3 proteinrike godbiter du bør prøve
Kosthold11.06.2019Silje Bjørnstad1421
Her får du tips til tre enkle og deilige oppskrifter som metter. Lag gjerne dobbel porsjon da disse rettene fint kan oppbevares i kjøleskapet noen dager slik at du har maten klar.
Proteinpannekaker
Denne oppskriften er det opprinnelig personlig trener Martin Norum som tipset artikkelforfatter om. Pannekakene kan varieres i det uendelige med forskjellig fyll og kan nytes både som frokost, middag eller dessert.
1-2 porsjoner
3 egg
2 eggehvitter
2 ss havregryn
150 gram cottage cheese
0,5 dl lettmelk
1 ts kanel
2 ts kardemomme
Bland sammen alle ingrediensene og miks røren i en blender. Stek pannekakene i en stekepanne med litt smør. Serveres med for eksempel fryste bær og søtningsmiddel.
Næringsinnhold for hele pannekakeoppskriften uten fyll:
530 kcal
52,5 gram protein
22,5 gram karbohydrat
25,5 gram fett
Porsjonspizza
Disse minipizzaene er geniale når du ønsker en kjapp og proteinrik pizza. Det går raskt å lage og du slipper å vente på at deigen skal heve. Fyll pizzabunnen med tomatsaus og for eksempel biffstrimler, karbonadedeig eller skinke sammen med masse deilige grønnsaker. Strø over revet ost på toppen og dryss over litt oregano.
Bunn til en minipizza:
2-3 eggehvitter
2 ss mandelmel
2 ss sesammel (bruk gjerne en blanding av mandelmel og sesammel da mandelmelet kan gi en ganske fremtredende smak. Eventuelt erstatt litt av melet med en klype revet ost.)
Litt vann (Tilsett bare litt og litt om gangen og se an konsistens på deigen)
1-2 ss oreganokrydder
1/2 knust hvitløksfedd (kan sløyfes)
Bland alt sammen i en bolle og smør utover til en runding på et stekebrett ikledd bakepapir. Stek minipizzabunnen på 200 grader i cirka 13-14 minutter. Dermed har du på pizzafyll og stek videre til osten har smeltet.
Næringsinnhold for 1 stykk pizzabunn med en 50/50-blanding av sesam- og mandelmel:
176 kcal
24,9 gram protein
4 gram karbohydrat
6,2 gram fett
(Fyll kommer i tillegg. Biff/karbonadeig = skikkelig proteinpizza)
Kanelkake
Denne kaken kan smaksmessig minne litt om en kringle og den smaker ekstra godt med både rosiner og sukrinmelis.
Oppskrift:
Cirka 35 gram kokosmel
3-4 strøkne spiseskjeer fiberhusk
2 ts bakepulver
50-55 gram sukrin gold
4 middels store egg (eller 3 store)
1 1/2 dl kokende vann
1-2 ts kanel
Rosiner hvis ønskelig
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Visp sammen eggene i egen bolle og tilsett det tørre. Bland godt sammen. Ha i det kokende vannet samtidig som du blander godt. Deigen kan se ganske flytende ut i starten, men etter noen minutter med kraftig blanding så blir det en mer sammenhengende og smidig deig.
Del deigen i to og legg i to emner på et bakepapir - deigen er fortsatt litt klissete. Strø over med litt mer kanelkrydder om du ønsker.
Stek på cirka 175 grader i først 40-45 minutter. Følg nøye med de siste minuttene, det kan hende kaken er ferdig før tiden eventuelt trenger litt lengre steketid - avhenger av tykkelsen på kaken.
Ha gjerne på litt sukrinmelis når kaken er avkjølt, men det smaker like søtt og godt uten.
Næringsinnhold for hele oppskriften:
450 kcal
34,2 gram protein
5,6 gram karbohydrat
27,9 gram fett
Junk food - mer kaloririkt enn du tror?
Kosthold20.05.2015497
Superenkel og god pizzabunn
Kosthold15.02.2015565