Spiste seg "gammel" på nugatti

Kosthold23.01.2014Joachim Marhaug0

Øystein er 31 år gammel, men spiste seg til en fysiologisk alder på 72 år ved å spise Nugatti til alle måltid i nesten 20 år.

I gårsdagens program av "Hellstrøm rydder opp" møtte Eyvind Hellstrøm en mann med navn Øystein fra Vikersund som spiste bare brødskiver med Nugatti til alle måltider. Som et resultat av dette hadde Øystein mye vondt i hodet, lite overskudd og hadde en fysiologisk alder på 72 år. Kanskje ikke så rart når han har hatt et ensformig kosthold siden han var 12 år og kun spist Nugatti. Dette gjorde at Eyvind så rødt og prøvde å snu kostholdsplanene hans til det normale.

Hva er det som får et voksen menneske til å kun spise Nugatti til alle måltider? Èn Nugatti boks inneholder i følge programmet hele 161 sukkerbiter. Produktet er proppfullt av karbohydrater og inneholder som sagt mengder av sukker, solsikkeolje og heller mindre av kakao, melk og hasselnøtter. Enhver voksen person må forstå at dette ikke er bra ,men i Øystein sitt tilfelle kan man skylde på foreldrene som lot han få lov til å spise Nugatti til alle måltider siden han var 12 år. Øystein kom inn i en ond sirkel som han ikke klarte å komme ut av. Han ble avhengig! Her må foreldrene sette grenser på hva barnet sitt skal spise og ikke spise. Litt er OK, men ikke til hvert måltid i årevis. Jeg fatter ikke hva som har foregått oppi hodene til disse foreldrene som lot sin egen sønn bli "forgiftet" av dette produktet. Han har nærmest gått rundt avhenighetsdannende av Nugatti som en narkoman i årevis, sett syk ut og ikke følt at han ikke har hatt overskudd og krefter.

Øystein foretok prøver og tester som viste at kroppen hans innvendig var urovekkende dårlig. Han klarte kun tre armhevninger på en lang og slank kropp. Han maksimale oksygen opptak kondisjonsmessig var 41 milliliter per kg kroppsvekt som var OK, men burde vært høyere. Blodprøvene hans viste at D-vitamin og folat var langt utenfor referanseområdet. Det var så ille at han kunne sammenlignes på lik linje med en alkoholiker og narkoman. På toppen av det hele hadde han en fysisk alder på 72 år. Dette viser hva et fullstendig skakkjørt kosthold kan gjøre med en ung mann. Dette er altså resultatet etter å få tilført kroppen næring av kun ett eneste produkt i nesten 20 år.

Dagens moral: Ikke la barnet ditt bestemme hva det skal spise til enhver tid!


Dette inneholder Nutella

Kosthold25.02.201730

Kanskje du vil tenke deg om igjen når du ser hva Nutella faktisk inneholder.

Spist pølser og chips i 22 år

Kosthold13.11.201688

Daniel Pennock på 26 år har livnært seg på pølser og chips i 22 år
Er entrecoten sunn eller usunn?

Ødela kroppen med for sunn mat

Kosthold02.02.20131988

Hanne Opsahl (23) spiste for mye av laks.

Dette inneholder Nutella

Kosthold25.02.201730

Spist pølser og chips i 22 år

Kosthold13.11.201688

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!