Er ferdiglaget havregrøt noe å kjøpe?

Kosthold16.02.2014Joachim Marhaug94

I morgen, 17. februar, kan du få ferdiglaget havregrøt.

Havregrøt er en urnorsk rett og et populært måltid i fitnessmiljøet. Det er sunt, gir god næring på blant annet karbohydrater og det smaker veldig godt. Nå kan du altså få ferdiglaget havregrøt i butikken. Det er Fjordland som lanserer denne. De mener at det er et marked for ferdigpakker av havregrøt.

- I fjor lanserte vi byggrynsgrøt. Den ble kjempepopulær. I 2013 ble det spist 15,2 millioner porsjoner av vår risengrynsgrøt, to millioner er enn året før, sier kommunikasjonssjef Anne Marit Rødand i Fjordland til Adressa.no

Den nye ferdigpakken trenger bare tre minutter i mikrobølgeovnen og den er klar i følge Fjordland. Du vil ikke få med sukker, kanel og smør. Dette må du eventuelt tilsette selv. Til tilbehør anbefaler vi heller Sukrin i stedet for sukker, og dropp smøret!

En porsjon av havregrøten til Fjordland vil koste cirka 20 kroner for 375gram ferdiggrøt. Men er det egentlig enklere å kjøpe denne enn å lage selv undrer kanskje du. Nå har ikke vi smakt Fjordland sin havregrøt og kommunikasjonsrådgiver sier den har litt annerledes smak.

- Man sparer oppvask og det går raskere og man slipper å ha ingredienser. Fjordland havregrøt har en litt overraskende på smak. Den er laget på kuttet, og ikke valset, havre. Så smaken blir litt forskjellig fra den man lager selv, fortsetter Rødland til Adressa.no

Lag den selv

Når man tar en titt på pakken til Axa Havregrøt (lettkokte) kan du lage denne grøten på to måter. Du kan tilberede den i kjele (som gir den beste smaken) eller du kan sette den i mikroovnen i 3 minutter på full effekt ved å tilsette melk eller vann.

Fjordlands ferdiglaget havregrøt må også i mikroovnen i 3 minutter og kommer i tillegg uten kanel og søtning. Vi ser ingen logikk i å betale 20 kr for og kun få en ferdig porsjonert mengde med havregrøt når tilberedningsmåten er den samme. Eneste forskjellen er at du må tilsette melk eller vann og bruke tid til å finne frem et desiliter mål eller en kjøkkenvekt.  Ved å kjøpe en pakke med vanlig havregrøt vil denne komme på få kroner per porsjon.

Ville du laget havregrøten selv eller kjøpt "ferdiglaget" havregrøt fra Fjordland? Svar i kommentarfeltet under.

Kilde:
Adressa (2014):
http://www.adressa.no/forbruker/article9134115.ece


Her får du 7 tips til proteinrike og næringsrike frokoster.

Slik bør du starte dagen

Kosthold20.02.201911

Sjekk ut frokosten som gir deg den næringen du trenger og holder deg energisk hele dagen.

Frokosten ekspertene anbefaler

Kosthold18.01.2020654

Dette vil gi deg en den beste starten på dagen.
Hva med snickersgrøt eller ovnsbakt dessertgrøt?

Slik bør du starte dagen

Kosthold20.02.201911

Frokosten ekspertene anbefaler

Kosthold18.01.2020654

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!