Robert Alexander Berg vil gjenoppta fjorårets Grand Prix-suksess

Intervju08.04.2014Ingrid Hedin0

Robert Alexander Berg er klar for Oslo Grand Prix.

Det er Robert Alexander Berg sitt andre år på scenen, og han er klar for å hente inn nye titler under årets konkurranser.

Robert Alexander Berg er oppvokst i Skjetten, men er for tiden bosatt på Strømmen. Berg kom på førsteplass i klassen Athletic Fitness -175cm under Oslo Grand Prix i sitt debutår 2013, og forteller at han nå satser på å gjenoppta fjorårets suksess.

Fakta:
Navn: Robert Alexander Berg
Alder: 24 år
Høyde: 173cm
Vekt: 79kg
Arbeid: Jobber hos Dekkmann og studerer til PT-utdanning ved siden av
Sivilstatus: Kjæreste
Sponsor: Muscleshop.no og Aroma Sol
Klubb: 24Fitness Karl Johan

Robert Alexander Berg hadde en knallstart i sitt debutår i fjor, hvor han sanket sammen mange gode plasseringer. Berg fikk to solide andreplasser i Fredrikstad og Stavanger og toppet det hele med førsteplass under Grand Prix - alt i klassen Athletic Fitness. En ny sesong med konkurranser er i gang, og Robert har gode følelser for hva som venter han i ukene fremover.

- Jeg har valgt å fokusere mye på rygg, skuldre og utside lår siden sist sesong. I tillegg til at jeg har jobbet hardt for en smalere midje og en mer tydelig v-form på ryggen, føler jeg at jeg har utviklet meg mye siden sist jeg stod på scenen, forteller Berg.

Robert trener intenst mot konkurranse med et fem-splittet treningsprogram. Ved siden av å hente mye støtte fra kjæresten, forteller Berg at coach Tommi Thorvildsen er hans største hjelp i hverdagen mot konkurranse.
- Tommi hjelper meg med alt jeg skulle trenge. Han er flink til å følge meg opp, og vi har ukentlige formsjekker hvor vi sammen evaluerer hva som må jobbes mer med og eventuelt mindre med, forklarer Berg. Han forteller også at kameratene på gymmet er en stor drivkraft for motivasjonen hele året, og da spesielt kompisen Jelani Ask, som også konkurrerer innen Athletic Fitness. Ask er en tidligere lagkamerat fra tiden da Berg var aktiv hockeyspiller, og Robert forteller at han og Jelani hele tiden har en pågående konkurranse seg i mellom.

- Det er selvsagt bare en vennlig konkurranse, men dette er en kar jeg ser opp til og anser som et forbilde. Det er derfor veldig morsomt å kunne ringes etter hver formsjekk og høre hvem som ligger best an med fettprosent og den slags, forklarer en smilende Berg.

Det enkle er ofte det beste

Dietten til Robert består i all hovedsak av kylling, torsk og egg. I tillegg spiser han ca 50g ris og 200g potet i løpet av en dag, sammen med 150g brokkoli i hvert eneste måltid.
- Jeg vil si at jeg liker denne livsstilen. Det er ikke dyrt å leve på sunn mat, det er kosttilskuddene som koster penger. Jeg handler det meste av maten min i Sverige, spesielt kjøtt og kylling, så jeg sparer jo noen gode kroner bare der, sier Berg. Han forteller også at av de daglige tilskuddene er det alltid multivitaminer og mineraler før frokost samt BCAA og glutamin før og etter trening.

I omtrent fem uker før konkurranse, har Robert nå har ligget på ca. 2500 kalorier om dagen. I år har han også forberedt seg med mer fokus på oppkarbing før konkurranse i motsetning til fjoråret hvor fokuset på oppkarbingen ikke var like stort.

- Dette var i hovedsak noe jeg ønsket å teste for å se om det ville gi positivt utslag for meg, noe det har gjort, så jeg fortsatte med det. Men nå som vi er så nærme konkurranse, vil jeg si at mat og søvn er det aller viktigste for at resten klaffer som planlagt. Åtte timer søvn hver natt, og ett måltid omkring hver tredje/fjerde time døgnet rundt, forklarer Berg.

Inn mot konkurranse kjører Robert som nevnt tidligere nå et 5-splittprogram, som han holder likt i mellom seks til åtte uker før konkurranse. I tillegg til styrketreningene har han nå også lagt inn tre økter med cardio hver dag. Berg forteller at han er ute og trener kondisjon tidlig hver morgen, hver dag etter trening og avslutter alltid med en kveldstur før leggetid.

Bergs 5-splittprogram:
Dag 1: Bryst og biceps/triceps
Dag 2: Forside bein og mage
Dag 3: Rygg, nakke og bakside skuldre
Dag 4: Bakside bein og legger
Dag 5: Skuldre og korsrygg, eventuelt også biceps/triceps

- Jeg har hviledager etter behov, men kjører altså dette 5-splittprogrammet fortløpende hvis det ikke dukker opp andre hinder. For best mulig utbytte av treningen, opererer jeg med å forvirre muskulaturen ved å bytte om på rekkefølgen av øvelser, repetisjoner og sett. På denne måten klarer ikke musklene å "huske" hva som kommer så de kan forberede seg, men jeg overrasker de da hele tiden i stedet, forklarer Berg.

Klar for Loaded Cup i Danmark

Selv om debutåret til Robert ga han gode plasseringer og masse motivasjon for videre drift, er han nå ikke bare klar for Grand Prix. I slutten av april venter Loaded Cup i Danmark, noe Berg forteller at han er veldig spent på å delta i.
- Loaded Cup er mye større enn de andre konkurransene jeg har stilt i tidligere. Jeg ble fortalt av en kompis at dette var noe jeg var nødt til å delta på om jeg ønsket å komme meg enda lenger opp og frem innen denne sporten, så jeg valgte å melde meg på. Jeg satser på plassering innen topp tre i Athletic Fitness, og håper at jeg også vil vende hjemover med flere sterkere sponsorer i ryggen, forteller Robert.

I forbindelse med Loaded Cup forteller Berg at han tror det vil bli tøffere å delta i år enn hva det ville vært tidligere. Han skal stille i åpen klasse innen Athletic Fitness, noe som vil si at deltakerne ikke er delt opp i klasser ett verken vekt eller høyde.

- Det er jo klart at det skal bli hardt å nå en høy plassering når man deltar i åpen klasse ,men jeg ønsker uansett å utvikle meg videre som atlet, og ser derfor at dette vil gi meg masse erfaring som kommer til å ha stor betydning for eventuelt videre karriere innen denne sporten, mener Robert.

Etter den fantastiske starten i sitt debutår 2013, er det ikke tvil om at Berg vet hva han holder på med. Etter gjennomført Grand Prix og Loaded Cup nå i første konkurransesesong for året, forteller Skjetten-gutten at han vil fortsette å levere gode resultater og stadig utvikle seg. I detvstore forteller Robert at han en dag ser for seg at han vil flytte til USA og konkurrere der. Vi ønsker han lykke til!


Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!