Sunn sjokoladesnacks
Kosthold14.08.2019Beate Rosvoll1818
Det trenger ikke alltid å være et mål at snacks skal være sunt. Spiser man det en gang i blant bare kan de fleste tillate seg å spise smågodt, chips eller lignende. Men likevel er det mange som ønsker å bytte ut dette med sunnere snacks. Det kan være på grunn av sykdom, vektnedgang, konkurransediett og så videre. Hva er vel egentlig galt i å spise dessert hver dag, dersom det smaker godt og samtidig er bra for kroppen din? Ta en titt på disse oppskriftene og eksperimenter litt selv.
Sjokoladedessert med kesam
Til 4 porsjoner
1 plate mørk sjokolade, helst over 70 prosent kakao
3-5 ss kokosmelk
2-3 ss sukrinmelins, eller du kan bruke kokossukker
1 boks kesam
1 eggeplomme
1 ss kokosolje om du har tilgjengelig
Slik gjør du:
Smelt sjokolade og kokosmelk over vannbad. Ha i kokosolje om du har det.
Rør deretter inn sukrinmelisen. Rør godt rundt sånn at du unngår klumper.
Avkjøl blandingen litt før du har i eggeplommen, og avslutt med å røre inn kesam.
Sett i kjøleskap eller fryser til blandingen har stivnet. Du kan også spise den med en gang, men det smaker absolutt best om det har stått kaldt ei lita stund.
Serveres gjerne med friske bær!
Sjokoladesmootihe
Du trenger:
0,5 dl fløte eller melk, gjerne helmelk
1 dl kokosmelk
Kaldt vann i ønsket mengde.
1 ss kokosolje
2 ss råkakao, eller vanlig kakao
Sukrin i ønsket mengde - Her kan man også bruke stevia, palmesukker osv.
1 bit sjokolade, gjerne over 70 prosent.
1/2 banan
Slik gjør du:
Miks alt i blender eller med stavmikser.
Blir smoothien for tykk har du i mer vann, blir den for tynn kan du tilsette mer kokosmelk.
Den kan spices opp ved å tilsett annet krydder, som kanel, ingefær, vaniljepulver osv.
Riv gjerne litt sjokolade for å ha på toppen.
Cupcakes med vaniljeglasur
225 g meierismør
200g mel - bruk en blanding av det du har. For eksempel mandelmel, kokosmel, bakepro osv.
150 g sukrin
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
3 egg
1 dl fløte
Slik gjør du:
Bland smør og sukrin til ei fin blanding. Rør inn ett og ett egg. Bland mel, bakepulver og vaniljepulver i en bolle. Tilsett fløten før du blander inn smørblandingen.
Stekes på 200 grader midt i ovnen i 20 min. Husk at det varierer fra ovn til ovn og etter hvor store muffinsformer du har. Så følg meg.
Vaniljefrosting
1 pakke philadelphiaost
2 ss smør
Ønsket mengde sukrin
4-6 dråper stevia med vaniljesmak (kan sløyfes)
1 ss vaniljepulver
1 kaffekopp fløte pisket lett
Slik gjør du:
Rør ost og sukrin til det er blitt litt luftig. Tilsett kremen, vaniljepulver og rør godt før du
har det over de avkjølede cupcakene.
Sommerens snakcs, godteri og drikkenyheter
Kosthold22.06.20199
Dette er året snacks og godterinyheter
Kosthold29.03.20193
8 sunne ting du kan ha i Julestrømpa
Kosthold21.12.20185
9 søte oppskrifter uten sukker
Kosthold12.12.20187