halvert. Dette er en mindre "brutal" trening.

Nå spiser Reidar slik:
Frokost:
70-100 gr havregryn, rosiner, nøtter og proteintilskudd
Kosttilskudd: L-carnitin fra Dino supliment, met rx 3-6-9, Ala, tribulus, creatin

Mellom måltid
Dino mellom måltid sjokolade og proteintilskudd.

Lunsj:
70-100 gr ris, 250 gr hvit kjøtt, Wok blanding.

Før trening:
L-carnitin fra Dino supliment også BCAA før og etter treningen for å gi rask restitusjon. Lett måltid med 1 boks tunfisk og 5 egg hviter, 4 knekkebrød og frukt.

Etter trening
Size UP fra met rx / proteintilskydd og raske karb.

Kveldsmat:
70-100 gr ris
250 gr hvit kjøtt.
Masse Wok grønnsaker.

- Men har man vært kroppsbygger i matveien vil man alltid ha fokus på maten, eller skal vi heller bare si matbevisst. Jeg ligger på ca 4500 kcal og det fungerer helt greit. Du har alltid disse fancy dietene om dagene,men der er jeg enkel holder meg til det enkle. Jeg vil ikke anbefale noen å gå på lavkarbo. Det kan være potensielt farlig mener jeg, forteller Reidar.

Han bruker kosttilskudd fra Met-RX og Dino sportsdrikk. Dette er fordi han kjenner at de fungerer som de skal og holder mål. Han kan absolutt anbefale disse på det sterkeste.

- Er du nybegynner bør du trene allsidig, ikke sett deg i et apparat! Det er like viktig å trene de små støttemusklene som de store muskelgruppene. Vi kjører Strongman-light treninger på In2gym som passer for alle; nybegynner eller for deg som ønsker å avansere til å delta i strongmankonkurranser.


Reidar og hans kone Linda på NM i Kettlebells.

Motivasjon og takkeerklæringer

Reidar har alltid hatt mål å strekke seg etter og når han når dem føles det bra. Da er det bare å sette seg nye mål! En annen ting som motiverer Reidar er å tenke at konkurrentene hans trener sikkert mer og hardere enn ham selv.

- Jeg vil til slutt nevne at jeg har hatt god hjelp av mentor innen Kettlebells, Allan Fallrø og Team IKFF. Det har vært prepping foran stevner, tips og råd hele veien. Og til slutt vil jeg nevne at min kone har stått bak meg og heiet meg frem i alle disse årene og hun støtter meg fremdeles og det kan man ikke ta for gitt, smiler Reidar.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

En uheldig Reidar Kvåle sitter med en avrevet biceps.

Videointervju med strongmen

Strongman03.09.20070

Vi tok en prat med Kvåle, Rørbakken og Bjerke.

Film fra Strongman i Larvik

Strongman31.08.20070

10 min. film. Se Marius Bjerke, Reidar Kvåle, Lars Rørbakken kjempe om seier!
Se video, bilder og resultater fra Power Nutrition Strongman Challenge 2007.

Videointervju med strongmen

Strongman03.09.20070

Film fra Strongman i Larvik

Strongman31.08.20070

Varinder Singh Ghuman er en profesjonell vegetariansk kroppsbygger fra India.

20 enkle og effektive kostholdstips

Kosthold20.09.2019486

Her får du 20 tips for effektivisere ditt kosthold.

Jefferson Squat

Trening19.09.2019276

Dette er en unik og særegen øvelse.
Her er 10 sunne matvarer med mye protein som garantert vil gi deg protein av høy kvalitet.

Slik bør du trene leggene dine

Trening17.09.2019577

Don't skip leg day! Slik bør du trene leggene dine.