Oslo Grand Prix 2014

Fitness12.04.2014Rita Immerstein0

Se reportasje fra Oslo Grand Prix på Oslo konserthus!

Oslo Grand Prix gikk av stabelen lørdag den 12. april og et stort antall utøvere fra flere ulike nasjoner var klare for å innta scenen på Oslo Konserthus. Programmet ble naturligvis fullpakket med et stort deltakerantall. OGP er en populær konkurranse og over 220 utøvere var påmeldt. Nivået var dessuten svært bra da ulike nasjoner møttes for å kjempe om topplasseringene i de ulike kategoriene!


(Klikk her for å se DIREKTE fra Oslo Grand Prix - resultater - rapport m.m.)

I denne artikkelen finner du nå intervjuer, LIVE opptak, random high-res bilder fra forbedømming og finale + bildegallerier fra backstage, forbedømming og finale samt resutatliste rett under.

Resultatliste

Se hele resultatlisten fra topp 6 i hver klasse. 

Bildegalleri

Se galleriene for flere tusen bilder av Oslo Grand Prix. Treningsforum.no er det eneste mediet som har bilder av alle atletene fra forbedømming og elimineringsrundene!

- 1490 bilder fra finale

- 1500 bilder fra forbedømming

- 375 bilder fra backstage 

 


Bli med hvordan det er backstage med Daniel Stisen

Se også våre backstagebilder her.
Intervjuer underveis

Robert Alexander Berg, Athletic fitness -178

Robert stiller for 24 fitness og under fjorårets Grand Prix tok Robert 1.plassen i sin klasse. I dag skal han tilbake ut på scenen med målet om atter en seier.

Jeg går for 1.plassen i dag. Jeg skal også være med i Loaded cup neste uke så dette er denne helgen er en fin øvelse.

Hvordan har du jobbet for å forbedre formen?
Jeg har jobbet mye med midjen og trent med belte for å få den smalere. Jeg har også jobbet mye med rygg og utside lår. Formen min er bedre nå enn den var i fjor.

Hvilke fremtidsplaner har du innenfor denne sporten?
Jeg ønsker å bli proff innenfor denne sporten, men da må jeg inn i en annen klasse. Vi får se om det blir bygging eller mens physique på meg neste år.

Hvilke forventninger har du til dagen?
Jeg føler at formen er på plass og at styrkemomentene kommer til å gå bra. I dag skal jeg gi alt.

 

Jelani Ask - Mens Phsyique

Jelani Ask ble Norgesmester i Athletic fitness i fjor. I år stiller han i Mens Physique, en klasse som også kler han godt.

Hvilke forventninger har du til dagen Jelani?
Jeg forventer meg en pallplass i dag. Det blir spennende å delta i en ny klasse uten styrkemomenter.

Hvorfor har du valgt å forlate Athletic fitness?
Hvis jeg tenker meg lenger innenfor denne sporten så måtte jeg bytte klasse. Mens physique er nok det som passer min kroppsform best av de andre grenene.

Er du fornøyd med dagens form?
Jeg er lettere enn jeg noen gang har vært tidligere på scenen. Vekten min ligger nede på 89 kg. Det har vært et av målene mine og bli mer tørr i formen for jeg har hatt en tendens til å se litt fyldig ut tidligere.

Har du noen muskelgruppe du har jobbet litt ekstra med siden sist?
Ja, mage og legger har jeg jobbet mye med.

Treningsforum ønsker Jelani lykke til på scenen i dag.

 

Vibeke Håkonsen og Cecilie Harlem - Bikinifitness

Vibeke Håkonsen, bikinifitness +168
Vibeke debuterte i bikinifitness forrige helg under Sandefjord Open. Da fikk hun er tredjeplass, men i dag må hun dele scenen med langt flere deltakere.

Hvilke forventninger har du til dagen Vibeke?
Jeg håper jo på å komme videre til finalen, men det er veldig mange fine jenter som skal på scenen i min klasse i dag.

Har du fulgt med på konkurrentene dine?
Før Sandefjord Open fulgte jeg mye med på konkurrentene mine på sosiale medier, men denne uken har jeg forsøkt å kun fokusere på meg selv.

Hvordan har dietten vært?
Jeg har vært på en skreddersydd kostholdsplan mot scenen i 13 måneder. Konkurransedietten startet jeg på 1 desember.

 

Cecilie Harlem, Bikinifitness -163
Det er mange debutanter fra Sandefjord Open som skal på scenen i dag, Cecilie er en av disse. Hun debuterte med en 6. plass forrige helg og håper på finaleplass i dag.

Hva er planen din for å skille deg ut på scenen i dag?
Jeg tror det er viktig å vise dommerne at jeg har jobbet hardt med formen for å stå på scenen i dag.

Blir det bikinifitness videre?
Jeg syntes bikinifitness er en utrolig vakker og flott gren, men jeg er redd for at jeg har litt mye muskler i bena. Jeg tenker derfor at det kanskje blir et hopp opp en klasse til bodyfitness.

 

Sunnøve Ulseth, Athletic fitness - 165

Atletic fitness er ferdig med symmetrirunden og det er nå klart for styrkemomentene. Sunnøve står spent og venter på å sette i gang. Sunnøve har tidligere drevet med friidrett, men bestemte seg for å stille i Athletic fitness for et år siden.

Jeg begynte å trene på Kaliber Gym for et år siden. Først ville jeg stille i bikinifitness, men så fikk jeg øynene opp for athletic fitness. Jeg liker utfordringen som følger med styrkemomentene.

Hva er dine sterkeste sider i styrkemomentene?
Jeg er veldig god på chins. Roingen er nok min svakeste side desverre så vi får håpe at det andre veier opp.

Hvordan har det gått på dietten?
Det var veldig slitsomt en periode med skole, jobb og trening på diett. Mot slutten så fikk jeg heldigvis fokusert mer på treningen og dietten. Jeg har bare gått ned rundt 5/6 kg i løpet av dette året.

Hva er målet ditt i dag?
Målet mitt er å komme til finalen, så krysser fingrene for det.

Treningsforum ønsker Sunnøve lykke til med styrkemomentene.

Bikinijentene 

Malin Braute (f.v), Malin Fjordland og Connie Cedervall stiller alle i bikinifitness, Malin og Malin i +168 cm og Connie i -168. Braute og Fjordland debuterte i bikinifitness forrige helg under Sandefjord Open, men ingen av de kom videre til finalen. I dag håper de på finaleplass og står spente bak scenen.

Malin Braute: Det er utrolig mange fine jenter her i dag, så det blir tøff konkurranse.

Malin Fjordland: Jeg blir utrolig glad og fornøyd hvis jeg kommer videre til finalen i dag.

Connie: Jeg har veldig sceneskrekk så for meg er den største seieren det å klare og være på scenen. Jeg følte at det gikk mye bedre i dag enn forrige gang jeg stod på scenen i 2013.

Så blir jentene ropt opp til scenen og jeg ønsker dem lykke til.


Ole Sebastian Kuvaas, Classic Bodybuilding - 180 cm.

Forrige helg debuterte Ole Sebastian med en 6. plass under Sandefjord Open. Denne helgen stiller han opp med en form som er mye skarpere enn forrige helg.

Jeg er mye hardere nå, jeg var veldig full av væske forrige helg. Jeg er svært fornøyd med formen min i dag. Selv om det ikke skulle bli finaleplass i dag så har jeg nådd målet mitt som var å bli i bedre form enn forrige helg.

Hva tenker du om konkurrentene?
Det er veldig mange gode konkurrenter i min klasse her i dag så det blir nok en tøft. Jeg har forhåpninger, men ingen forventinger til hvordan det kommer til å gå her i dag.

Hvordan har det gått på diett?
Har vært oppturer og nedturer. Jeg er veldig glad i mat og godteri, så det har ikke vært lett.

Hvordan har dietten din sett ut?
Den har bestått av ris, brokkoli, kylling og fisk for det meste. Jeg har hatt en dag i uken hvor jeg har lagt på 250 gram ekstra karb.

 

Marie Eldring - Overall Athletic Fitness damer

Marie Eldring tok overall seieren i Athletic fitness damer i dag. Flere ble rørt da Marie kom gråtende bak scenen etter å ha tatt full seier.

Jeg er utrolig lettet, jeg klarer nesten ikke å tro at det er virkelig, forteller en emosjonell og overlykkelig Marie.

Marie tok gull i NM i fjor og har følt på presset over på å holde seg på topp.

Jeg har stilt ekstremt høye krav til meg selv, og ville blitt veldig skuffet hvis jeg ikke vant. Samtidig som jeg stilte høye krav til meg selv, ble jeg overrasket over at jeg vant. Det føles bare helt fantastisk ut.

Hvordan var det å få overall?
Helt utrolig. Jeg har kommet hit og gjennomført det jeg kom for å gjøre. Jeg har bevist at jeg fortsatt er best, sier hun og smiler.

Gratulerer med seieren Marie.

 

Jonas Aleksander Nilsen, Athletic fitness - 178 cm.

Jonas gikk av med seieren i sin klasse i dag og var strålende fornøyd.

Jeg hadde ikke forventet det, men jeg håpet selvklart at det skulle bli en 1. plass og det ble det. Jeg er veldig fornøyd!

Hva tenker du om prestasjonen din her i dag?
Jeg tror jeg har gjort det ganske bra. Var ganske vanskelig å smile på scenen til slutten der for var så utrolig tørr i munnen. Jeg kunne kanskje vært litt tørrere og fastere i formen også, så jeg håper at jeg blir det til Loaded Cup i Danmark.

 

Alexander Myrvold - Mens Physique

Debutanten Alexander Myrvold, Mens Physique, (- 178) strålte på scenen under forbedømmingen og nå er han videre til finalen. Jeg møter Alexander bak scenen der han gjør seg klar for finalen med et nytt lag med glace. Alexander er bare 21 år gammel, men har en guddommelig flott fysikk. 

Hvordan har dagen vært så langt Alexander?
Den har vært kjempe fin. Gikk mye bedre å stå på scenen enn jeg forventet at det skulle gjøre. Det var veldig morsomt.

Hvor lenge har du trent til dette?
Har trent til det i 2 år nå. Jeg skulle egentlig stille i fjor men grunnet sykdom ble det ikke noe av, så da måtte jeg vente til 2014.

Hvilken plassering håper du på i dag?
Jeg håper på topp 3, eller nei jeg håper jo selvfølgelig på en 1. plass, sier Alexander med et stort smil.

 

Bak scenen møter jeg en veldig fornøyd Stine Marie Løvoll som tok seieren i sin klasse, Athletic fitness +165 cm. Bak scenen blir hun motatt av hylende delegater som klemmer og gratulerer henne. På bildet ser vi henne sammen med to av delegatene fra Team Toppform.


Stine Marie Løvoll på første bilde og Jim Kullenstjarna til høyre.

Det var Jim Kullenstjarna som tok overallen i athletic fitness i dag. Han strålte som en sol da han kom gående av scenen med en stor sjekk under armen på 600 euro, samt to store pokaler.

 

Maria Ebeltoft, - 163, overall vinner i Bodyfitness 

Maria var først helt overlykkelig da hun kom bak scenen etter å ha vunnet 1.plassen i sin klasse. Gleden ble enda større når hun vant over alle bodyfitness jentene og fikk overall. 

Dette er bare helt sykt. Jeg fikk jo 2. plassen under Sandefjord Open forrige helg, hvor Arti Lopes tok 1. plass, men i dag vant jeg.

Hvorfor tror du at du vant?
Jeg vet ikke helt. Jeg har forbedret en del på poseringene, så kanskje de satt bedre i dag. Jeg hadde virkelig ikke forventet en 1. plass i dag så jeg er overlykkelig. Jeg hadde i hvert fall ikke forventet å ta med meg overall pokalen hjem.

Blir det noe feiring?
Nei, blir nok lite feiring. Jeg skal til Loaded Cup i Danmark så må kjøre på videre med diett.

  

 

Dagens snakkis bak scenen var definitivt den 21 år gamle Alexander Myrvold som debuterte i Mens Physique i dag. Ikke bare debuterte han, men han danket også ut alle de andre deltagerne og gikk derfor av med seieren i overall. På bildet står han sammen med Jelani Ask som tok 2. plassen i overall og 1. plass i den høye klassen.

Dette er helt magisk. Jeg ble helt sjokkert når de ropte opp navnet mitt, sier Alexander når han kommer av scenen.

 

Morten Vedøy, Bodybuilding -80 kg

Morten er 22 år gammel, stiller for 24 fitness. Allerede før han har satt sin fot på en scene har han planer om å stille i Arnold Classic junior til høsten.

Jeg tar dette som en oppkjøring til Arnold Classic. Jeg har egentlig ingen forventninger til hvordan det kommer til å gå i dag, forteller han.

Når bestemte du deg for å delta i Grand Prix?
Jeg har trent til Arnold Classic en stund, men hadde ikke tenkt til å være med i Grand Prix. Rett før jul bestemte jeg meg for å bli med, tror det blir en god erfaring.

Du skal jo snart stå på scenen, hvordan føles det?
Jeg er utrolig spent og gleder meg veldig.

Treningsforum ønsker målbevisste Morten lykke til på scenen i dag.

 

Nicolai Christian Holthe  og Didrik Romme Olsen 


Nicolai Christian Holthe, Team Toppform (t. h) og Didrik Romme Olsen, athletic fitness +178.

Både Nicolai Christian Holthe og Didrik Romme Olsen ble tatt ut i den første sammenligningsrunden i sin klasse, noe som kan bety at de begge har skåret gode poeng i fysikkrunden. Nå står de klare til å gjennomføre styrkemomentene noe de gleder seg svært til.

 

Christine - Womens Physique

Forrige helg debuterte Christine under Sandefjord Open. Da var hun litt skuffet over å være den eneste i sin klasse. Denne helgen delte hun scenen med to andre damer og fikk en velfortjent 2. plass.

Jeg gikk jo for 1. plassen i dag, men så ble det som det ble. Jeg er veldig fornøyd med min innsats og det faktum at jeg ikke fikk 3. plassen.

Hvordan var det å faktisk ha noen konkurrenter?
Det var veldig gøy, er jo litt kjedelig å være der alene.

Hva tror du at dommerne ser etter i klassen Womens Physique?
Jeg vet faktisk ikke. Det er en såpass ny klasse at det er vanskelig å si akkurat hva dommerne er ute etter. 

 

Darius Minkevicius - Overall i CBB 

Darius Minkevicius vant overall i Classic bodybuilding og det var en utrolig glad Darius som kom tilbake fra scenen etter full seier.

Jeg er utrolig glad, det føles bare helt fantastisk å vinne, sier han.

Bak scenen har han et stort team i ryggen som overrøser han med gratulasjoner.

Hadde du forventet å vinne?
Jeg går alltid for seier, eller i hvert fall håper på at det blir seier, sier en smilende Darius.

Treningsforum gratulerer Darius med en velfortjent seier.

 

 Bildegalleri

- 1490 bilder fra finale i bildegalleri 
- 1500 bilder fra forbedømming i bildegalleri
- 375 bilder fra backstage i bildegalleri 
 Fikk du ikke med deg alt? Se alle våre LIVE opptak rett under her.

LIVE opptak 

Spol deg frem til det du vil se!

 


 

Bilder fra finale og forbedømming

- 1490 bilder fra finale i bildegalleri 
- 1500 bilder fra forbedømming i bildegalleri
- 375 bilder fra backstage i bildegalleri

Nedenfor finner du random bilder. Gå inn i galleriet over for å se alle bildene!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- 1490 bilder fra finale i bildegalleri 
- 1500 bilder fra forbedømming i bildegalleri
- 375 bilder fra backstage i bildegalleri

 

 

 

 

- 1490 bilder fra finale i bildegalleri 
- 1500 bilder fra forbedømming i bildegalleri
- 375 bilder fra backstage i bildegalleri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle byggeklasser kom ikke opp under forbedømming fordi dem var under 6 i klassen og ikke nødvendig med forb.

 

 

LES OGSÅ: - Oslo Grand Prix 2013


 

Nytt NKF-styre

Etter forbundstinget i NKF den 30.03.2014 ble det etablert et nytt styre og de skal ta stafettpinnen videre og må umiddelbart gjennom ilden til årets Oslo Grand Prix. Mye var allerede planlagt og tilrettlagt, men selve konkurranse dagen har det nye styret ansvaret for. Tone Opheim ble valgt til NKF's nye president og så å si hele styret er fornyet. Det betyr at nye krefter er klare for å gjøre OGP til en positiv konkurranseopplevelse for både utøvere, dommere, coacher og publikummere. Tone Opheim forteller at det helt klart blir spennende å gjennomføre OGP og hun er spent, positiv og klar for å ta utfordringen som president sammen med de andre styremedlemmene. Hun gleder seg til å ta fatt på arbeidet i tiden framover og med mange års erfaring i NKF er det bare å ønske lykke til for både Tone Opheim og resten av styret.

Enormt populær klasse!

De 3 bikiniklassene er "fullbooket" og utgjør en stor prosentandel av samlet antall deltakere. Over 70 jenter vil være med å kjempe og det blir spennende å se nivået på dem. Det er faktisk behov for en eliminasjonsrunde i alle 3 høydeklassene for det er henholdsvis 23, 20 og 30 påmeldte. Rekrutteringen til Bodyfitness er noe lavere enn det den var før Bikini-klassen ble introdusert for 3 år siden, men 34 påmeldte er et solid antall påmeldte.

LES OGSÅ: - Se kjøreplanen for stevnet

"Det nordiske fenomenet"

AF som ikke lenger er en offisiell EM og VM-kategori opprettholder sin popularitet både i herre- og dameklassen. Kombinasjonen med en atletisk og samtidig sterk kropp ser ut til å aldri "gå av moten". Dette er et ideal for svært mange, men det ligger mye innsats å kombinere både styrke, eksplosivitet og en atletisk og muskuløs kropp. Denne kategorien ser ut til å overleve som et "nordisk fenomen" og til OGP er det til sammen 55 atleter som har meldt seg på.

Physique- og bodybuildingklassene

Mens- og Womens Physique er en kategori som plasserer utøverne i en mellomklasse hva bygging angår. Blant gutta har det slått bra an, mens det fortsatt er færre kvinner som deltar i denne kategorien. Det er 20 påmeldte til Mens Physique, mens line-up for kvinner i år ser ut til å bestå av 4 kvinner. For Classic Bodybuilding er det 15 påmeldte i den lave klassen og 4 påmeldte i den høye klassen(-/+ 180 cm).
Årets utøvere innen for bodybuilding er representert i -80, -90, -100 og +100 kilos klassen. Til sammen er det 24 utøvere i bodybuilding som står på listen i årets OGP og det slår alltid godt an når kroppsbyggerne stiller seg i line up når de er i god form - det er bare å glede seg folkens!

Vi i Treningsforum ønsker både utøvere, arrangører, dommere og coacher lykke til på OGP. Vi er der for å dekke konkurransen med back-stage intervjuer, fotograferinger og live-sending med fortløpende oppdateringer på Treningsforum.no!

Ser mer info på www.oslograndprix.com


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Oslo Grand Prix 2017

Fitness01.04.2017342

Vårens største muskeleventyr - Oslo Grand Prix. Se bilder, video og reportasje.!

Oslo Grand Prix 2016

Fitness10.04.2016478

Se bilder, video, intervjuer og resultater fra Oslo Grand Prix 2016.
310 deltakere er påmeldt til konkurransen.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix 2017

Fitness01.04.2017342

Oslo Grand Prix 2016

Fitness10.04.2016478

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!