Verdens sterkeste mann 2014

Strongman22.03.2014Joachim Marhaug0

Verdens sterkeste mann (WSM) er denne gangen i Los Angeles. Bjørn Andrè Solvang og Øyvind Rein er deltaker.

I Verdens sterkeste mann 2014 har vi vår egen Bjørn Andrè Solvang med som deltaker. Han er i gruppe 4. Øyvind Rein er også med i gruppe 1.

Resultater oppdateres her, uoffisielle sådan.

Reiseskildring fra Bjørn Andre Solvang:

Jeg ankom Los Angeles med verdens minste koffert og pågangsmot onsdag kveld. Konkurransen tenkte jeg lite på, mer gledet jeg meg til å møte resten av gutta. Etter 11,5 timers reise var det godt og komme frem til hotellet hvor matsalen var åpen 24 timer i døgnet. Etter å ha spist mat var det rett til sengs. Torsdagen gikk med til informasjon, og diverse møter. Deriblant deltakermøte med kjente og ukjente ansikt.

Jeg reiste alene denne gangen uten min samboer som alltid har orden på ting siden jeg visstnok er litt «vimsete» av meg. Jeg reiste til Los Angelsen med vintersko som tåler ned mot -26 grader, som var en liten bommert med tanke på at temperaturen lå på rundt 25 grader. Samtidig som jeg klarte å komme for sent til de første møtene. Men jeg fikk med meg det viktigste forhåpentligvis. Og heldigvis oppdaget jeg et outlet kjøpesenter ved siden av hotellet, sånn at vinterskoa kunne pakkes ned.

Fredagen gikk med til legesjekk og test av utsyr. Alle deltakerne fikk 1 time til å teste utstyret. Jeg tok litt og kjente meg frem før det bar tilbake til matsalen, massasje og avslapping før konkurransen start lørdag. Jeg hadde ingen forventninger til egen prestasjon. Jeg kom i en tøff gruppe med Zydrunas Savickas, Laurence Shahlaei, Nick Best, Marx Felix og Eben Le Roux, Noen av øvelsene passet meg godt, men superyoken fremkalte på ingen måte lykkefølelse. Men sånn er strongmankonkurranser. Noen øvelser behersker man og andre ikke, når man kommer på stadiet at man behersker alle øvelser bra, det er da man befinner seg i toppen blant verdens sterkeste menn.

Lørdagen kom brått på og plutselig ropte Collin Bryce «From Norway, Bjørn Andre Solvang» og deretter gikk fløyta og første øvelse var i gang. Forrige WSM loading gikk jeg ut altfor hardt og fikk syre, så denne gangen hadde jeg bestemt meg for å ta det rolig slik at jeg klarte å fullføre. Så med tredje beste tid i gruppa var jeg veldig fornøyd med.

Neste øvelse den dagen var truckpull. En øvelse jeg hadde på forhånd som mål å komme på 3. plass. En amatørfeil fra min side var å glemme truckpull skoene hjemme, og Warrick Brant lånte meg sine. Mine er i størrelse 42 og Brant sine var i 46, noe som resulterte i at jeg mistet de underveis og endte dermed opp på 5 plass i den øvelsen. Noe som var skuffende, men fullstendig min egen feil. Dette er noe av det som også er fantastisk med strongman idretten, deltakerne låner og backer opp hverandre til tross for at man er konkurrenter.

Dagen etter var det markløft. Stativet her var noe for seg selv da det ble mer som strakmark istedenfor. I gruppa mi visste jeg på forhånd at alle tok 400 kg pluss i mark, så forventningen til egen prestasjon var lav. Jeg bommet på beinstilling, og stoppet på 340 kg.

Jeg hadde før WSM fått en smell i ryggen, og denne ble merkbar etter markøvelsen. Selv om yoke ikke er min favoritt øvelse, kunne jeg nok ha gått lenger enn de knappe 60 cm, men ryggen føltes ikke bra og totalt kom jeg på 6.plass i den øvelsen. Etter yoken fikk jeg behandling for ryggen, og det visste seg at hofta mi er skjev og nerver ligger i spenn, noe som tilsvarte at jeg hadde maks 60 % av tilgjengelig styrke i ryggen.

På dag 3 var det min favorittøvelse, vikingpress. Her var målet å komme i toppen til tross for at Big Z var i gruppa mi. Vi endte begge opp med 13 repetisjoner hver på 160 kg, som jeg var fornøyd med. Å være jevngod med verdens beste presser føltes helt ok ut.
Siste dag var det steiner, som normalt er en grei øvelse for meg. Under oppvarming kjente jeg at ryggen ikke var som den skulle, men jeg skulle likevel gjøre mitt beste. Når man representerer Norge i den største og mest prestisjetunge konkurransen for strongmen, kan man ikke gå rundt å sutre for skadet biceps, rygg osv. Da er det kun 120 % innsats som gjelder. Jeg merket på første steinen at steinene bare gled ned, og det var da jeg oppdaget den talentløse feilen. Jeg hadde tatt på med den glatteste singleten jeg hadde og steinen bare gled ned. Relativ forbannet på meg selv fullførte jeg på ok tid. Dette er feil som de erfarne utøverne ikke gjør, så forhåpentligvis gjentar jeg ikke feilen på WSM 2015.


Oppsummert så var dette en bra konkurranse som jeg lærte mye av. Både av å se på de andre, høre på deres råd og ikke minst lære av mine egne feil. Resultatet var ikke så bra, en femte plass i min gruppe. Den store trøsten, og kanskje noe brautende, er at jeg er en av verdens beste pressere. Holder jeg meg skadefri har jeg mange år igjen på å nå toppen. Det som er fantastisk med strongman er kameratskapet som finnes blant de aller fleste av deltakerne. Når man er en av de yngste i gjengen gjelder det å være ydmyk og høre på råd fra de som har holdt på noen år lenger.
For meg blir 2014 et spennende år. Jeg skal delta på mange konkurranser fremover. Jeg har fått mitt eget lokale som er permanent og ting er i rute. Jeg vil benytte anledningen til å takke venner og famille for støtte, samt samboer og treningspartner Nina. 2014 blir et bra år!

Resultater Verdens Sterkeste Mann 2014:

Vi oppdater for hvordan det går med våre norske deltakere. For alle andre resultater se scoresheet i linken over.

Øvelse 1: Loading Race:
Bjørn Andre Solvang: 42,35 sec, 4 poeng
Øyvind Rein: 43,77 sec, 2 poeng

Øvelse 2: Truck Pull, 12 tonn, 30 meter:
Bjørn Andre Solvang: 48,58 sec: 2 poeng
Øyvind Rein: 44,73 sec, 2 poeng

Øvelse 3: Squat cage
Øyvind Rein, 2 poeng

Øvelse 3: Deadlift cage
Bjørn Andre Solvang: 3 stk på 15,73 sec, 2 poeng

Øvelse 4: Super Yoke 455 kg, 30 m
Øyvind Rein, 14,1 m, 2 poeng

Øvelse 4: Super Yoke 455 kg, 30 m
Bjørn Andre Solvang, 15 meter, 1 poeng

Øvelse 5: Logg press, 150 kg for reps:
Øyvind Rein, 0 reps, 0 poeng
Bjørn Andre Solvang, 13 reps, 5,5 poeng

Øvelse 6: Atlas stones
Øyvind Rein, 4 stk på 34,53sec, 4 poeng
Bjørn Andre Solvang, 3 stk på 35,38 sec, 2 poeng

Totalt Bjørn Andre Solvang: 9 poeng, 5. plass i sin gruppe.
Totalt Øyvind Rein: 16,5 poeng, 5. plass i sin gruppe.

Bjørn Andre Solvang og Øyvind Rein kom dessverre ikke videre til finalen i Verdens Sterkeste Mann.

Dette er finalistene til Verdens Sterkeste Mann 2014:
Michael Burke jr(US)
Terry Hollands (UK)
Hafthor Bjoernson (IS)
Jean-Francois Caron (CA)
Jerry Pritchett (US)
Eddie Hall (UK)
Zydrunas Savickas(LIT)
Laurence Shahalei (UK)
Brian Shaw ( US)
Martin Wildauer (AUS)
Warrick Brant (aus) best 3rd
Dave Ostlund ( US) 2 best 3rd

Bilder fra Verdens Serkeste Mann 2014

 

 

 

Bildene er hentet fra Facebook/Instagram

Informasjon:

Gruppe4: 
Big Z, Shahlaei, Felix og en til. Øvelsene blir loading race, Vehicle pull, deadlift for reps, viking press, atlas stones og super yoke.Bjørn Andrè ser spesielt frem til super yoke 480 kg.

Lørdag 22mars:
1. Loading Race.
4x 12meter med 4 x 125kg Ambolter.

2. Truckpull.
30meter med 12-15 tonn

Søndag 23mars:
1-Markløft med tønner.
Startvekt 280kg
1tønne 295kg
2tønne 310kg
3tønne 325kg
4tønne 340kg
5tønne 355kg
6tønne 370kg

Mandag 24mars:
2-Superyoke.
25meter 460kg

Mandag 24mars:
1-Vikingpress.
Max repper på 60 sekunder Med 160kg

Tirsdag 25mars:
Atlasstener
130-185kg


Favoritten fra Island måtte vike for den nye Verdens Sterkeste Mann - Martins Licis.
Vi har kåret en ny vinner av Verdens Sterkeste Mann.
Eddie Hall er Verdens Sterkeste Mann 2017.

Brian Shaw vant WSM 2016 i Botswana

Strongman26.08.2016137

Nordmannen Jon Olav Granli imponerte med sin innsats.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!